Autor
|
Wtek: Badania nad Dietą Optymalną dr Kwaśniewskiego (Przeczytany 619824 razy)
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Sprytne - jak zarobić na sprzedaży jajek tworząc sobie nowy niszowy rynek.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Dali radę wmówić 3-omega w kapsułkach, to i jaja w pigułkach też wprowadzą! przykre ale prawdziwe, puszczą parę reklam w TV, i co bardziej "oświeceni" będą się leczyć Z drugiej strony, przestałem już przejmować się innymi, jakaś taka znieczulica mnie bierze, na ludzi pozbawionych rozumu. Selekcja naturalna. Przykre, ale prawdziwe...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
U mnie w rodzinie "odkrylem" dwoje cukrzykow typu2, matka z corka, a i samiec tez ma oznaki "lustsrzycy" wiec kto wie. Probowalem tlumaczyc, ze kilogram "zdrowych" jablek dziennie nie jest do konca tak zdrowy, bo mlodsza wyczytala w internetach, ze owoce sa zdrowe. Proponowalem jajka ale okazalo sie, ze jajka sa niedobre a tlusto jesc nie wolno. W dodatku starsza bywa we Wloszech na wyjazdach i tam sie nauczyla "zdrowo" jesc czyli duzo warzyw, oliwy i makaronu, a wlosi przeciez tacy sa szczupli. Oczywiscie lekarz torbe lekow wypisal i jest spokoj. No probowalem pare razy grochem o sciane do kapuscianych glow, czyli wyszedl ten zdrowy Adamowy groch z kapusta......i dalem sobie spokoj. Troche przykro patrzec jak rodzina umiera ale przeciez pistoletem nie zmusze...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
U mnie w rodzinie "odkrylem" dwoje cukrzykow typu2, matka z corka, a i samiec tez ma oznaki "lustsrzycy" wiec kto wie. Probowalem tlumaczyc, ze kilogram "zdrowych" jablek dziennie nie jest do konca tak zdrowy, bo mlodsza wyczytala w internetach, ze owoce sa zdrowe. Proponowalem jajka ale okazalo sie, ze jajka sa niedobre a tlusto jesc nie wolno. W dodatku starsza bywa we Wloszech na wyjazdach i tam sie nauczyla "zdrowo" jesc czyli duzo warzyw, oliwy i makaronu, a wlosi przeciez tacy sa szczupli. Oczywiscie lekarz torbe lekow wypisal i jest spokoj. No probowalem pare razy grochem o sciane do kapuscianych glow, czyli wyszedl ten zdrowy Adamowy groch z kapusta......i dalem sobie spokoj. Troche przykro patrzec jak rodzina umiera ale przeciez pistoletem nie zmusze...
Bo przecież człowiek jak się starzeje, musi chorować, zobaczysz sam jak będziesz w ich wieku
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Niestety, ten tzw pacjentyzm zryl banie ludziom konkretnie. Lekarz jest jak kiedys pleban na wsi - swiety i nieomylny.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ale przecież to patafiany, a bez swoich skryptów postępowania leczniczego to debile... Oczywiście nie wszyscy, ale ostatni laryngolog przekonywał mnie, że kodeina (opiat) w tabletkach jest dobra na ból, ale też pobudza, bo oni na studiach zakuwali do sesji całe noce na kodeinie (!) w syropie (chodziło mu zapewne o Tussipect, syrop przeciwkaszlowy z efedryną, roślinnym analogiem amfetaminy). Potem się dziwić, że leczą jak leczą, bo nic ze studiów nie pamiętają...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dostałam mailem: "Witam serdecznie, Jestem doktorantką w Instytucie Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej Polskiej Akademii Nauk w Warszawie. Obecnie szukam osób chętnych do udziału w badaniach do mojej pracy doktorskiej nt. "Znaczenia białek angiopoetynopodnych w regulacji gospodarki lipidowej podczas długotrwałego wysiłku w zależności od diety". W projekcie mam 3 grupy badanych: osoby na diecie wegańskiej, osoby na diecie bogatotłuszczowej oraz osoby na diecie tradycyjnej, mieszanej (kontrola). O ile nie mam problemów ze znalezieniem osób chętnych stosujących dietę mieszaną i wegańską, to do grupy bogatotłuszczowej ciągle szukam ochotników. Dlatego też kieruję do Państwa gorącą prośbę o pomoc w poszukiwaniu takich osób. Czy istniałaby możliwość zamieszczenia na Państwa stronie internetowej informacji o badaniach? Szukam zdrowych mężczyzn w wieku 25-35 lat, będących na diecie bogototłuszczowej (tzw. Kwaśniewskiego/Optymalnej). Panowie powinni mieć BMI w normie (od 18,5do 24,9 kg/m2), nie palić papierosów, być osobami aktywnymi fizycznie. Z osobami badanymi odbędą się dwa spotkania. Podczas pierwszego spotkania ocenimy wydolność fizyczną metodą bezpośrednią na cykloergometrze (pomiar VO2max i HRmax). W czasie drugiego spotkania (najwcześniej dobę po pierwszym) – w godzinach porannych i na czczo – zrobimy pomiar składu ciała, a następnie badany będzie poddany 90-minutowemu wysiłkowi fizycznemu o umiarkowanej intensywności na cykloergometrze. Podczas wysiłku 3-krotnie pobierzemy próbkę krwi (zostanie założony wenflon). Przed drugim spotkaniem badani będą proszeni o notowanie przez 7 dni spożywanych produktów spożywczych w celu oceny ich sposobu żywienia. Osoby badane otrzymają wyniki testu wydolnościowego, pomiaru składu ciała, ocenę sposobu żywienia z możliwością konsultacji z żywieniowcem, a także lipidogram (triglicerydy, cholesterol całkowity, frakcja LDL, HDL). Dane kontaktowe: Izabela Michnowska imichnowska@imdik.pan.pl numer telefonu: 698 753 817 Z wyrazami szacunku, Iza Michnowska"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A skąd wziąć zdrowych na Diecie Optymalnej, jak to wszystko nad grobem stoi, albo ledwie zipie! Trzeba podpowiedzieć kobiecie, aby szukała osoby stosujące Żywienie Optymalne. Pewnie nie będzie wiedzieć o co chodzi, ale nie szkodzi...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Pewna zorientowana osoba mówiła mi na ten temat tak: Panie Tomaszu proszę nie mieć żadnych wątpliwości, że chodzi tylko o parę doktoratów, habilitacji, a nie o potwierdzenie słuszności Diety Optymalnej. Osoba ta wypowiedziała się też w pewnej innej sprawie i sprawdziło się w 100%. Tak się sprawy mają, jakby kto naiwniakiem dalej chciał być...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja w Londynie ubiegałem się o pracę żywego manekina w odzieżowym M&S. Idealna robota, leżysz lub siedzisz z książką w witrynie przez 8h, wracasz do domu wypoczęty i można zaczynać popołudnie. Ale nie dostałem jej, niestety, ze względu na BMI właśnie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pewna zorientowana osoba mówiła mi na ten temat tak: Panie Tomaszu proszę nie mieć żadnych wątpliwości, że chodzi tylko o parę doktoratów, habilitacji, a nie o potwierdzenie słuszności Diety Optymalnej. Osoba ta wypowiedziała się też w pewnej innej sprawie i sprawdziło się w 100%. Tak się sprawy mają, jakby kto naiwniakiem dalej był... Kontrowersje? A z Ww typu japońskiego nie można ruszyć?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A może lepiej sobie pożyć w spokoju? Wystarczy jak jednego Kwaśniewskiego złachali, jak się da. Więcej nie trzeba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|