Autor
|
Wtek: Wynik głosowania (Przeczytany 92427 razy)
|
|
renia
|
Zbliża się już 50 lat od odkrycia Diety Optymalnej. To już chyba dość wody upłynęło (i powymierali jej najwięksi przeciwnicy ze świata naukowego), aby mogła ona wypłynąć w nowym świetle... Nowe wyniki badań w dietetyce (jak i marne skutki obecnego systemu zaleceń) temu sprzyjają...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja Cię gdzieś tam rozumiem, Renia, ale po kiego tak się pchać, kto chce, to znajdzie, a dzisiejszy system jest nie do obalenia... Za dużo kasy się na nim robi, by można to cofnąć, szkoda nerw
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Słuchaj uważnie... Uważam, że tak by było w porządku, gdyby każdy człowiek mógł sam, świadomie decydować o swoim zdrowiu. Nie musi koniecznie wybierać dobrze, to już jego sprawa, ale przynajmniej wie co robi i co może zrobić (i jakich skutków się spodziewać). Żal mi tych ludzi, którzy są przekonani, że bardzo dbają o zdrowie, a i tak strasznie cierpią, niepotrzebnie chorują i przedwcześnie umierają... Np. mój brat jest zaskoczony, że go zawał "dopadł" - tak bardzo jego zdaniem dbał o zdrowie (jadł chudo, tylko tłuszcze roślinne, dużo warzyw i owoców uwzględniał w diecie, regularnie brał tabletki od ciśnienia i na obniżenie cholesterolu - tak jak pani doktor kazała i co?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No właśnie o to chodzi. Im więcej tabletek na rynku, tym tańsze jaja. I o to chodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Słuchaj uważnie... Uważam, że tak by było w porządku, gdyby każdy człowiek mógł sam, świadomie decydować o swoim zdrowiu. Nie musi koniecznie wybierać dobrze, to już jego sprawa, ale przynajmniej wie co robi i co może zrobić (i jakich skutków się spodziewać). Żal mi tych ludzi, którzy są przekonani, że bardzo dbają o zdrowie, a i tak strasznie cierpią, niepotrzebnie chorują i przedwcześnie umierają... Np. mój brat jest zaskoczony, że go zawał "dopadł" - tak bardzo jego zdaniem dbał o zdrowie (jadł chudo, tylko tłuszcze roślinne, dużo warzyw i owoców uwzględniał w diecie, regularnie brał tabletki od ciśnienia i na obniżenie cholesterolu - tak jak pani doktor kazała i co? Renia, jak wszyscy będą optymalni, to już się coś wymyśli, by i z nich forsę ciągnąć, kumasz? Jezus umarł, Don Kichot też, gdzie Ty leziesz dziewczyno?! Każdy człowiek może sam decydować o sobie i tak robi, a na DO się świat nie kończy, na różnych modelach można być zdrowym i długowiecznym, nie betonuj
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Właśnie. Do tego Reniu Twój brat - Twój problem, ale jak chcesz mieć wroga w rodzinie, to możesz spróbować "nawracać"...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Słuchaj uważnie... Uważam, że tak by było w porządku, gdyby każdy człowiek mógł sam, świadomie decydować o swoim zdrowiu. Nie musi koniecznie wybierać dobrze, to już jego sprawa, ale przynajmniej wie co robi i co może zrobić (i jakich skutków się spodziewać). Żal mi tych ludzi, którzy są przekonani, że bardzo dbają o zdrowie, a i tak strasznie cierpią, niepotrzebnie chorują i przedwcześnie umierają... Np. mój brat jest zaskoczony, że go zawał "dopadł" - tak bardzo jego zdaniem dbał o zdrowie (jadł chudo, tylko tłuszcze roślinne, dużo warzyw i owoców uwzględniał w diecie, regularnie brał tabletki od ciśnienia i na obniżenie cholesterolu - tak jak pani doktor kazała i co? Renia, jak wszyscy będą optymalni, to już się coś wymyśli, by i z nich forsę ciągnąć, kumasz? Jezus umarł, Don Kichot też, gdzie Ty leziesz dziewczyno?! Każdy człowiek może sam decydować o sobie i tak robi, a na DO się świat nie kończy, na różnych modelach można być zdrowym i długowiecznym, nie betonuj Jednak nie słuchałeś uważnie... nigdzie nie pisałam po tym, że wszyscy mają być optymalni. Nie zmyślaj. Pisałam jedynie o świadomym wyborze. A Ty od razu z Jezusami wyskakujesz...