Strony: 1 [2] 3
|
|
|
Autor
|
Wtek: kalkulator optymalny (Przeczytany 28286 razy)
|
administ
Go
|
Nie jestem wróżbitą i przez klawiaturę nie wiem jakiej proporcji potrzebujesz dla siebie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
ale sie zagubiłam Nie musisz mieć kompleksów, ponieważ większość ekspertów od dietetyki nie rozumie tego co napisałem.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
Odp: BTW
« Odpowiedz #22 : 2011-10-26, 10:56:02 » |
|
Ja stosuję Liczydło Optymalne i ono bardzo mi pomaga w obliczeniach dziennego BTW. Jeśli twoje żywienie polega na obliczeniach z liczydła, to współczuję.
|
|
|
|
|
|
|
Ami
Go
|
|
Odp: BTW
« Odpowiedz #23 : 2011-10-26, 11:07:45 » |
|
Ja stosuję Liczydło Optymalne i ono bardzo mi pomaga w obliczeniach dziennego BTW. Jeśli twoje żywienie polega na obliczeniach z liczydła, to współczuję. Hmmm...Spodziewałam się nie współczucia a raczej pomocy!
|
|
|
|
|
|
|
Ami
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
temida135
Go
|
Moja rada dla nowicjuszki. Proponuję kupić Książkę Kucharską 700 PRZEPISÓW KULINARNYCH dra Jana Kwaśniewskiego, bez której ja osobiście nie wyobrażam sobie DO. Rozwiąże sprawę kuchni, nie będziesz tracić czasu na wymyślanie i obliczanie posiłków.Znajdziesz tam przykładowe jadłospisy,wszystko jest obliczone wystarczy kupić produkty i gotować - po to została napisana. Książka ta nauczyła mnie nie tylko gotować, poznałam również skład produktów.Obecnie gotowanie jest moją pasją. Jak rozpoczynałam DO tej książki jeszcze nie było... to było liczenie... Życzę powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
nowicjuszka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Witam wszystkich mam pytanie odnośnie kalkulatora optymalnego, mianowicie z jakiej strony korzystacie?Bede wdzieczna za odpowiedz. Nie przejmuj się. Jak poczytasz starsze posty to każdy zadawał takie pytania. Każdy na początku ważył liczył chociażby po to żeby wzrokowo wiedzieć ile zjeść potraw żeby było np.50g białka. Z czasem organizm sam podpowie czego i ile potrzebujesz , pod warunkiem że nauczysz sie to odczytywać. Liczydło św pam. Morgana też pewnie znajdziesz. Na początek pomaga. Jedno jest pewne. Trzeba dużo czytać, żeby zrozumieć o co w tym chodzi , bo nie jest łatwo. Tak więc miłej lektury. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
nowicjuszka
Go
|
afmfo. z tym czytaniem to świeta racja,czytam juz 3 dni nie wszystko jeszcze rozumiem tak jak napisales dluga droga przedemną ale wiem ze warto
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...,,Edycie,, juz chyba brakuje pomalu pomyslu na wymyslanie nowych nickow ...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Adampio, dzięki że i mój blog w wykazie znalazł miejsce. Przy okazji dodałam tam jeszcze jeden link, mianowicie: Albo cukry, albo zdrowie - http://www.stachurska.eu/?p=2845 . Nowicjuszka, u mnie jest (dotąd) 44 przepisy kulinarne, mnie te dania smakują, innym też , wiem bo dostawałam w tej sprawie maile via "kontakt" na blogu. Przy odchudzaniu na początek można aplikować mniej tłuszczu, ale potem? Potem - wszystko mi mówi - go sobie nie żałować. I się jednak uczyć, czyli czytać, czytać, czytać i się ew. dopytywać. Na dr-kwasniewski.pl jest dużo tekstów na temat, są książki Doktora Kwaśniewskiego, są filmy na youtube, jest to forum, a nawet duży dział w tej samej sprawie u mnie. Będzie dobrze
|
|
|
|
|
|
|
nowicjuszka
Go
|
adampio jestes kochany ze dales te linki:P !a jakie pysznosci tylko palce lizac no i talerz haha Jesli chodzi o mączne to calkowicie je odstawiłam,cukier takze i całą reszte śmieciowego jedzenia.Zdaje sobie sprawe ze mój styl zycia pomału mnie zabijał Mam dopiero 43 lata a czułam sie jak kobnieta po 60-tce.Ból kolan,zadyszka,ból kregoslupa,skutki nadwagi az wstyd przyznac ze sama sie do tego doprowadzilam Teraz wiem ze wybralam dobrą droge,szkoda jedynie ze dopiero teraz
|
|
|
|
|
|
|
nowicjuszka
Go
|
Dziekuje Wam za okazana pomoc
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To tak przez pomyłkę mi się napisało. Już wracajcie do tematu... To może ja napiszę, że pierwsze 2 miesiące na DO gotowałam tylko na podstawie gotowych, obliczonych dań z książek...a potem to już było coraz łatwiejsze, zaczęłam eksperymentować z nowymi daniami, a potem to już przestałam ważyć i liczyć. Teraz tylko od czasu do czasu przez kilka dni obliczam BTW aby upewnić się czy jestem na "dobrej drodze"...
|
|
|
|
|
|
|
nowicjuszka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może Tobie ciśnienie się obniżyło... albo lekkie odwodnienie...
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2] 3
|
|
|