Autor
|
Wtek: jajka (Przeczytany 675975 razy)
|
anakin
Go
|
|
Re: jajka
« Odpowiedz #620 : 2016-10-29, 21:05:35 » |
|
Jest też drugie rozwiązanie, uwolnię rejestrację, abyście mogli zobaczyć,
Z czyste ciekawosci chetnie bym zobaczyl jakie spamboty zalalyby forum postami-reklamami juz po kilku godzinach. Czy przewazalby jezyk angielski, rosyjski czy moze jakis chinski.
|
|
|
|
|
|
|
|
ziuta
Jr. Member
wiadomoci: 598
|
|
Odp: jajka
« Odpowiedz #622 : 2016-10-29, 22:50:30 » |
|
Kilka lat temu, zachęcona o dziwo przez środowisko lekarskie, przeczytałam książkę: " Cholesterol naukowe kłamstwo". Książka ciężka, bo mnóstwo badań naukowych. I na jednej z ostatnich stron, napisane nieśmiało sugestie autora jak sobie z miażdżycą poradzić, między innymi tłusta dieta a przy niej gwiazdka-odnośnik na sam dół strony, a tam drobnym druczkiem stało napisane, że taką dietę w Polsce od lat propaguje dr Kwaśniewski.
O sprawie zapomniałam do czasu kiedy zaczęłam szukać sposobu na rozliczne dolegliwości, i wtedy po raz drugi natknęłam się na nazwisko dr Kwaśniewskiego, ktoś już o nim napisał, może nieśmiało, ale tym bardziej intrygująco.
Na Ziębę trafiłam już jako zdeklarowana optymalna i ze zdumieniem odkryłam, że to On właśnie był tłumaczem tejże książki o cholesterolu i ta gwiazdka była od Niego.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #623 : 2016-10-29, 23:00:46 » |
|
Też tę książkę Hartenbacha czytałam, ale nie zwróciłam uwagi na tłumacza... Sprawdzam i u mnie pisze Tłumaczenie: Magdalena Nelke...
|
|
|
|
|
|
|
ziuta
Jr. Member
wiadomoci: 598
|
|
« Odpowiedz #624 : 2016-10-29, 23:15:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
« Odpowiedz #627 : 2016-10-30, 09:25:23 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #628 : 2016-10-30, 10:02:07 » |
|
Tak Renia, to byl wspanialy dialog
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Bobby
Go
|
|
« Odpowiedz #629 : 2016-10-30, 11:24:59 » |
|
Tak. Kilka osób robi tutaj widocznie za Trollów, aby to Forum w jak najgorszym świetle ukazać. Właśnie Ty (Bobby) też, szczególnie to widać, po Twojej wulgarności w wątku z "Humorem". Miałam już dwa telefony z zapytaniami - co się z tym Forum dzieje? (Na grupie Pomorskiej też się pytali). O Tobie była mowa, o "Mańku", który jest wulgarny, napastliwy personalnie, rzuca (jak to sam nazywa) jadem. Nikomu żadnej pożytecznej rady nie udzielił, tylko wyskakuje z chamskimi odzywkami i wyzwiskami. Na blogu Teresy pisał przeciwko Optymalnym (też w chamski sposób) chwaląc tylko dr Witoszek i jej książki. Czyżby naganiał jej klientów na książki i porady, czy raczej chce odstraszyć od DO? Wiadomo, że dr Witoszek pasożytuje na Wiedzy dr Kwaśniewskiego, jednocześnie oczerniając ją. Pisze, że DO szkodzi i ona biedna musi ofiary Diety Optymalnej leczyć. Jeszcze w swojej książce przywłaszczyła sobie nazwę "Dieta Optymalna" i wprowadza początkujących w błąd (znam osobiście takie osoby, które przez jej książki przestraszyły się Diety Optymalnej). A "vvv" - Adaśko? Tak samo, na forum Dobra Dieta zachwalał i kierował nowych do Dr Witoszek. Optymalnych wyśmiewał. Tutaj na Forum nowym zaraz swoje rady udziela. Pisze o bilansowaniu tygodniowym posiłków, a spożywaniu olejów w dużych ilościach. Miesza nowym w głowach. Adminie, uważam, że zrobiłbyś przysługę temu Forum, Diecie Optymalnej i swojemu Tacie, usuwając takich Trolli z Forum. Mnie i zaglądającym tutaj Gościom też (najbardziej zainteresowanym i jeszcze niezdecydowanym czy przejść na DO), gdyż wizerunek i przekaz to Forum traci...