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Właśnie. Do tego Reniu Twój brat - Twój problem, ale jak chcesz mieć wroga w rodzinie, to możesz spróbować "nawracać"... Ja nikogo nie "nawracam". Najwyżej poinformuję, a wybór każdy ma własny, nieprzymuszony...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Piosenka dla dobra demokracji idealna...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Słuchaj uważnie... Uważam, że tak by było w porządku, gdyby każdy człowiek mógł sam, świadomie decydować o swoim zdrowiu. Nie musi koniecznie wybierać dobrze, to już jego sprawa, ale przynajmniej wie co robi i co może zrobić (i jakich skutków się spodziewać). Żal mi tych ludzi, którzy są przekonani, że bardzo dbają o zdrowie, a i tak strasznie cierpią, niepotrzebnie chorują i przedwcześnie umierają... Np. mój brat jest zaskoczony, że go zawał "dopadł" - tak bardzo jego zdaniem dbał o zdrowie (jadł chudo, tylko tłuszcze roślinne, dużo warzyw i owoców uwzględniał w diecie, regularnie brał tabletki od ciśnienia i na obniżenie cholesterolu - tak jak pani doktor kazała i co? Renia, jak wszyscy będą optymalni, to już się coś wymyśli, by i z nich forsę ciągnąć, kumasz? Jezus umarł, Don Kichot też, gdzie Ty leziesz dziewczyno?! Każdy człowiek może sam decydować o sobie i tak robi, a na DO się świat nie kończy, na różnych modelach można być zdrowym i długowiecznym, nie betonuj Jednak nie słuchałeś uważnie... nigdzie nie pisałam po tym, że wszyscy mają być optymalni. Nie zmyślaj. Pisałam jedynie o świadomym wyborze. A Ty od razu z Jezusami wyskakujesz... Bo leziesz na ten krzyż, jakby co fajnego tam było... Zastanów się nad tym "świadomym wyborem", bo to taki sam pic na wodę, jak Dziewica Maryja
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Może być i do potęgi... Rzetelna prawda.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Oj tam zaraz Optymalni... Przecież to nic osobistego, a "konto" Kwaśniewskiego jest przecież nieograniczone.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Był gol, a może dwa?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Słuchaj uważnie... Uważam, że tak by było w porządku, gdyby każdy człowiek mógł sam, świadomie decydować o swoim zdrowiu. Nie musi koniecznie wybierać dobrze, to już jego sprawa, ale przynajmniej wie co robi i co może zrobić (i jakich skutków się spodziewać). Żal mi tych ludzi, którzy są przekonani, że bardzo dbają o zdrowie, a i tak strasznie cierpią, niepotrzebnie chorują i przedwcześnie umierają... Np. mój brat jest zaskoczony, że go zawał "dopadł" - tak bardzo jego zdaniem dbał o zdrowie (jadł chudo, tylko tłuszcze roślinne, dużo warzyw i owoców uwzględniał w diecie, regularnie brał tabletki od ciśnienia i na obniżenie cholesterolu - tak jak pani doktor kazała i co? Renia, jak wszyscy będą optymalni, to już się coś wymyśli, by i z nich forsę ciągnąć, kumasz? Jezus umarł, Don Kichot też, gdzie Ty leziesz dziewczyno?! Każdy człowiek może sam decydować o sobie i tak robi, a na DO się świat nie kończy, na różnych modelach można być zdrowym i długowiecznym, nie betonuj Jednak nie słuchałeś uważnie... nigdzie nie pisałam po tym, że wszyscy mają być optymalni. Nie zmyślaj. Pisałam jedynie o świadomym wyborze. A Ty od razu z Jezusami wyskakujesz... Tydzień temu rozmawiałam przez telefon z siostrą męża (ta z Londynu) i oznajmiła mi, że teraz jest hitem książka jakieś babki z Australii o tym , jak dużo fruktozy (szkodliwej) zawierają owoce a jakie korzystne są tłuszcze roślinne. Przemilczałam, bo stwierdziła, że widać to prawda, ale ona tłuszczu jeść nie może. No i kółko się zamyka.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|