Autor
|
Wtek: Badania nad Dietą Optymalną dr Kwaśniewskiego (Przeczytany 620176 razy)
|
Zyon
|
A jednak, na Adasia można ostatecznie liczyć... No wiadomo, ze nic tak nie cieszy jak cudze nieszczescie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
I diamentową, a nie krystaliczną wodę, jak u Zyona! Pięknie złamaną kolorystycznie tym guardem... Woda w baniaku ma być mętna i zielonkawa, z daleka widać, że tętni życiem, a zbliska to nawet czuć Dot. kawy na promocji. Dawna, nie czepiaj się "zbliska", bo właśnie tak blisko miało być
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dawna, nie czepiaj się "zbliska", bo właśnie tak blisko miało być Masz Nową... Dasna, oczywiście Autokorekta, sorki.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
"... W grach dopuszczalne."
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
"wzrost 300cm; waga należna 300-100 = 200kg, 120gW/24h, 0,6gW/kg nmc wzrost 180cm; waga należna 180-100 = 80kg, 48gW/24h, 0,6gW/kg nmc Najgorzej jak liczą i to jeszcze źle. :faint:" hehe dobre
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Także tego, Maniek, włącz sobie ignora na ten detrytus hehe poczytalem, no usmialem sie setnie I podobno jeszcze źle liczy! Ale to powiedział gość, który łoi koncentrat pomidorowy, który jednak jest jedzeniem A to juz sie gubie, wez zlinuj. Znaczy sie hipochondryk adasko tez jest w akcji? http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=22904[Sorry za zagnieżdżone cytaty, ale wyjątkowo nie chce mi się usuwać zbędnej zawartości.] Nie wiem, co temu matematykowi z bożej łaski uroiło się w głowie... Ja zaś po prostu, dla żartu, policzyłem, że: skoro dla 300 cm gościa będzie 120 gW to dla 180 cm, dla przykładu, będzie to 72 gW no bo wszak:
- 300 - 120
- 180 - x
- (180x120)/300 = 72 gW
Tłumaczę to (i to w dodatku tak dogłębnie ) chyba tylko dlatego, że nie mam pewności, że dla pozostałych humanistów-matematyków jest to równie oczywiste. =]
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Z Twojego żartu wynik 72gW/24h dla bysi 80kg nmc wyrazić można stosunkiem 72/80, a to oznacza 9/10, czyli 0,9 . Tymczasem 120gW/24h dla (też może być bysia) 200kg nmc wyrażę stosunkiem 120/200, a to oznacza 6/10, czyli 0,6. 0,9 jest różne od 0,6- choć graficznie 6 i 9 są identyczne i ładnie się komponują. P.s. Nie skorzystałem z linku, a jedynie- jako odniesienie- z cytatu, który jest w poni... powyższym poście. http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4593.msg306827#msg306827
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Z Twojego żartu wynik 72gW/24h dla bysi 80kg nmc wyrazić można stosunkiem 72/80, a to oznacza 9/10, czyli 0,9 . Tymczasem 120gW/24h dla (też może być bysia) 200kg nmc wyrażę stosunkiem 120/200, a to oznacza 6/10, czyli 0,6. 0,9 jest różne od 0,6- choć graficznie 6 i 9 są identyczne i ładnie się komponują. P.s. Nie skorzystałem z linku, a jedynie- jako odniesienie- z cytatu, który jest w poni... powyższym poście. http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4593.msg306827#msg306827A to inna rzecz. Wiesz, Radzio, gdyby rzeczony "matematyk" z forum DD ograniczył się grzecznie do samej konstatacji, iż 120 g węglowodanów na dobę dla 3 m (niespełna) giganta, rzucone pół żartem, pół serio przez admina, daje raptem 0,6 g węglowodanów na kilogram należnej wagi ciała, a nie 0,8 g/kg, to by była całkiem inna rozmowa. Ale jemu zwyczajnie zachciało się trollowania, a tego nie lubię. A tym bardziej, gdy usiłuje się strollować mnie. Matematyk z bożej łaski nie uchwycił skąd się wzięły owe 72 g... nie dostrzegł banalnego wyliczenia... I począł się "lansować". I tyle w temacie.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
propocje som swiete ament
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Dodam jeszcze tylko, bo Cię lepiej doczytałem, że... Z Twojego żartu wynik 72gW/24h dla bysi 80kg nmc wyrazić można stosunkiem Nie można, bowiem... 72/80, a to oznacza 9/10, czyli 0,9 . 120/200, a to oznacza 6/10, czyli 0,6. To jest ilość gramów przez masę ciała. A ja "wagi" w ogóle nie brałem pod uwagę, bowiem admin nad nią nie deliberował. Nie było tej zmiennej. Był wzrost (przybliżony), dlatego moje: 300 / 180 = 1,67 120 / 1,67 = 72 Nie może być równoznaczne z Twoim. :->
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
I nie jest.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Z facebooka: "Iza Michnowska Serwus! Jestem doktorantką w Instytucie Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej PAN w Warszawie. W kręgu moich naukowych zainteresowań jest regulacja gospodarki lipidowej m.in. podczas wysiłku fizycznego. Od września 2014 r. w Zakładzie Fizjologii Stosowanej IMDiK PAN organizujemy badania dotyczące znaczenia wykorzystania rezerw tłuszczowych organizmu w przemianie materii podczas wysiłku. Szukamy zdrowych mężczyzn w wieku około 25-35 lat, będących na diecie wegańskiej lub bogototłuszczowej (tzw. Kwaśniewskiego/optymalnej/Atkinsa) lub tradycyjnej, mieszanej. Panowie powinni mieć BMI w normie (od 18,5 do 24,9 kg/m2), nie palić papierosów, być umiarkowanie aktywnymi fizycznie. Z osobami badanymi odbędą się dwa spotkania. Podczas pierwszego spotkania dokonamy oceny wydolności fizycznej metodą bezpośrednią na cykloergometrze (pomiar VO2max i HRmax). W czasie drugiego spotkania (najwcześniej dobę po pierwszym) – w godzinach porannych i na czczo – zrobimy pomiar składu ciała, a następnie badany będzie poddany 90-minutowemu wysiłkowi fizycznemu o umiarkowanej intensywności na cykloergometrze. Podczas wysiłku 3-krotnie pobierzemy próbkę krwi. Przed drugim spotkaniem badani będą proszeni o notowanie przez 7 dni spożywanych produktów spożywczych w celu oceny ich sposobu żywienia, a także o wypełnienie Międzynarodowego Kwestionariusza Aktywności Fizycznej IPAQ w wersji skróconej. Osoby badane otrzymają m.in. wyniki testu wydolnościowego, pomiaru składu ciała, ocenę sposobu żywienia z możliwością konsultacji z żywieniowcem, a także lipidogram. Będzie mi bardzo miło, jeśli znajdę wśród Was ochotników do moich badań. Może znacie też inne osoby, które byłyby chętnie wziąć w nich udział Z przyjemnością odpowiem na wszelkie pytania Serdeczności! Dane kontaktowe: Izabela Michnowska imichnowska@imdik.pan.pl numer telefonu: 698 753 817"
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zabawny Nie potrzebuję tego: Osoby badane otrzymają m.in. wyniki testu wydolnościowego, pomiaru składu ciała, ocenę sposobu żywienia z możliwością konsultacji z żywieniowcem, a także lipidogram. Poza tym nie spełniam kryteriów I najważniejsze: co mnie obchodzi doktorat babki z Facebooka?
|
|
|
|
|
|
|
|
|