Stat
Go
|
Chciałem zrobić taką sondę. Podobno można - ale jak?
Co w/g Ciebie jest główną przyczyną cukrzycy?
1. Białka 2. Tłuszcze 3. Węglowodany 4. Nic z tego co powyżej 5. Dokładnie nie wiem
Jak to zmienić w sondę?
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Jak to zmienić w sondę?
Nikt nie wie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja uważam, że taka sonda nie ma sensu. Nasze zdanie jest mało ważne - prawie tyle co wróżenie z fusów. Ważne jest to co dr. Kwaśniewski pisze o etiologii cukrzycy.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
Ja uważam, że taka sonda nie ma sensu. Nasze zdanie jest mało ważne - prawie tyle co wróżenie z fusów. Ważne jest to co dr. Kwaśniewski pisze o etiologii cukrzycy.
Ciekawi mnie tylko po prostu jaka jest świadomość społeczna. Ale taką sondę lepiej byłoby umieścić na jakimś innym forum, bo my nie reprezentujemy chyba średniej społeczeństwa. Myślę, że większość odpowie "tłuszcze". Tak chyba ja odpowiedziałbym kiedyś - przedtem - tzn. dawniej. Potęga mediów jest ogromna.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... Potęga mediów jest ogromna.
Nie byłoby w tym nic złego, gdyby tą potęgę wykorzystywano dla dobra ogółu, a nie wąskiej grupy interesu...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... Myślę, że większość odpowie "tłuszcze". Tak chyba ja odpowiedziałbym kiedyś - przedtem - tzn. dawniej...
Jak nie byłam na ŻO to mi cukrzyca bardziej kojarzyła się ze spożywaniem nadmiaru cukru (teraz tym bardziej) a nie tłuszczów...czyli nie tak źle...
|
|
|
|
|
|
|
Stat
Go
|
... Myślę, że większość odpowie "tłuszcze". Tak chyba ja odpowiedziałbym kiedyś - przedtem - tzn. dawniej...
Jak nie byłam na ŻO to mi cukrzyca bardziej kojarzyła się ze spożywaniem nadmiaru cukru (teraz tym bardziej) a nie tłuszczów...czyli nie tak źle... To tylko chyba dlatego, że w języku polskim nazwa choroby pochodzi od cukru. W innych językach już tak nie jest. Ale nawet i w Polsce rekomendują cukrzykom cukry i to nawet lekarze. Ciekawe jak oni to potrafią udowodnić - tak prawdę mówiąc tamtej stronie nigdy się nie przypatrywałem. Od razu zawierzyłem diecie nisko-węglowodanowej.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ale nawet i w Polsce rekomendują cukrzykom cukry i to nawet lekarze.
najlepszym antidotum na cukrzycę są cukry ze skrobi i owoców i warzyw. I nic się nie zmieniło oficjalnie.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A i dobrze ,bo mi wcale to nie przeszkadza ,nawet się obawiam ,że jak zamienią warzywa na mięso ,to mnie nie będzie stać na frykasy .
|
|
|
|
|
|
|
|