renia
|
JeĹźeli do 100g twarogu doda siÄ 400g Ĺmietanki 30%, ktĂłra ma 2g biaĹka w 100g, to bÄdzie proporcja ~1 :5
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Gość
|
A jakie iloĹci biaĹka i tĹuszczu sÄ
w 100g klasycznego, tĹustego twarogu?
WedĹug LiczydĹa Optymalnego TwĂłrcĂłw: Irek BieleĹ i Karol Braniek proporcja wynosi: 17,7B : 10,1T. Ale korzystanie z liczydeĹ to juĹź wygodnictwo myĹlowe.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
RafaĹS
|
O kurtka, zapomniaĹem o biaĹku w Ĺmietance. Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To zaleĹźy jakie kto ma oko
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Takie rzeczy siÄ liczy na jednostki biaĹkowe i jednostki tĹuszczowe, ale najpierw trzeba wiedzieÄ, co to jest ta jednostka tĹuszczowa, czy biaĹkowa. Â A wynik wyjdzie bardzo dokĹadnie. I to bez wagi.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Powiesz nam co to jest ta jednostka biaĹkowa i tĹuszczowa...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
1%Â - czyli Ĺmietanka ma 30jt, a twarĂłg 9jt. Ale w goooglu bÄdzie wiÄcej na ten temat.Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RafaĹS
|
Masz babo placek. Â Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Gość
|
Powiesz nam co to jest ta jednostka biaĹkowa i tĹuszczowa... 1% - czyli Ĺmietanka ma 30jt, a twarĂłg 9jt. Ale w goooglu bÄdzie wiÄcej na ten temat. To jest dokĹadnie jak z "punktami procentowymi", tyle Ĺźe naukowo.Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Radzio
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|