RafałS
|
Ostatnio było "w terenie". Dziś tylko "stacjonarnie"... Czyli czyszczenie . Godzinka odmaczania błociszczy. Nawet dziurki w tarczy hamulcowej i szprychy... A dopiero co łańcuch ładnie przesmarowany i oooo . I tak tylko z grubsza wyczyszczone. Następnym razem chyba skoczę na myjnię-wiatę samochodową. Na dziś jestem gotowy - http://youtu.be/TnOps3x751w.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
I dlatego mam pasek zamiast łańcucha
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Haa! Sprytnie. Ale ale wjedź w błoto, to dopiero szlifierka się zrobi . No chyba że go idzie fajnie wymyć?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Paski przenoszące napęd przeważnie chodzą w osłonach, ale chyba nie tyczy to rowerów?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To są paski zębate i nie mają osłony - przynajmniej te które ja widziałem.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Hmm hmm... To pewnie i ramę ma specjalną takie rowerro.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Pewnie tak, bo jak taki pasek zmienić.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Do spokojnej miejskiej jazdy, super jest belt-drive, zwłaszcza dla kobiet jeżdżących do pracy.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Dokładnie, pasek zębaty, zamiast szprych 'podpórki' Rower tròjkątny. Co najważniejsze lekkie toto bo ok 9kg. Zdecydowanie jest to kiejski rowerek. Tak do 18km/h się rozpędzi. Jednak na spokojne podmiejskie wycieczki też się nada pomimo niewielkich kół. Można szybko złożyć i przewiexc w pociągu jako bagaż i nie płacić dodatkowo za rower. Do zatłoczonego autobusu też się mieści bo zajmuje miejsca tyle co jedna szczupła osoba albo i mniej. Poza tym mieści się do windy wraz z 5 innymi osobami.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Myje się raz dwa. Na razie nie miałam potrzeby wymiany paska więc za bardzo nie interesowałam się co trzeba rozkręcić by to zrobić
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
nie pamiętam czy lt ale takie cóś
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Bardzo wygodne!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak wielbłąd to bardziej wygląda!
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Wysypka ...Błotna Tera w zasuszonym błocie kręcę . Wczoraj 20km tylko bo pod wiatr, a i rekonesans to tylko być miał. Wiało tak że ledwo z miastka uciekłem, chciało mnie zatrzymać. No ale 2 łabędzie w oziminie, o zachodzie słońca ciekawie się zaprezentowały.
|
|
|
|
|
|
|
|
|