Autor
|
Wtek: Badania nad Dietą Optymalną dr Kwaśniewskiego (Przeczytany 620251 razy)
|
Radzio
Go
|
Jakby ktoś wątpił,że Jan Kwaśniewski się my(d)li niech uważnie przeczyta do skutku, aż zrozumio dr-kwasniewski.pl/media/2/bib-1/Krystyna.txt/news%20831.docMasz jeść tak,aby Cię nie zatykało,czyli przy biegach będzie to pi razy oko 1:3,5-5:1-1,5. "Madre" księgi podają,że im białko jest bardziej wartościowe potrzeba go mniej (przy bieganiu klucz do sukcesu), a tym samym 'więcej' potrzeba Ww , a ilość tuścu uzależniona jest od intensywności i objetości wysiłku 100-150gWw to 400-600kcal, co przy 5000kcal stanowi ~10% z magicznej puli Bieganie jest "gupie" i bezcelowe, tyle "zrozumio".
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jakby ktoś wątpił,że Jan Kwaśniewski się my(d)li niech uważnie przeczyta do skutku, aż zrozumio dr-kwasniewski.pl/media/2/bib-1/Krystyna.txt/news%20831.docMasz jeść tak,aby Cię nie zatykało,czyli przy biegach będzie to pi razy oko 1:3,5-5:1-1,5. "Madre" księgi podają,że im białko jest bardziej wartościowe potrzeba go mniej (przy bieganiu klucz do sukcesu), a tym samym 'więcej' potrzeba Ww , a ilość tuścu uzależniona jest od intensywności i objetości wysiłku 100-150gWw to 400-600kcal, co przy 5000kcal stanowi ~10% z magicznej puli Bieganie jest "gupie" i bezcelowe, tyle "zrozumio". No co zrobić, skoro tak jest Zwłaszcza dokoluśka boiska...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak się nazywa ten optymalny ultras? Zdaje się, że on bierze na dłuższe biegi miód, ze dwie sety? Blade też na żelu biegł i sobie chwalił.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Jak się nazywa ten optymalny ultras? Zdaje się, że on bierze na dłuższe biegi miód, ze dwie sety? Blade też na żelu biegł i sobie chwalił. no właśnie, o to biega, jak, ile i dlaczego?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak się nazywa ten optymalny ultras? Zdaje się, że on bierze na dłuższe biegi miód, ze dwie sety? Blade też na żelu biegł i sobie chwalił. no właśnie, o to biega, jak, ile i dlaczego? Doustnie, do syta i nie mam pojęcia (strzelam, że o odebranie jakiegoś aktywnego octanu chodzi) Admin ma raka, to tylko Mariusz zostaje, ale ten zwykle bardziej zaciemni, niż rozjaśni
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
ps. ja już biegam trochę czasu, i tak sobie uczę się na własnych błędach, i wychodzi na to, że jednak najlepiej się biega (wysokie tętno, bieg na maksa 10km) po doładowaniu się węglami. Różnica w wyniku to około 10%, a więc naprawdę sporo. Czyli, że jednak węgle muszą być i to wcale nie mało?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Jak się nazywa ten optymalny ultras? Zdaje się, że on bierze na dłuższe biegi miód, ze dwie sety? Blade też na żelu biegł i sobie chwalił. chyba smalcu lub kielbasy cos Ci sie nie pomylilo. to po co oni ten glikogen w miesnie laduja przed startem? uzupelniaja go na biezaco podczas biegu z zeli, miodu? dziwne
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Jak się nazywa ten optymalny ultras? Zdaje się, że on bierze na dłuższe biegi miód, ze dwie sety? Miód? No nie bardzo. To nie bieg ultra sprintem.
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
ps. ja już biegam trochę czasu, i tak sobie uczę się na własnych błędach, i wychodzi na to, że jednak najlepiej się biega (wysokie tętno, bieg na maksa 10km) po doładowaniu się węglami. Różnica w wyniku to około 10%, a więc naprawdę sporo. Czyli, że jednak węgle muszą być i to wcale nie mało?
