Autor
|
Wtek: Badania nad Dietą Optymalną dr Kwaśniewskiego (Przeczytany 620327 razy)
|
Gavroche
|
Wyobraźnia zajęta Atlantydą? A widzisz?! A ja głupi od razu węgle bym ciął! Dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Atlantyda zatonęła Blackend pisał Burza nadciąga... Masz intratną propozycje za $?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Atlantyda zatonęła Blackend pisał Burza nadciąga... Masz intratną propozycje za $? Blackend nie zna szczegółów... Taki luźny pomysł kolegi fotografika Bardziej intryguje mnie, co kettlowisko (w zasadzie interwały do porzygania) zrobiło ze mną w krótkim czasie Może to trochę podturlać dietą...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Musisz ćwiczyć tlenowo, bez katowania sarkoplazmy Zmniejsz obciążenie na rzecz komfortu treningu (spokojny oddech) i truchtaj. Bieganie przy tej wadze to mordęga Niech węglowodan będzie tlenem endogennym w razie Wu
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No ja bym zglosil anakina jakby sie dalo, to najbardziej optymalny "optymalny" jakiego znam. Nic robi nic czego doktor nie nakazal i nie robi wszystkiego czego doktor zakazal. Mysle, ze bedzie idealnym obiektem i takiem wzorcem z Sevres optymalnie optymalnego "optymalnego"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Basen będzie dobry na początek. Po rady udaj się do adampio
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Bardziej intryguje mnie, co kettlowisko (w zasadzie interwały do porzygania) zrobiło ze mną w krótkim czasie Co zrobillo z ciebie machanie babsklimi ciezarkami po 200 powtorzen? Juz ci mowie - zrobilo z ciebie cwoka i w dodatku babskiego Powinienes dostac 200 razy w morde
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bardziej intryguje mnie, co kettlowisko (w zasadzie interwały do porzygania) zrobiło ze mną w krótkim czasie Co zrobillo z ciebie machanie babsklimi ciezarkami po 200 powtorzen? Juz ci mowie - zrobilo z ciebie cwoka i w dodatku babskiego Powinienes dostac 200 razy w morde O toto! Babskiego Mam zgrabniejsze uda i wcięcie w talii się pojawia...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Bardziej intryguje mnie, co kettlowisko (w zasadzie interwały do porzygania) zrobiło ze mną w krótkim czasie Co zrobillo z ciebie machanie babsklimi ciezarkami po 200 powtorzen? Juz ci mowie - zrobilo z ciebie cwoka i w dodatku babskiego Powinienes dostac 200 razy w morde O toto! Babskiego Mam zgrabniejsze uda i wcięcie w talii się pojawia... Nie przeginaj,ostrzegam Cię Będzie tylko gorzej
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Bardziej intryguje mnie, co kettlowisko (w zasadzie interwały do porzygania) zrobiło ze mną w krótkim czasie Co zrobillo z ciebie machanie babsklimi ciezarkami po 200 powtorzen? Juz ci mowie - zrobilo z ciebie cwoka i w dodatku babskiego Powinienes dostac 200 razy w morde O toto! Babskiego Mam zgrabniejsze uda i wcięcie w talii się pojawia... Oczywiscie 200 razy z liscia i pomalowanymi na czerwono paznokciami, bo bab sie piesciami nie bije Wrzucaj foty
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Basen będzie dobry na początek. Po rady udaj się do adampio Aż tak bym się nie rozpędzał Zostanę przy kettlach i marszach, zmienię tylko ich proporcje Ale apetyt pozwala jeszcze zejść z białkiem, a w to miejsce dodać tłuszczu. A taki myk przy treningu na ilość powtórzeń wywala wynik pod sufit
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bardziej intryguje mnie, co kettlowisko (w zasadzie interwały do porzygania) zrobiło ze mną w krótkim czasie Co zrobillo z ciebie machanie babsklimi ciezarkami po 200 powtorzen? Juz ci mowie - zrobilo z ciebie cwoka i w dodatku babskiego Powinienes dostac 200 razy w morde O toto! Babskiego Mam zgrabniejsze uda i wcięcie w talii się pojawia... Oczywiscie 200 razy z liscia i pomalowanymi na czerwono paznokciami, bo bab sie piesciami nie bije Wrzucaj foty Mariusz wrzucił
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W celu oszacowania zdolności do wysiłku i towarzyszących mu zmian metabolicznych u osób pozostających na diecie Kwaśniewskiego zapraszamy ochotników do wzięcia udziału w badaniach prowadzonych w Zakładzie Fizjologii Stosowanej, Instytutu Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej im. M. Mossakowskiego, PAN w Warszawie (adres ul. Pawińskiego 5, 02 – 106 Warszawa). Badania polegają na wykonaniu na wykonaniu umiarkowanego 90-minutowego wysiłku, podczas którego pobrane zostaną pobrane próbki krwi w celu oznaczenia stężenia hormonów tarczycy: fT3 i fT4, glukozy, insuliny, amin katecholowych (adrenaliny i noradrenaliny), oraz metabolitów: trójglicerydów (triacyloglicerols, TAG), wolnych kwasów tłuszczowych, a także prowadzona będzie analiza powietrza wydychanego (zużycie tlenu i produkcja dwutlenku węgla), co odzwierciedla tempo metabolizmu. Badania mają na celu ustalenie tolerancji wysiłku, jego hormonalnej regulacji, jak również sprawdzenie sposobu wykorzystania substratów energetycznych w czasie długiego wysiłku w warunkach diety ubogowęglowodanowej, bogatotłuszczowej. Dodatkowo oferujemy możliwość wykonania tzw. testu ściskania (hand grip test), mającego na celu ocenę czynności współczulnego układu nerwowego. Badanie to polega na ściskaniu przez 3 min. dynamometru dłoniowego z siłą odpowiadającą 30% maksymalnej siły dowolnego skurczu mięśni przedramienia, podczas którego będą rejestrowane: ciśnienie tętnicze oraz częstość skurczów serca. Zaproszenie kierowane jest do zdrowych osób, aktywnych, stosujących Dietę Optymalną dłużej niż 1 rok, które nie rozpoczęły jej stosowania w celu redukcji masy ciała. Procedura badawcza będzie wykonywania w pracowni czynnościowej Zakładu Fizjologii Chęć wzięcia udziału w badaniach należy zgłosić, dzwoniąc pod numer 500269554 (Marta Steczkowska). W przypadku konieczności dojazdu do Warszawy, istnieje możliwość ubiegania się o zwrot kosztów związanych z podróżą.