Najbardziej od DO zniechęcają maszyny jądrowe, mesjasze, cholesterol, tłuszcze zwierzęce. Jestem dumny ze swojego wkładu na rzecz obniżania cen produktów zwierzęcych.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
« Odpowiedz #631 : 2016-11-02, 09:41:50 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
|
« Odpowiedz #632 : 2016-11-03, 22:45:13 » |
|
Najbardziej od DO zniechęcają maszyny jądrowe, mesjasze, cholesterol, tłuszcze zwierzęce.
Ale sa wyjatki. Mnie osobiscie wlasnie refleksja Doktora, ze bogowie to kosmici zaintrygowal i na dluzej zakotwiczyl. No i odwolania do wnioskow Selaka. Bez tego, gdyby to byla tylko jakas dieta, w ogole bym sie tym nie zainteresowal, bo zadna choroba dotkniety nie bylem (i nie jestem) i zadnych diet nie stosowalem. Mlody, szczuply i cudny, to caly ja.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
|
« Odpowiedz #633 : 2016-11-03, 22:48:29 » |
|
koncowka -la* x2, Sedlaka*
Jednolinijkowiec nabity specjalnie dla zyona by nie musial sie produkowac.
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
|
« Odpowiedz #634 : 2016-11-04, 19:18:07 » |
|
Wyjątek potwierdza regułę.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
« Odpowiedz #635 : 2016-11-24, 17:48:39 » |
|
Tak. Kilka osób robi tutaj widocznie za Trollów, aby to Forum w jak najgorszym świetle ukazać. Właśnie Ty (Bobby) też, szczególnie to widać, po Twojej wulgarności w wątku z "Humorem". Miałam już dwa telefony z zapytaniami - co się z tym Forum dzieje? (Na grupie Pomorskiej też się pytali). O Tobie była mowa, o "Mańku", który jest wulgarny, napastliwy personalnie, rzuca (jak to sam nazywa) jadem. Nikomu żadnej pożytecznej rady nie udzielił, tylko wyskakuje z chamskimi odzywkami i wyzwiskami. Na blogu Teresy pisał przeciwko Optymalnym (też w chamski sposób) chwaląc tylko dr Witoszek i jej książki. Czyżby naganiał jej klientów na książki i porady, czy raczej chce odstraszyć od DO? Wiadomo, że dr Witoszek pasożytuje na Wiedzy dr Kwaśniewskiego, jednocześnie oczerniając ją. Pisze, że DO szkodzi i ona biedna musi ofiary Diety Optymalnej leczyć. Jeszcze w swojej książce przywłaszczyła sobie nazwę "Dieta Optymalna" i wprowadza początkujących w błąd (znam osobiście takie osoby, które przez jej książki przestraszyły się Diety Optymalnej). A "vvv" - Adaśko? Tak samo, na forum Dobra Dieta zachwalał i kierował nowych do Dr Witoszek. Optymalnych wyśmiewał. Tutaj na Forum nowym zaraz swoje rady udziela. Pisze o bilansowaniu tygodniowym posiłków, a spożywaniu olejów w dużych ilościach. Miesza nowym w głowach. Adminie, uważam, że zrobiłbyś przysługę temu Forum, Diecie Optymalnej i swojemu Tacie, usuwając takich Trolli z Forum. Mnie i zaglądającym tutaj Gościom też (najbardziej zainteresowanym i jeszcze niezdecydowanym czy przejść na DO), gdyż wizerunek i przekaz to Forum traci...
A Zyonku i Gaworku nic nie mówili ?
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
|
« Odpowiedz #636 : 2016-11-25, 22:57:11 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
« Odpowiedz #638 : 2016-11-26, 19:47:02 » |
|
Bez obaw. ''Czarny piątek'' jajka ominął. I chyba inne dni także. Brakuje chętnych na jajahttp://stooq.pl/n/?f=1130382&c=1&p=4+22Warszawa (PAP) - Maleje spożycie jaj w Polsce - informuje Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.
Szwagrowski Zosi też nie kupi, bo ma zakaz. Profesor dał mu lekarstw reklamóweczkę (powtarzające się, a co? może któryś nie zadziała ). Bo mówił, że zawał groźna rzecz w tym wieku (40). Tłuszcze ma jadać tylko i wyłącznie roślinne, obowiązkowo margalinę cardio. Warzyw i owoców moc i sanatorium gratis 3 tygodnie. Budżet niewiele się zmienił, szło 700 na papierochy, teraz idzie na medykamenty. Resztę my dopłacimy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #639 : 2016-11-26, 20:36:13 » |
|
To jest bardzo "dobra zmiana", bo jajka są strasznie niezdrowe na diecie mieszanej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|