forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-11, 20:14:59

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
10. Nie wolno głodzić się ani pościć.
669361 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 33 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: Magdalutek
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Rower - dla wszystkich jeżdzących w terenie i stacjonarnie.
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 ... 88 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Rower - dla wszystkich jeżdzących w terenie i stacjonarnie.  (Przeczytany 814529 razy)
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72170

Odp: Rower - dla wszystkich jeżdzących w terenie i stacjonarnie.
« Odpowiedz #460 : 2013-06-12, 16:46:31 »

Może to był jakiś akwizytor w takim razie - sprzedawca kapeluszy? Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing

Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #461 : 2013-06-12, 17:02:54 »

Może jutro pojadę też tam, to zapytam. Mr. Green Laughing Laughing Laughing
A kapelusz miał fajny. Laughing Laughing
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41585

« Odpowiedz #462 : 2013-06-12, 17:14:35 »

Może jutro pojadę też tam, to zapytam. Mr. Green Laughing Laughing Laughing
A kapelusz miał fajny. Laughing Laughing
Laughing
RafałS
Sr. Member
Pe: Mczyzna
wiadomoci: 18094

« Odpowiedz #463 : 2013-06-12, 18:29:57 »

"Pan golas" - znam, też kiedyś widziałem z roweru  Shocked zdążyłem zauważyć zanim po prostu rozpłynął się w powietrzu.  Laughing
Ale to było dawno. A dziś była przejażdżka na prawie 50km. Tak dla rozejrzenia się po okolicy. Aura pozwoliła.  Smile
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #464 : 2013-06-13, 07:08:27 »

Kto by pomyślał. Shocked
A całkiem niedawno pazurki miłe panie na siebie ostrzyły. Wink

I co? Był to Radzio? Shocked Cool Wink
Radzio?  Shocked O matko. Shocked Niby jak miałam poznać? Rolling Eyes

Po śladach. Laughing

... to siłą rzeczy przyjrzałam się dokładnie. Laughing

Ta rzecz rzeczywiście musi mieć siłę. I ta denerwująca Przyroda dookoła tej rzeczy.  Laughing

Z niego taki "Wodnik - Szuwarek"... Cool Rolling Eyes Wink

Do kajaku wleźć nie chcesz i sama z szuwarów dogadujesz! Laughing
A fe!
renia
Hero Member

« Odpowiedz #465 : 2013-06-13, 07:46:35 »

Ja nie dogaduję.  Very Happy Niezłośliwie żartuję - Wonik Szuwarek ładnie brzmi... Very Happy

Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #466 : 2013-06-13, 07:57:14 »

Zgoda! Very Happy
"Renia-Wodnik Szuwarek"  rzeczywiście ładnie brzmi. Laughing
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #467 : 2013-06-13, 08:03:36 »

Estetyka kontrowersyjna? Rolling Eyes

Miałem kąpielówki. Very Happy

Przepraszam. Shocked
Miałem kąpielówki na sobie. Tak miało być. Laughing
Tak, ale to nie Radzio.
Nie Radzio.

Sporo pracy. Laughing Ale ładnie wyszły te szlaczki. Very Happy
renia
Hero Member

« Odpowiedz #468 : 2013-06-13, 08:08:57 »

Zgoda! Very Happy
"Renia-Wodnik Szuwarek"  rzeczywiście ładnie brzmi. Laughing

Ślicznie... Very Happy

Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #469 : 2013-06-13, 09:02:30 »

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #470 : 2013-06-15, 12:25:17 »

Very Happy To sobie znów powtórzyłam 40 km. Rozglądałam się dobrze, ale gołego pana dziś nie było. Sad Laughing
 Po Zalewie kursowała piękna łódź motorowa ciągnąca narciarza i wzbudzająca popłoch wśród łabędzi. Narciarz pięknie zanurzył się w wodzie i później były niejakie trudności w wydobyciu go z wody.

