Autor
|
Wtek: Badania nad Dietą Optymalną dr Kwaśniewskiego (Przeczytany 619888 razy)
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
W ogole, za granica maja jakby nieco inne podejscie niz u nas czyli osrac etc (np za miedza) Kwasniewski's Optimal Diet I'm starting this diet today. I ordered the books from Poland in February, and they finally arrived! Fascinating. http://www.lowcarbfriends.com/bbs/other-plans/714389-kwasniewskis-optimal-diet.htmlI jednak czytaja te ksiazki ze zrozumieniem i wyglada na to, ze jednak lepiej je rozumia niz u nas, bo nie czekaja na gotoca typu "formula 30g" albo "300W". But he's also not dogmatic about the numbers, and views them as guidelines only. An athlete or some with a job that has lots of hard labor will require more protein, whereas a short petite person who doesn't exercise will require less. http://forum.lowcarber.org/showthread.php?t=394793&page=15&pp=15
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
W ogole, za granica maja jakby nieco inne podejscie niz u nas czyli osrac etc (np za miedza) Kwasniewski's Optimal Diet I'm starting this diet today. I ordered the books from Poland in February, and they finally arrived! Fascinating. http://www.lowcarbfriends.com/bbs/other-plans/714389-kwasniewskis-optimal-diet.htmlI jednak czytaja te ksiazki ze zrozumieniem i wyglada na to, ze jednak lepiej je rozumia niz u nas, bo nie czekaja na gotoca typu "formula 30g" albo "300W". But he's also not dogmatic about the numbers, and views them as guidelines only. An athlete or some with a job that has lots of hard labor will require more protein, whereas a short petite person who doesn't exercise will require less. http://forum.lowcarber.org/showthread.php?t=394793&page=15&pp=15Super.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I jednak czytaja te ksiazki ze zrozumieniem i wyglada na to, ze jednak lepiej je rozumia niz u nas, bo nie czekaja na gotoca typu "formula 30g" albo "300W". Pewnie lepszy przekład z polskiego mają...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Moze nie trzeba im jak u nas... "Adam319" nie zajmuj się pierdołami, bo szkoda czasu. Wymagasz jak wiele osób tłumaczenia "Kwśniewskiego z Kwaśniewskiego"?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
administ
Go
|
Przesłałem na kontakt24, aby mieć czyste sumienie. Gadali już coś w TVN24?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Cebulak jest równie niereformowalny jak Jarmołowicz... Oni wiedzą lepiej od samego Kwaśniewskiego, co Dr zaleca! No prosze, a nie mowilem, ze reakcja bedzie blyskawiczna? Typowe nolajfy, zezujace ciagle z braku zajecia i szukajace okazji
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jest takie stare przyslowie o psach i karawanie i mysle, ze ono ma tutaj zastosowanie.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RG
Go
|
TVN24 to politycznie poprawna stacja, może lepiej wysłać do SuperStacji?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Cebulak jest równie niereformowalny jak Jarmołowicz... Oni wiedzą lepiej od samego Kwaśniewskiego, co Dr zaleca! No prosze, a nie mowilem, ze reakcja bedzie blyskawiczna? Typowe nolajfy, zezujace ciagle z braku zajecia i szukajace okazji Ciekawe jaki dialog z własnym organizmem ma CoolEdyta, że tak sobie z innych biedaków drwi..? Bo Cebulasia to wiadomo zryła sobie jelita do tego stopnia, że teraz rotować wszystko musi A i to niewiele dało do myślenia, bo tyje i chudnie i kombinuje, zamiast jeść jak człowiek. Tak sobie myślę, że większość przedstawicieli Homo sapiens słabo słucha swojego organizmu, próchnica zębów, problemy gastryczne, kontuzje, fatalne samopoczucie i poziom energii. Jednym słowem lipton.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Super! Jest coś ciekawego w tym klipie tam na dole, bo u mnie jest zablokowany? Jak zwykle wspominają tylko o Atkinsie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A jeszcze w temacie Szwecji Czy ktoś na forum śledzi temat jak do tego tam doszło? Moja wrodzona nieufność do polityków, każe być mi mega ostrożnym, że naraz zrobili się oni rozumni i działają dla dobra narodu. Choćby mnie żywcem przypiekać, to w to nie uwierzę Czy nie zadziało tam jakie lobby hodowców bydła albo wieprzowiny, którym sprzedaż spadła? Bo kukurydzy czy wielkich ilości pszenicy ze względu na klimat chyba nie uprawiają? Pisze na szybko i strzelam na oślep, bo nie znam struktury rolnictwa w Szwecji, musiałbym się mocniej wgryźć. Dlaczego o tym piszę? Ponieważ warto by rozpracować ten temat, jakimi drzwiami udało im się przeforsować odwrócenie piramidy żywieniowej przy takiej dominacji finansowej obecnego układu forsującego węglowodany.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A jeszcze w temacie Szwecji Czy ktoś na forum śledzi temat jak do tego tam doszło? Moja wrodzona nieufność do polityków, każe być mi mega ostrożnym, że naraz zrobili się oni rozumni i działają dla dobra narodu. Choćby mnie żywcem przypiekać, to w to nie uwierzę Czy nie zadziało tam jakie lobby hodowców bydła albo wieprzowiny, którym sprzedaż spadła? Bo kukurydzy czy wielkich ilości pszenicy ze względu na klimat chyba nie uprawiają? Pisze na szybko i strzelam na oślep, bo nie znam struktury rolnictwa w Szwecji, musiałbym się mocniej wgryźć. Dlaczego o tym piszę? Ponieważ warto by rozpracować ten temat, jakimi drzwiami udało im się przeforsować odwrócenie piramidy żywieniowej przy takiej dominacji finansowej obecnego układu forsującego węglowodany. Wysłałem tego linka bratu ciotecznemu mojej połówki i odpisał: pierwsze słyszę. Jest nauczycielem w w szkole dla głuchych i niedosłyszących, sam jest głuchy, więc to taki trochę kalambur Potem powiedział, że od jakiegoś czasu ich oswajano z tłuszczówką, ale ten link jakiś podejrzany mu się wydaje. Tyle wiem.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Czyli jest coś na rzeczy, skoro ich oswajano Rozumiem, że są to działania odgórne, a jeżeli tak, to kto za tym stoi (tzn. kto finansuje) bo przecież klasie politycznej naraz z niczego rozumu nie przybyło. W obecnym świecie tak mocno zdominowanym przez samonapędzające się lobby GMOwców, farmacji, medycyny trzeba mieć niezłe wpływy aby sie im przeciwstawić.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czyli jest coś na rzeczy, skoro ich oswajano Rozumiem, że są to działania odgórne, a jeżeli tak, to kto za tym stoi (tzn. kto finansuje) bo przecież klasie politycznej naraz z niczego rozumu nie przybyło. W obecnym świecie tak mocno zdominowanym przez samonapędzające się lobby GMOwców, farmacji, medycyny trzeba mieć niezłe wpływy aby sie im przeciwstawić. Poprosiłem go by powęszył dla mnie, bo mnie to interesuje. Zobaczymy.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Fajnie, skrobnij na forum jak cos się dowiesz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|