gdy sie je 30-50g weglowodanow, wazy 80-90kg nie ma sie czemu dziwic. Trzeba zmienic proporcje na zoltkowo-smietankowo-maslowo-ziemniakowo-cukrowe/owocowe ostatnie 2 tyci tyci. 1:3.5-5:1-1.5g na posilek
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak się nazywa ten optymalny ultras? Zdaje się, że on bierze na dłuższe biegi miód, ze dwie sety? Blade też na żelu biegł i sobie chwalił. chyba smalcu lub kielbasy cos Ci sie nie pomylilo. to po co oni ten glikogen w miesnie laduja przed startem? uzupelniaja go na biezaco podczas biegu z zeli, miodu? dziwne Możliwe, o bieganiu to mi jednym okiem wchodzi, a drugim wypada
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Glikogen w ~24H sie odnawia,wiec trzeba sie spieszyc..... i szamac Ww zaraz po treningu To nic,ze 'az' 5-10% Ww posluzy do odnowy glikogenu,mus to mus wuchta Ww musi byc
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
gdy sie je 30-50g weglowodanow, wazy 80-90kg nie ma sie czemu dziwic. Trzeba zmienic proporcje na zoltkowo-smietankowo-maslowo-ziemniakowo-cukrowe/owocowe ostatnie 2 tyci tyci. 1:3.5-5:1-1.5g na posilek dzięki Panie, będę próbował, przynajmniej ze 120g ww, śmietankę odpuszczam - teraz ostro się słoninuję, bo polubiłem, wyborny tłuszcz
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
http://www.menshealth.pl/forum/index.php?/topic/5473-kontrowersje-wokół-diety-tłuszczowej/?p=1045172009 Tam kiedyś zamieściłem wzmiankę o tym, co zabiera na trasę. Cytowany tekst pochodzi z witryny optymalni.org.pl Niestety przeszukując sieć za pomocą Google'a i spółki nie sposób natrafić na jakikolwiek inny wywiad z bohaterem, gdzie pojawiły by się słowa: słonina, kiełbasa, smalec, itp. Jedyne źródło tej informacji to strona OSO... Ale wierzę. PS Pamiętać trzeba, że to jest "setka (bieg na 100 km) na orientację". Zawodnicy co jakiś czas stają i patrzą na mapę. To nie jest ciągły bieg.
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
1:3.5-5:1-1.5g na posilek
dzięki Panie, będę próbował, przynajmniej ze 120g ww I zawsze kosztem tłuszczu, ponieważ przy przynajmniej 120 gW/D, stosunek B:T:W jak 1:>3,5:1,5 (bo na pewno nie 1 , czyli 120 gB/D) Będzie gdzieś około ~80gB:280gT:120gT, co daje 3320 kcal. "Fajne żywienie optymalne." "Zdrowego" apetytu Ci życzę i powodzenia. Jak nie utyjesz będziesz gość.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
*tam po nawiasie miało być: "jest trudny do osiągnięcia i nie przejedzenia się."
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
gdy sie je 30-50g weglowodanow, wazy 80-90kg nie ma sie czemu dziwic. Trzeba zmienic proporcje na zoltkowo-smietankowo-maslowo-ziemniakowo-cukrowe/owocowe ostatnie 2 tyci tyci. 1:3.5-5:1-1.5g na posilek dzięki Panie, będę próbował, przynajmniej ze 120g ww, śmietankę odpuszczam - teraz ostro się słoninuję, bo polubiłem, wyborny tłuszcz O ten biega ultrasy na fiolce miodu od wujka albo na "Grześkach" http://www.magazynbieganie.pl/maciek-wiecek-100-km-na-miodzie-i-wodzie/
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
1:3.5-5:1-1.5g na posilek
dzięki Panie, będę próbował, przynajmniej ze 120g ww I zawsze kosztem tłuszczu, ponieważ przy przynajmniej 120 gW/D, stosunek B:T:W jak 1:>3,5:1,5 (bo na pewno nie 1 , czyli 120 gB/D) Będzie gdzieś około ~80gB:280gT:120gT, co daje 3320 kcal. "Fajne żywienie optymalne." "Zdrowego" apetytu Ci życzę i powodzenia. Jak nie utyjesz będziesz gość. Sory, ale ja potrzebuje rady kogoś kto ma coś do powiedzenia w temacie. Jak masz dawać takie rady, to już Ci podziękuję. Przy 100kg wagi i 1,5 godziny dziennie treningu na wysokich obrotach "jestem gość", bo nie przytyję ani grama. Wiem, bo sprawdziłem. Acha i dla mnie 3300 kcal/dzień to jak pierdnięcie - jestem facetem, a nie dzieciakiem...
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Zgaduję, że na ŻO przyszedłeś z koryta, a Twoje podejście do racjonalnego żywienia jest wciąż patologiczne. Ot wszystko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|