nowicjuszka
Gość
|
witam czy ma ktos przepis na serek topiony? czy takowy mozna zrobic samemu?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
W thermomixie to nie problem : 6 minut, 60 oC, obroty poz.6
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
nowicjuszka
Gość
|
W thermomixie to nie problem : 6 minut, 60 oC, obroty poz.6 Â nie mam thermomixa,no i nie wiem z czego? moze dokladniej?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Z twarogu, şóĹtek i sody oczyszczonej oraz przypraw. W 60 stopniach C.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
I lepiej smakuje niĹź ten ze sklepu?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Nie jestem amatorem topionych serkĂłw, to nie powiem. Na pewno moĹźe byÄ mniej sĹony I mniej chemiczny.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
nowicjuszka
Gość
|
dzieki za odp. i tak nic z tego bo nie thermomixa moze w garnuszku tez da sie cos na wzĂłr serka zrobic poszperam w necie i moze cos wyszukam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
MoĹźna sprĂłbowaÄ na patelni, na maleĹkim ogniu. Dobrze jest dodaÄ masĹa, co nie nowina w optymalnym wydaniu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
nowicjuszka
Gość
|
MoĹźna sprĂłbowaÄ na patelni, na maleĹkim ogniu. Dobrze jest dodaÄ masĹa, co nie nowina w optymalnym wydaniu.
tak za mna chodziĹ serek topiony ze zjadlam kupiony byĹ dobry nie powiem ale jasny gwint serek byĹ bez opisu BTW zjadĹam taki ostatni raz jestem na siebie zĹa . Teresa Stachurska a moze znasz proporcje? czy raczej jak okulista na oko
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Mam taki przepis:
- 40 dag twarogu, - 2 şóĹtka - 1 ĹyĹźeczka soli - 1 ĹyĹźeczka sody - przyprawy
- 6 minut, obr. 6, temp. 60 oC
ProponujÄ zrobÄ prĂłbÄ z poĹowy podanych wyĹźej produktĂłw. ZaryzykowaĹabym do tej prĂłby ewentualnie wiÄcej şóĹtek i z 50 g masĹa.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
TwarĂłg proponujÄ kupiÄ typu wĹoskiego, ma lepsze proporcje
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
... ale jasny gwint serek byĹÂ bez opisu BTW
Ser topiony tĹusty (edamski) B=13,5 T=27 W=1,2
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
nowicjuszka
Gość
|
Mam taki przepis:
- 40 dag twarogu, - 2 şóĹtka - 1 ĹyĹźeczka soli - 1 ĹyĹźeczka sody - przyprawy
- 6 minut, obr. 6, temp. 60 oC
ProponujÄ zrobÄ prĂłbÄ z poĹowy podanych wyĹźej produktĂłw. ZaryzykowaĹabym do tej prĂłby ewentualnie wiÄcej şóĹtek i z 50 g masĹa.Â
Dziekuje przeogromne
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
nowicjuszka
Gość
|
... ale jasny gwint serek byĹÂ bez opisu BTW
Ser topiony tĹusty (edamski)Â B=13,5Â Â T=27Â Â W=1,2 Dziekuje i witaj kurcze chyba przekroczyĹam z tym serkiem biaĹko bo tĹuszcz mim nie zaszkodzi rozumiec sie ma
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
nowicjuszka
Gość
|
TwarĂłg proponujÄ kupiÄ typu wĹoskiego, ma lepsze proporcje  Aco to jest za twarĂłg ?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
TwarĂłg typu wĹoskiego. Jeden siÄ nazywa Capri, ale jest ich wiÄcej. Trzeba pytaÄ na stoisku.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
nowicjuszka
Gość
|
TwarĂłg typu wĹoskiego. Jeden siÄ nazywa Capri, ale jest ich wiÄcej. Trzeba pytaÄ na stoisku.
ach to Capri uwielbiam ten twarĂłg. Niewatpliwie bedzie z tego cudownie smakowity ser topiony Dziekuje.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Dla ĹcisĹoĹci: przemysĹowo, ser topopny robi siÄ z sera dojrzewajÄ
cego, a twarĂłg tĹusty moĹźe byÄ jedynie niewielkim dodatkiem w recepturze.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|