Przejechałam koło szpitala onkologicznego i zobaczyłam , ze postawili nowy budynek i będzie tam chirurgia cybernetyczna. CyberKnife.
http://www.gazetapowiatowa.pl/?id=data&ido=1234 to będzie drugi taki ośrodek w Polsce.
renia
Hero Member

« Odpowiedz #471 : 2013-06-19, 12:30:13 »

A to ciekawe...ciekawe jest również to, w jakim stopniu (i czy w ogóle) zabiegi te będą refundowane... Rolling Eyes

RafałS
Sr. Member

« Odpowiedz #472 : 2013-06-29, 21:33:32 »

W końcu pogoda pozwoliła trochę się "pokręcić"  Smile . Dystans - 658 kcal (dane z komputera pokładowego  Neutral ). Ale nie czułem żebym tyle spalił, o ile można to czuć  Smile . Coś przy okazji zaczęło "gadać" z okolic suportu. Korba, albo suport. Stawiam na suport bo kręcił ze mną około 8 lat. Możliwe że prosi już o zmianę.  Wink
RafałS
Sr. Member

« Odpowiedz #473 : 2013-07-02, 18:19:23 »

Dziś z rowerem byliśmy na wakacjach w Czechach  Wink Laughing . Przewinięte nogami 84 kilometry krajobrazu, czyli żaden wypoczynek. Tym bardziej że akurat padło na "najwyżej położoną miejscowość na Śląsku". Parę kilometrów przed celem osiągnęliśmy zawrotną prędkość około 5km/h, przednie koło traciło przyczepność  Smile . Trza było się dopompować "W" bo w takich warunkach, z glukozą opadniętą do 70-80mg/dl nie szło znośnie kręcić. Za to wrażenia turystyczno-klimatyczne na plus. Prawdziwą ulgę w drodze pod górę dają strumyki z chłodną wodą, choć nie szło się zatrzymać na dłużej bo komarów urodzaj wyjątkowy  Confused .  Dawno też nie widziałem wozu ciągniętego przez konia, podczas gdy kierowca leży sobie na boku, w poprzek Very Happy . A na górze ciepło ale i przewiewnie - idealnie. Siadłem na ławeczce co by ochłonąć, przyszła nawet krowa, stanęła mi za plecami i bacznie się przyglądała  Cool . Ładnie sobie czesi gdzieniegdzie gospodarują, nasunęły się skojarzenia ze szwajcarską jurą, ale góry i górki zapewne w wielu miejscach "narzuciły" podobieństwa.
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #474 : 2013-07-09, 07:09:37 »

Poziom glukozy też z "pomiaru komputerowego"? Wink
RafałS
Sr. Member

« Odpowiedz #475 : 2013-07-09, 07:25:32 »

Nie, z palca.  Laughing
Żartuję, ale to po części prawda. Na wszystko jest jakiś komputer, ten od glukozy nazywa się glukometr.  Shocked
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #476 : 2013-08-09, 08:57:39 »

