|
|
administ
Go
|
Wygodne obuwie to podstawa ...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ano lekarz tez tak rzekł. Myślałam , że mam dobre, potem myślałam , że ból rozbiegam . A potem nie myślałam tylko kopnęłam się do ortopedy. No i teraz się nie kopię.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Dziś wokół jeziorka zjechało mi jakieś 35 km. Niedużo jak na rowerek, acz w sam raz żeby wybadać teren. Z rozpędu przeoczyłbym że chciano mnie skasować za "luksus" plażowania, z którego nie miałem zamiaru korzystać. Dziwne że trzeba taki zamiar zdecydowanie podkreślać. Ale piękny to kraj, taki dziki jeszcze!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Tzn. że zapłaciłbyś mandat, za położenie sie na trawie, czy coś w tym stylu?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tzn. że zapłaciłbyś mandat, za położenie sie na trawie, czy coś w tym stylu? Mandat raczej nie. Jedyna "sensowna" droga przy jeziorze biegnie przez taki niby ośrodek plażowo-kempingowy. Zazwyczaj ustawiana jest przy bramie kasa, ale bliżej wakacji. A tu zaskoczyła mnie ta kasa przy bramie trochę wcześniej. Nie pamiętam w tej chwili co na to prawo mówi, mnie to mierzi gdy ustawia się wszystko tak że prowadzi do kasy. Muszę sobie doczytać jak to jest od strony prawnej. I tak unikam takich terenów w okresie wzmożonego ruchu wypoczynkowego. Jeszcze na głowę nie upadłem tak żeby sobie jakieś przepustki wyrabiać jak mi poradzono. Jak w Polsce dzielnicowej za Piastów.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A to teraz rozumiem Przepustki miałem tez za tow. Jaruzelskiego jak wybuchła wojna polsko-polska Ale czasami przemieszczałem się bez dobrze, że Mama nie wiedziała
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I okupacja trwa do dziś
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...amerykańska...w sojuszu z państwami Europy Zachodniej...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale przynajmniej bardziej kolorowa, niz ta szarobura ruska
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Żadna nam nie jest potrzebna...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wreszcie ruszyłam znowu. 22 km szybkim dobrym tempem to jest to. Powrót pod silny wiatr , więc pierwsza jazda po przerwie dała mi w kość. Wyglądam jak truskawka, spocona, zziajana. Sporo ludzi mijałam po drodze , ale zima i jesienią tak dużo już ich nie będzie. I w powszedni dzień także. Niestety na Ukraine roweru nie zabiorę , ale coś wymyśle. Jak nie mogę jeszcze z miesiąc biegać to trzeba znaleźć coś na zamianę na Ukrainie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może rolki...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
:?Niestety. Mam odciążać piętę a buty do rolek nie nadają się do tego . Zresztą na Ukrainie jeździć na rolkach , we Lwowie , hm kiepska sprawa. Ale dzięki za pomysł.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wczoraj pojeździłam tak spokojnie 10 km( w ramach rehabilitacji rozcięgna) na rowerku w promieniach zachodzącego słońca i przy łagodnym wietrzyku. Dusza moja śpiewała widząc te tereny zielone, lasek, domki w zachodzącym słońcu. Ech, piękna nasza Polska cała.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|