adampio
Gość
|
Jest to nalesnik, ktory zastapi wszystko w czasie "glodu". Wiem, wiem, my optymalni nie znamy glodu ale....... 200 gr twarozku / u was bedzie to twarozek z mleczarni piatnica albo jakos tak/ chodzi o to aby stosunek B:T mial sie w granicach 5:25 5 zoltek 20 gr maki kartoflanej 10 gr smalcu na kazdy nalesnik
Jest to podstawa, zastapuje chleb, lepiej od niego smakuje, i jest to "cos" czego szukalismy. BTW to w zaleznosci od tego jaki wezmiecoe twarozek, ale bedzie gdzies w okolicach 1:4:1 Genialne, nie? Znowu od adamapio Jedzcie i badzcie zdrowi
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Panie Adamie, ma Pan w Danii twarogi z B = 5 g i T = 25 g?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Jo, dawaĹam przepis na czekoladowy orzechowiec z mascarpone. B = 3,5 g, T = 40 g?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Panie Adamie, ma Pan w Danii twarogi z B = 5 g i T = 25 g?
Mam i Wy tez macie!! Piatnica, jest odpowiedzia na nasza diete
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Jest w Polsce serek, w Biedronce. Z mleczrni w Piatnicy albo jakos tam, ale mysle, ze nazywa sie Piatnica i tam produkuja taki serek. Bez jaj, to ja mam to Wam mowic? Ja jeszdem dunczyk, bez cha od sledzia
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
Zadanie: ile Ĺmietanki 30% naleĹźy dolaÄ do twarogu tĹustego, aby uzyskaÄ proporcjÄ B:T rĂłwnÄ
1:5? lub 5:25Â PS i proszÄ nie pytaÄ, czy do 100g, czy do tony
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Sandman80
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Gość
|
A pro po niejakiej PiÄ
tnicy. W jej Ĺmietanie 36% jest dokĹadnie tyle modyfikowanej skrobi kukurydzianej, ile ... trzeba. A odnoĹnie twarogu- te 25%^, czy 40% to iloĹÄ tĹuszczu w masie suchej, czy juĹź "na stĂłĹ"? Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Gość
|
Zadanie: ile Ĺmietanki 30% naleĹźy dolaÄ do twarogu tĹustego, aby uzyskaÄ proporcjÄ B:T rĂłwnÄ
1:5? lub 5:25 PS i proszÄ nie pytaÄ, czy do 100g, czy do tony Ad. zadanie: sporo. Ad. PS: kto by siÄ oĹmieliĹ.Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Zadanie: ile Ĺmietanki 30% naleĹźy dolaÄ do twarogu tĹustego, aby uzyskaÄ proporcjÄ B:T rĂłwnÄ
1:5? lub 5:25Â PS i proszÄ nie pytaÄ, czy do 100g, czy do tony Trzeba wymieszaÄ ser ze ĹmietanÄ
1 do 0,5. A po co to zadanie?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RafaĹS
|
OdpowiedĹş brzmi - 2,67 raza masy wiÄcej od twarogu, ale "klasycznego" tĹustego... blisko?Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Gość
|
Z "czysym" sumieniem na piszÄ:Â Â 4,1 Ĺmietany : 1 twarogu.Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A jakie iloĹci biaĹka i tĹuszczu sÄ
w 100g klasycznego, tĹustego twarogu?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Lub jaki jest w nim stosunek B:T ?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
18:9 -dla uĹatwienia obliczanek w pamiÄci.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RafaĹS
|
A jakie iloĹci biaĹka i tĹuszczu sÄ
w 100g klasycznego, tĹustego twarogu?
No z 17,9B i z 9,2T byndzie. Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
A po co to zadanie? A po to, Ĺźe samemu moĹźna sobie zrobiÄ "mascarpone" o dowolnej proporcji w granicach technologicznych. AÂ nie pisaÄ, Ĺźe "nie ma", albo "ma, ale nie to, co w przepisie"
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Aj  kropnÄ
Ĺem siÄ - policzyĹem T do W, a miaĹo byÄ T do B Â OczywiĹcie okoĹo cztery czÄĹci lub wiÄcej (w zaleĹźnoĹci od tego jaki mamy ser) smietany na jedna czÄĹÄ sera Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
AÂ nie pisaÄ, Ĺźe "nie ma", albo "ma, ale nie to, co w przepisie" Tak wĹaĹnie myslaĹem ale miaĹem nadzieje, Ĺźe moĹźe jednak nie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|