zeto555
Go
|
Moje trojglicerydy sa teraz ponizej 60. Wcale nie uwazam, ze robie moja dieta jest gorsza od tych, ktorzy jedza mniej warzyw( mniej wagowo) a za to czekolade, piwo czy cukiereczki. Zbozowych nie jadam wogole, mleczne rzadko wiec musze jakos brac te wegle. Zreszta dr. Kwasniewski pisze, ze najlepsze wegle sa ze skrobi. Ogolna waga mojego jedzenia to 1200g - okolo. Adampio - jak dodasz do wagi jedzenia piwo to wyjdzie na to samo wiec nie czuje sie gorzej od Ciebie. Zaczynalem DO jako bardzo chory czlowiek- wlasciwie jedna noga na tamtym swiecie wiec wierze w to co robie czyli w DO . Jak komus za duzo tyle warzyw wagowo to moze zjesc 100g czekolady i bedzi esie czul pewnie lepiej- powodzenia oczywiscie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
friga
Go
|
CZy ktos z Was moze polecic jakies paski do badania ph moczu?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
friga
Go
|
Czy istnieje reakcja konkurencyjnosci flory bakteryjnej jeli?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
friga
Go
|
moze ktos cos wie na ten temat??
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Czy istnieje reakcja konkurencyjnosci flory bakteryjnej jeli?
cały czas "złe" bakterie biją się z "dobrymi" co by Candidi nie było
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
friga
Go
|
jakby tak bylo to by nie bylo candidy zycie chyba nie jest takie proste ale czy paleczki kwasu mlekowego moga powodowac reakcje uczuleniowa???
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ja tam szprycuje się Candidą penicillium wewnętrznie regularnie 1-2x w tyg . Może ta penicylina tak dobrze działa?! Do tego Chevrette 1x w tygodniu lub http://wolewygodniej.pl/ld.php/system/ware/p.php?w=273340, plus sok z kapusty kiszonej , ogórków kiszonych (uwielbiam) oraz od czasu do lasu kapusta kiszona,ogórek kiszony. A jak trawienie śmiga na mlecznych, jak bolid F1 ale czy paleczki kwasu mlekowego moga powodowac reakcje uczuleniowa??? Pierwsze słyszę... Zdarzają się dziwne wynalazki,ale... Znaczenie mikroflory przewodu pokarmowego jest największe u zwierząt młodych, szczególnie w pierwszych godzinach życia, gdy pH przewodu pokarmowego spada i dominującą mikroflorę stanowią pałeczki kwasu mlekowego. Kwaśny odczyn treści wpływa na namnażanie się korzystnej mikroflory, natomiast odczyn obojętny lub zasadowy sprzyja rozwojowi chorobotwórczej flory bakteryjnej. zakwaszanie nie jest ostatnio w modzie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
" Tłuszcz mlekowy, dzięki obecności róż- norodnych bioaktywnych komponentów zapobiega powstawaniu miażdżycy". A mówili, że masło powoduje miażdżycę...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Bo wszystko zależy od proporcji. Masło na "korycie" zaszkodzi, a przy stole, to samo zdrowie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
A do tego mają napisane po polsku, ale dalej nie rozumieją, że raz jest masło zdrowe, a raz chore! A może oni udają?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
To może jeszcze raz napiszę wyraźnie: na diecie wysokowęgowodanowej i na dietach mieszanych masło jest wybitnie miażdżycorodne i szkodliwe dla zdrowia. Na takich dietach masła jeść nie wolno! Na diecie wysokotłuszczowej, to najlepszy tłuszcz, porównywalny do tłuszczu żółtkowego.
PS UWAGA! klarowanie masła degraduje je do poziomu oliwy, której wartość odżywcza (nie mylić z wartością energetyczną, która jest wysoka i wartością biologiczną, która jest żadna) jest mizerna.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A do tego mają napisane po polsku, ale dalej nie rozumieją, że raz jest masło zdrowe, a raz chore! A może oni udają? Ja uważam, że ci na samej "górze", którzy decydują o globalnym zasięgu polityki żywieniowej - doskonale sobie zdają sprawę jaki kit wciskają ludziom. A zdecydowana większość "zwyczajnych" lekarzy jest święcie przekonana o bezwzględnej szkodliwości tłuszczów nasyconych i w ogóle o szkodliwości diet wysokotłuszczowych i niskowęglowodanowych. Węglowodanów musi być dużo, nawet przy cukrzycy...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Znaczenie mikroflory przewodu pokarmowego jest największe u zwierząt młodych, szczególnie w pierwszych godzinach życia, gdy pH przewodu pokarmowego spada i dominującą mikroflorę stanowią pałeczki kwasu mlekowego. Kwaśny odczyn treści wpływa na namnażanie się korzystnej mikroflory, natomiast odczyn obojętny lub zasadowy sprzyja rozwojowi chorobotwórczej flory bakteryjnej. zakwaszanie nie jest ostatnio w modzie Trochę pomieszanie z poplątaniem. Oczywiście że te dobre bakterie są kwasolubne (acidofilne). Stąd właśnie dobroczynny wpływ takich cudów jak kiszonki. Jeżeli chodzi jednak o zakwaszenie organizmu to jest to trochę inny bajer. O ile w jelitach powinno być środowisko spryzjające kwasolubnym bakteriom o tyle "zakwaszenie" w komórkach prowadzi do chorób.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Ja uważam, że ci na samej "górze", którzy decydują o globalnym zasięgu polityki żywieniowej - doskonale sobie zdają sprawę jaki kit wciskają ludziom. A zdecydowana większość "zwyczajnych" lekarzy jest święcie przekonana o bezwzględnej szkodliwości tłuszczów nasyconych i w ogóle o szkodliwości diet wysokotłuszczowych i niskowęglowodanowych. Węglowodanów musi być dużo, nawet przy cukrzycy... Oj tam oj tam. Gdzie tych węglowodanów jest aż tyle, chyba u tych co na śniadanie jedzą musli, na drugie kanapki, na obiad ziemniaki, na kolacje ciasto i chleby. A z takiego jedzenia tak czy inaczej zdrowia byc nie moze.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Oj tam, oj tam, tacy sobie akurat dobrze i długo żyją, co widać wokół. Wystarczy tylko jak sobie schabowego do tego zestawu dorzucą.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Oj tam, oj tam, tacy sobie akurat dobrze i długo żyją, co widać wokół. Wystarczy tylko jak sobie schabowego do tego zestawu dorzucą.
A którzy żyją krótko?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ci co szybko umierają...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Ci co szybko umierają... Głupszej odpowiedzi dawno nie słyszałem. Co ma wspolnego długość umierania z długością życia?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Wysocy powyżej 2m, grubi, a z profesji dziennikarze, lekarze i biedni... Reszta w goooooooooooooooglu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|