administ
Go
|
Nagrodą jest nie wynik, a uświadomienie, że można wiele samemu, jak się pomyśli. Dzięki temu niektórzy kształtują swoje życie, a inni są przez życie kształtowani. Różnica jest kolosalna.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Radziu, rozumiem, temat o serze!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nagrodą jest nie wynik, a uświadomienie, że można wiele samemu, jak się pomyśli. Dzięki temu niektórzy kształtują swoje życie, a inni są przez życie kształtowani. Różnica jest kolosalna. Można to wpisać do wątku z sentencjami?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja nie rozumiem. Co dostałeś?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nagrodą jest nie wynik, a uświadomienie, że można wiele samemu, jak się pomyśli. Dzięki temu niektórzy kształtują swoje życie, a inni są przez życie kształtowani. Różnica jest kolosalna. Można to wpisać do wątku z sentencjami? "Z czysym sumieniem?
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ja nie rozumiem. Co dostałeś? " " tak mniej więcej wygląda uświadomienie sobie w moim wykonaniu. Ot cała tajemnica. I wiem to na kilka chwil przed informacją o formie nagrody. Ale to już inna bajka.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bajki się zawsze dobrze kończą...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Panie Adamie, ma Pan w Danii twarogi z B = 5 g i T = 25 g?
A wszystko sie zaczelo tu. Ja pisze o twarozku - Pani teresa o twarogu i zaczela sie dyskusja na trzy strony o twarogu. Chodzi o serek/twarozek z Piatnicy w prostokatnym opakowaniu, ktore jest dosc plaskie. Pamietam, ze sa tam proporcje optymalne. Dlatego przyklad tego serka podalem. Ale tylko jako przyklad
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
no właśnie
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dawno nie było takiego pasjonującego wątku kuchennego, którego punktem kulminacyjnym była wyliczanka, a podsumowaniem piękne i duże oczy Reni Adampio tylko ty takie rzeczy potrafisz
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
O tym że mascarpone można zrobić w domu pisałam tu dawno temu. Nawet z samej śmietanki , nie zaś poprzez mieszanie twarogu i śmietanki. Dawałam też przepisy na serki kremowe. Odezwałam się, bo Adampio podał przepis który mógł kogoś "początkującego" wprowadzić w duży błąd. Przepis może być dokładniejszy? Czy powinien być z zagadkami na układanie równań?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale przepis fajny i do OPTYMALNI się nadaje.
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Odezwałam się, bo Adampio podał przepis który mógł kogoś "początkującego" wprowadzić w duży błąd. Przepis może być dokładniejszy? Czy powinien być z zagadkami na układanie równań?
O to samo chciałam zapytać.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Więc odpowiadam: możecie sobie panie szukać twarogu B:T - 1:5 lub "5:25" w sklepie, choć dużo prościej jest twaróg chudy lub tłusty wymieszać z odpowiednią ilością śmietanki 12, 18, 30 lub 36%, jeśli się potrafi. A zrobienie samodzielnie mascarpone o takiej właśnie proporcji jest możliwe tylko przy normalizacji śmietanką.
|
|
|
|
|
|
|
|
|