Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: "Czekolada" z kaszanki (Przeczytany 14898 razy)
|
kristan
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Dla mnie czekolada z masłem byłaby ciekawsza budyń z kaszanki spróbuje na pewno
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kristan
Go
|
Z masłem , na pewno. Ale od dekady naszym podstawowym paliwem jest wytopiona słonina(min "3 palce") , czasami masło , łój. Do tej pory "przerobiliśmy" jej ponad tonę/osobę. Jak na razie jest dobrze , z tym jednak , że coraz trudniej mogę ją kupić i już nie za taką cenę jak kiedyś. Z jajami podobnie. www.jedzoptymalnie.pl na rodzimym rynku czyni to, co powinno...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kasara1991
Go
|
Ja na maly posniadaniowy deser jem 2 tabliczki 90%, maczam w herbacie, zeby sie rozplynela i kroje do tego plaster masla. MNIAM.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Ta 90% to dla mnie ochydna jest. Zwykła gorzka jest najlepsza.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kwestia przyzwyczajenia, poczytaj składy innych czekolad to nie będzie ohydna dobrze, że wzrok mi się poprawił (chyba gaz z chloru na basenie go upośledził wcześniej), bo mogę czytać składy czekolad w sklepie bez okularów ( 51 l ) . Dla mnie najbardziej czaderska jest 70 %, w sam raz. Jeszcze jak się ją poprawi ( Zosia chyba masłem traktuje, śmietanką i czymś tam jeszcze). Mam miód świeży 2 dniowy, liter, kiedyś zjadłbym pół słoika, powąchałem i odstawiłem. Rozsądek, instynkt, przeczucie, czy nie ten smak?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Orzechowa z okienkiem od Aldiego, to jest moja ulubiona, ale każdą inną też się chętnie poczęstuje, bo po raptem jednej czy dwu kosteczkach trudno mówić o jakiś wyrafinowanych gustach smakowych.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
kwestia przyzwyczajenia, poczytaj składy innych czekolad to nie będzie ohydna dobrze, że wzrok mi się poprawił (chyba gaz z chloru na basenie go upośledził wcześniej), bo mogę czytać składy czekolad w sklepie bez okularów ( 51 l ) . Dla mnie najbardziej czaderska jest 70 %, w sam raz. Jeszcze jak się ją poprawi ( Zosia chyba masłem traktuje, śmietanką i czymś tam jeszcze). Mam miód świeży 2 dniowy, liter, kiedyś zjadłbym pół słoika, powąchałem i odstawiłem. Rozsądek, instynkt, przeczucie, czy nie ten smak? Akurat składy znam na pamięć, a cukier mi nie przeszkadza. Tabliczka przeciętnie zawiera 50-60g cukru, dla mnie też ważne, żeby z kakao nieodtłuszczonego była i z tłuszczu kakaowego oraz bez mleka. Szwajcarskie i belgijskie trzy czy cztery gatunki są bezkonkurencyjne. Ale i nasza wedlowska gorzką daje radę.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dla nas też powinna być ok. Bo sama wołowina za bardzo białkowa jest. Czekam, aż ukaże się na półkach w bidronce
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Ta 90% to dla mnie ochydna jest. Zwykła gorzka jest najlepsza. Ohydna, bo za słodka? Zwykłą gorzką (100%) nie wiem gdzie kupić.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Chyba nie znajdziesz 100%
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
To by było chyba samo kakao...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
|
Ta 90% to dla mnie ochydna jest. Zwykła gorzka jest najlepsza. Ohydna, bo za słodka? Zwykłą gorzką (100%) nie wiem gdzie kupić. Piwo jest gorzkie ogólnie dostępne
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Piwo jest warzywem należącym do wiechlinowatych (trawy) i osoby z szlakami przeciążonymi chlebem nie powinny ich krzyżować . Bo wystąpi syndrom następnego dnia ( fakt! kiedyś na imprezach mówili, żeby nie mieszać ). Tak czytałem u jednej pani, optymalnej. Podobno optymalnym chleb nie smakuje, to i wszystkie trawy chyba? Ale generalnie słyszałem o kilku optypiwoszach
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
|
Cóś podobnego ,a słuch masz dobry ?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Ta 90% to dla mnie ochydna jest. Zwykła gorzka jest najlepsza. Ohydna, bo za słodka? Zwykłą gorzką (100%) nie wiem gdzie kupić. Nie, gorzka i kwaśna jak pierun. Zdecydowanie wolę zwykłą gorzką, 50-60% kakao.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|