Niebawem pogoda będzie na tyle atrakcyjna, że postanowiłem rozpocząć cykl oswajania pupska z siodełkiem, ponieważ- z racji wysokiego poziomu tolerancji ogólnej- staram się nie stawać zbyt często na pedałach, a wobec czego pupcia nieco twardszą powinna być. Very Happy
Dzienny kilometraż będzie zamykał się w dystansach 2x30km, więc pierwsze rozjeżdżenia zacząłem od pokonania odległości o 30 punktów procentowych mniej od połowy zamierzonej jako dzienna- taki to plan!
Wylazłem z lasu na ścieżkę, zdawać by się mogło, że rowerową. I wytrwał bym w swoim postanowieniu łagodnego ugniatania , ale nie- porządek zakłóciła grupa 29-cio calowców, którzy nie bacząc na obecność oznakowanej ścieżki jechali szosą nieco szybciej. Nowy plan, w dodatku łatwy Confused pojawił się w mej głowie nie wiadomo dlaczego jak przysłowiowy "grom z jasnego nieba". Znienacka dogonić i podwieźć się po szosie(jak pewien europoseł za grupą specjalną) za ostatnim ile się da na swoich, nieco rozdętych 26-cio calówkach. Opuściłem przyjazną ścieżkę i ...w pościg. Początkowo szło dobrze. Ale zaraz potem- niespodzianka! Najwyższe biegi- w moim przypadku 25;26 i 27, ujawniły tak zwany luźny łańcuch, który zaczął przepuszczać. Dalsze dochodzenie musiałem kontynuować na dwudziestce czwórce, co spowodowało otwarcie paszczy i powolne, ale konsekwentne osuszanie jej. Udało mi się zbliżyć do ostatniego na odległość 150m, gdy rozpoczęły się podjazdy. Na płaskim ich prędkość przejazdowa była stała- to 35km/h. Moja - wiadomo jak to jest gdy się dochodzi. Natomiast przy podjazdach niekiedy spadała im nawet do 25km i tu- początkowo, upatrzyłem szansę dla siebie, żeby załapać się na falę. A po odzyskaniu równowagi- pomyślałem- nawet dać zmianę, bo u nich były. Okazało się inaczej. Podjazdy pokonywałem nieco szybciej od 29", ale żeby dojść na szczycie musiałbym stanąć na pedałach. W tym jednak przeszkadzał mi łańcuszek- zbyt luźny i (o czym wspomniałem) najwyższy poziom tolerancji. Kosztem coraz większego wysiłku szczytowanie przy dochodzeniu było jednak zdecydowanie na moją korzyść. Natomiast zjazdy ujawniały inną prawdę. Ostatecznie pokonywanie wzniesień ukończyłem w odległości 200m za peletonem i kompletnie wysuszoną paszczą. Po wspólnie spędzonych, kolejnych kilku kilometrach, nie mogąc dojść "nagle" przypomniałem sobie o początkowym celu mej przejażdżki, który uznałem za najwłaściwszy. Z satysfakcję przyznaję, że są takie dni, kiedy jednak nie dochodzę, ale przynajmniej sprzęt sobie sprawdziłem. Very Happy
Aha! Żeby mi tak błogo nie było. Średnia tęgości gumek w peletonie była rażąco mniejsza od średniej tęgości u mnie. Natomiast średnia wieku peletonu- zauważalnie wyższa. Very Happy

Powrót z wydłużonej nieco przejażdżki i psy. 

To już inna bajeczka. Laughing

Blackend
Hero Member
wiadomoci: 57104

« Odpowiedz #477 : 2013-08-09, 09:02:26 »

Przy dłuższych trasach z każdym kolejnym kilometrem sprzęt ma co raz większe znaczenie Wink
administ
Go

Email
« Odpowiedz #478 : 2013-08-09, 14:54:33 »

Sprzęt to podstawa!  Wink
Ale nie o tym chciałem...  Cool
administ
Go

Email
« Odpowiedz #479 : 2013-08-09, 15:03:37 »

Wczoraj Krzysiek rozwalił w lesie przerzutkę kompletnie. Ponoć na korzeniu, ale najważniejsze, że jemu się nic nie stało.
Dziś biorę ten rower na gwarancji, jadę do sklepu i jak za komuny - oni tylko sprzedają, gwarancja i owszem , i takie tam duperele, że dziecko do końca wakacji nie miałoby czym jeździć.
Więc pytam, gdzie naprawiają. I o dziwo podali adres całkiem niedaleko...
Jadę tam i pytam: wymianę przerzutki zrobicie i ile to kosztuje?
I owszem, że zrobią za dychę, ale odbiór w poniedziałek.
Ale dziecko potrzebuje rower na dziś mówię, a najlepiej od ręki.
A jak na dziś i od ręki, to dubeltowo się zgadzam?
Oczywiście, że się zgodziłem i tak oto duch przedsiębiorczości w narodzie do końca chyba jednak nie zdechł!
Jest jeszcze chyba nadzieja...  Very Happy
Ja też na swoje wyszedłem, bo dychę kosztuje mnie dojazd do miasta w jedną stronę, więc zaoszczędziłem dwie dychy na poniedziałkowym odbiorze roweru!  Very Happy
Czyli - naprawa gratis, tylko Vincent powinien zgrzytać zębami, bo stracił...  Cool
Strony: 1 ... 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 ... 88 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.027 sekund z 20 zapytaniami.