|
Dasna
Go
|
Jerzy chętna bym była, ale nie mogę Cię blokować, bo wypadnie mi szybko na Ukrainę i co wtedy? Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane, dlatego ja mimo chęci na razie nie mogę się konkretnie zadeklarować. będę namawiać PGR na wyjazd rowerowy w kierunku Lwowa w końcu lwowskie korzenie mam a więc taka wyprawa napewno się zdarzy Latem sporo rowerzystów przyjeżdża do Lwowa. A w ogóle jesteśmy na Forum w kontakcie , jak będę miała wolny czas to może i skoczę do Piotrkowa.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...miasto...
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
nie nadążam jak zwykle odpowiadać na tematy Dasna, zapraszam do Piotrkowa Trybunalskiego no i też inne chętne osoby, na kawkę Bardzo ładne miasteczko(dobrze że z tej Łodzi się wyrwałem ) Bardzo ładne rejony krajobrazowo-leśne, rowerowy raj do zwiedzania przyrody i kajakowy oczywiście ale Lwów muszę odwiedzić, stamtąd pochodzi moja wielka rodzina porozrzucana po południowych i zachodnich krańcach Polski (przez wydarzenia II wojny światowej).
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Trybunalskim"...miało być i... "Teresa"... ...i "link"...(śpieszę się, bo muszę corę zawieść na tańce...)
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
ja jestem z Puław i do Piotrkowa Tryb. przyprowadziłem się 31 lat temu ale dzięki za info że w Piotrkowie Trybunalskim jest wytwórnia win muszę to sprawdzić i odpowiem
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Lepiej nie sprawdzaj, bo możesz nie być potem zdolny do wyprawy... (już kończę z tymi głupimi żartami) Jeszcze będziesz się obawiał tego wspólnego wypicia kawy , ale chyba wiesz, że w realu ja się tak nie zachowuję jak na Forum... (dużo gorzej )
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
Lepiej nie sprawdzaj, bo możesz nie być potem zdolny do wyprawy... (już kończę z tymi głupimi żartami) Jeszcze będziesz się obawiał tego wspólnego wypicia kawy , ale chyba wiesz, że w realu ja się tak nie zachowuję jak na Forum... (dużo gorzej ) w Piotrkowie Trybunalskim nie ma wytwórni win....nie ma i nigdy nie było produkują jakieś badziewie ale około 30 km od Piotrkowa w Niechcicach porażka totalna, dobrze że nie w naszym pięknym Grodzie Kawka niech będzie w pogotowiu jak zawitam tam z grupą to Ty będziesz się obawiać
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj tylko 15 km , ale za to przyjechałam niepodobna do człowieka . Jechałam w błocie, śniegu, wodzie , zaliczyłam jeden lekki poślizg z podpórką. tempo mialam mocne , bo przy takim stopniu przemoczenia i wietrze wiedziałam , że muszę naciskać na pedały mocno , aby utrzymywać ciepłotę ciała. Syn jęknął . Stwierdził , ale ty to lubisz i widzę , że jesteś cała szczęśliwa. Szybko ciuchy do prania i sama pod gorący prysznic. Życie jest piękne.
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
Dzisiaj tylko 15 km , ale za to przyjechałam niepodobna do człowieka . Jechałam w błocie, śniegu, wodzie , zaliczyłam jeden lekki poślizg z podpórką. tempo mialam mocne , bo przy takim stopniu przemoczenia i wietrze wiedziałam , że muszę naciskać na pedały mocno , aby utrzymywać ciepłotę ciała. Syn jęknął . Stwierdził , ale ty to lubisz i widzę , że jesteś cała szczęśliwa. Szybko ciuchy do prania i sama pod gorący prysznic. Życie jest piękne. podziwiam byłabyś dobrym kompanem do wypadów za miasto lub na dłuższe weekendy widać że trudy kilkudniowych wycieczek nie sprawiałyby Ci większych kłopotów
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jerzy dziękuje , miło przeczytać taką opinię. Dzisiaj najpierw w błocie pojechałam do zaprzyjaźnionego pana po błotniki. Zanim dojechałam byłam byłam cała w piegach. Potem za to prawdziwa przyjemność jazdy. Jeszcze te błotniki dodały mojemu "góralowi" smuklejszej linii. Warunki jazdy zmieniały się jak w kalejdoskopie. W lesie koleiny , doły i zmrożony śnieg. Na drodze albo roztopy, albo sypki zmrożony śnieg na lodzie albo i to fajne zbity , ale nie śliski wzdłuż pól. Jak pięknie słońce , -3 st.C i biel. Dzisiaj 16 km .
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj najpierw w błocie pojechałam do zaprzyjaźnionego pana po błotniki...
Do tego co ma czwórkę synów?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sorry, sześciu...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale tamten chyba nie niał nic wspólnego z błotnikami!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Aaaa, tamten był o pedałów...
|
|