forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-03-28, 14:16:54

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
658450 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  "Czekolada" z kaszanki
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: "Czekolada" z kaszanki  (Przeczytany 14782 razy)
kristan
Go


Email
"Czekolada" z kaszanki
« : 2011-12-17, 10:22:50 »

Zapisane
MariuszM
Go


Email
Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #1 : 2011-12-17, 13:33:40 »

Dla mnie czekolada z masłem byłaby ciekawsza  Smile

budyń z kaszanki spróbuje na pewno Smile
Zapisane
kristan
Go


Email
Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #2 : 2011-12-18, 05:55:38 »

Z masłem , na pewno.
Ale od dekady naszym podstawowym paliwem jest wytopiona słonina(min "3 palce") , czasami masło , łój.
Do tej pory "przerobiliśmy" jej  ponad tonę/osobę.
Jak na razie jest dobrze , z tym jednak , że coraz trudniej mogę ją kupić i już nie za taką cenę jak kiedyś.
 Z jajami podobnie.
www.jedzoptymalnie.pl    na rodzimym rynku czyni to,  co powinno... Smile
Zapisane
kasara1991
Go


Email
Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #3 : 2015-08-02, 22:10:17 »

Ja na maly posniadaniowy deser jem 2 tabliczki 90%, maczam w herbacie, zeby sie rozplynela i kroje do tego plaster masla. MNIAM.
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41529


Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #4 : 2015-08-03, 07:23:34 »

Ta 90% to dla mnie ochydna jest. Confused
Zwykła gorzka jest najlepsza.
Zapisane
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #5 : 2015-08-03, 08:47:28 »

kwestia przyzwyczajenia, poczytaj składy innych czekolad to nie będzie ohydna  Wink

dobrze, że wzrok mi się poprawił (chyba gaz z chloru na basenie go upośledził wcześniej), bo mogę czytać składy czekolad w sklepie bez okularów ( 51 l ) .   Dla mnie najbardziej czaderska jest 70 %, w sam raz. Jeszcze jak się ją poprawi ( Zosia chyba masłem traktuje, śmietanką i czymś tam jeszcze). Mam miód świeży 2 dniowy, liter, kiedyś zjadłbym pół słoika, powąchałem i odstawiłem. Rozsądek, instynkt, przeczucie, czy nie ten smak?

Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 55659


Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #6 : 2015-08-03, 09:45:23 »

Orzechowa z okienkiem od Aldiego, to jest moja ulubiona, ale każdą inną też się chętnie poczęstuje, bo po raptem jednej czy dwu kosteczkach trudno mówić o jakiś wyrafinowanych gustach smakowych.  Very Happy
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41529


Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #7 : 2015-08-03, 11:01:33 »

kwestia przyzwyczajenia, poczytaj składy innych czekolad to nie będzie ohydna  Wink

dobrze, że wzrok mi się poprawił (chyba gaz z chloru na basenie go upośledził wcześniej), bo mogę czytać składy czekolad w sklepie bez okularów ( 51 l ) .   Dla mnie najbardziej czaderska jest 70 %, w sam raz. Jeszcze jak się ją poprawi ( Zosia chyba masłem traktuje, śmietanką i czymś tam jeszcze). Mam miód świeży 2 dniowy, liter, kiedyś zjadłbym pół słoika, powąchałem i odstawiłem. Rozsądek, instynkt, przeczucie, czy nie ten smak?


Akurat składy znam na pamięć, a cukier mi nie przeszkadza.
Tabliczka przeciętnie zawiera 50-60g cukru, dla mnie też ważne, żeby z kakao nieodtłuszczonego była i z tłuszczu kakaowego oraz bez mleka.
Szwajcarskie i belgijskie trzy czy cztery gatunki są bezkonkurencyjne.
Ale i nasza wedlowska gorzką daje radę. Very Happy
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41529


Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #8 : 2016-06-21, 16:05:53 »

Zapisane
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #9 : 2016-06-21, 17:20:26 »

dla nas też powinna być ok. Bo sama wołowina za bardzo białkowa jest.  Czekam, aż ukaże się na półkach w bidronce  Wink
Zapisane
Mirek
Go


Email
Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #10 : 2016-07-21, 09:09:36 »

Ta 90% to dla mnie ochydna jest. Confused
Zwykła gorzka jest najlepsza.
Ohydna, bo za słodka?
Zwykłą gorzką (100%) nie wiem gdzie kupić.
Zapisane
Anulka177
Jr. Member
**
Pe: Kobieta
wiadomoci: 3981



Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #11 : 2016-07-21, 11:28:19 »

Chyba nie znajdziesz 100%
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70130


Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #12 : 2016-07-21, 11:39:31 »

To by było chyba samo kakao... Rolling Eyes
Zapisane

Jarek
Hero Member
*****
wiadomoci: 30301


Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #13 : 2016-07-21, 11:50:12 »

Ta 90% to dla mnie ochydna jest. Confused
Zwykła gorzka jest najlepsza.
Ohydna, bo za słodka?
Zwykłą gorzką (100%) nie wiem gdzie kupić.
Piwo jest gorzkie  ogólnie dostępne Laughing
Zapisane
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #14 : 2016-07-21, 12:11:02 »

Piwo jest warzywem należącym do wiechlinowatych (trawy)  i osoby z szlakami przeciążonymi chlebem nie powinny ich krzyżować  Wink  . Bo wystąpi syndrom następnego dnia Wink  ( fakt! kiedyś na imprezach mówili, żeby nie mieszać Wink ). Tak czytałem u jednej pani, optymalnej.  Podobno optymalnym chleb nie smakuje, to i wszystkie trawy  Rolling Eyes chyba?  Ale generalnie  słyszałem  o kilku optypiwoszach  Rolling Eyes  Wink
Zapisane
Jarek
Hero Member
*****
wiadomoci: 30301


Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #15 : 2016-07-21, 12:35:30 »

Cóś podobnego ,a słuch masz dobry ?  Laughing
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41529


Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #16 : 2016-07-21, 13:24:19 »

Ta 90% to dla mnie ochydna jest. Confused
Zwykła gorzka jest najlepsza.
Ohydna, bo za słodka?
Zwykłą gorzką (100%) nie wiem gdzie kupić.
Nie, gorzka i kwaśna jak pierun. Wink
Zdecydowanie wolę zwykłą gorzką, 50-60% kakao.
Zapisane
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: "Czekolada" z kaszanki
« Odpowiedz #17 : 2016-07-30, 19:35:39 »

Piwo jest gorzkie  ogólnie dostępne Laughing

dobra posada i przyjemna, ale nie dla mnie.   Confused   Smile

http://www.rp.pl/Spoleczenstwo/160739958-USA-Jest-praca-dla-osoby-ktora-opisze-historie-piwa-w-USA.html

Cytuj
nstytut ogłosił w internecie, że oferuje trzyletni kontrakt dla badacza, który zgłębi historię piwa
Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.272 sekund z 20 zapytaniami.