Rozmawiałem z Panią Martą na temat planowanych badań i... Dziękuję, Użytkownikom tego Forum, że tak wielu z Was nie będzie żałować swego potu dla dobra dalszych badań nad Dietą Optymalną. Z dotychczasowych zaś badań nad wynika, że tolerancja glukozy u osób stosujących Dietą Optymalną nie odbiega od normy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W Poznaniu odbędzie się 22-go czerwca 2014r. spotkanie Optymalnych, na którym będzie przedstawiony zatwierdzony plan kolejnego etapu badań nad Dietą Optymalną, prowadzonych przez Wydział Bromatologii Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Zainteresowane osoby mogą wkrótce uzyskać wszelkie informacje na: http://www.optymalni.poznan.pl i kontakt z Prezesem poznańskiego Oddziału OSO - Panią Zuzanną Rzepecką.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
W celu oszacowania zdolności do wysiłku i towarzyszących mu zmian metabolicznych u osób pozostających na diecie Kwaśniewskiego zapraszamy ochotników do wzięcia udziału w badaniach prowadzonych w Zakładzie Fizjologii Stosowanej, Instytutu Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej im. M. Mossakowskiego, PAN w Warszawie (adres ul. Pawińskiego 5, 02 – 106 Warszawa). Badania polegają na wykonaniu na wykonaniu umiarkowanego 90-minutowego wysiłku, podczas którego pobrane zostaną pobrane próbki krwi w celu oznaczenia stężenia hormonów tarczycy: fT3 i fT4, glukozy, insuliny, amin katecholowych (adrenaliny i noradrenaliny), oraz metabolitów: trójglicerydów (triacyloglicerols, TAG), wolnych kwasów tłuszczowych, a także prowadzona będzie analiza powietrza wydychanego (zużycie tlenu i produkcja dwutlenku węgla), co odzwierciedla tempo metabolizmu. Badania mają na celu ustalenie tolerancji wysiłku, jego hormonalnej regulacji, jak również sprawdzenie sposobu wykorzystania substratów energetycznych w czasie długiego wysiłku w warunkach diety ubogowęglowodanowej, bogatotłuszczowej. Dodatkowo oferujemy możliwość wykonania tzw. testu ściskania (hand grip test), mającego na celu ocenę czynności współczulnego układu nerwowego. Badanie to polega na ściskaniu przez 3 min. dynamometru dłoniowego z siłą odpowiadającą 30% maksymalnej siły dowolnego skurczu mięśni przedramienia, podczas którego będą rejestrowane: ciśnienie tętnicze oraz częstość skurczów serca. Zaproszenie kierowane jest do zdrowych osób, aktywnych, stosujących Dietę Optymalną dłużej niż 1 rok, które nie rozpoczęły jej stosowania w celu redukcji masy ciała. Procedura badawcza będzie wykonywania w pracowni czynnościowej Zakładu Fizjologii Chęć wzięcia udziału w badaniach należy zgłosić, dzwoniąc pod numer 500269554 (Marta Steczkowska). W przypadku konieczności dojazdu do Warszawy, istnieje możliwość ubiegania się o zwrot kosztów związanych z podróżą.
Rozmawiałem z Panią Martą na temat planowanych badań i... Dziękuję, Użytkownikom tego Forum, że tak wielu z Was nie będzie żałować swego potu dla dobra dalszych badań nad Dietą Optymalną. Z dotychczasowych zaś badań nad wynika, że tolerancja glukozy u osób stosujących Dietą Optymalną nie odbiega od normy. Mam tez opinie innego uczestnika tego badania, nie wiem jednak czy moge takie opinie publikowac. Choc jest to osoba popierajaca srodowisko to jednak pare lyzek dziegciu sie znalazlo w tej beczce miodu.....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
krobert
Go
|
Mam tez opinie innego uczestnika tego badania, nie wiem jednak czy moge takie opinie publikowac. Choc jest to osoba popierajaca srodowisko to jednak pare lyzek dziegciu sie znalazlo w tej beczce miodu.....
Beczce miodu ze środowiskiem, czy badaniem?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Raczej rodzaj komentarza nie zawierajacego oceny ale opisujacego nasza rzeczywistosc, i z tym sie niestety musimy pogodzic na jakis czas
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Muszę się pochwalić, że byłem na tych badaniach, 1.5 godzinki rowerku w strefie tlenowej (135-140 bpm), siodełko niewygodne jak cholera! Ale przejechałem...
Wstępne wyniki chyba ok: Czas badania [min.] HR RR Mleczan [mmol/l] Glukoza [mg/dl] Hematokryt [%] Hemoglobina [g/dl] 0 (spoczynek) 55 125/100 - 93 46 15,5 30 136 160/95 2,0 99 46 15,6 60 135 135/95 1,6 103 47 16,0 90 129 140/100 1,3 104 46 15,6 120 (restytucja) - - 1,3 102 44 15,0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|