Autor
|
Wtek: CHLEB NA ZAKWASIE (Przeczytany 152703 razy)
|
Gavroche
|
Czyli teraz moda na bułki będzie?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
(...) dodatkiem do zup (...) No właśnie, o deserach i nałogach z mąki i cukru już było.Gdy się zupełnie zrezygnuje z mąki i cukru to paragon mineralno-witaminowy wygląda tak: (serca w sosie pomidorowym <w zupie pomidorowej - zależnie kto ile wody doda>) http://s14.postimg.org/90j26tz69/image.png
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Na DO takiego syfu się nie jada.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
vvv swoją rozciągłą tabelką zakrył cytat przeze mnie niedawno wstawiony. Dam go jeszcze raz, gdyż uważam, że on wyjaśnia wszelkie wątpliwości co do (nie)jedzenia chleba na Diecie Optymalnej. "Pieczywo występuje w diecie optymalnej w minimalnych ilościach, np. w postaci bułki tartej używanej do panierowania kotletów i wysypywania form do pieczenia. Kromka bułki pokrojona w drobna kostkę i usmażona w głębokim maśle na złoty kolor może być dodatkiem do zup (ale tylko parę kostek). Można też cienki plasterek bułki (np. krojąc kajzerkę w cienkie poprzeczne kromki) usmażyć na maśle, potem patelnię odstawić i trochę odczekać, aż kromki wciągną całe stopione masło. Jedna taka kromka do śniadania raz na jakiś czas jest do przyjęcia jako składnik węglowodanowy". Jan Kwaśniewski, "Żywienie Optymalne", s. 42.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
Na DO takiego syfu się nie jada. Serca są bogatsze od mięsa, a uboższe niż wątroba, a koncentrat jest po to by się zrobić chciało, a nie polować na cykorie. Gdybyś chociaż przejrzał KK700 to byś zobaczył o takie coś: http://pic.al/tmd vvv swoją rozciągłą tabelką zakrył cytat przeze mnie niedawno wstawiony. Dam go jeszcze raz, gdyż uważam, że on wyjaśnia wszelkie wątpliwości co do (nie)jedzenia chleba na Diecie Optymalnej. "Pieczywo występuje w diecie optymalnej w minimalnych ilościach, np. w postaci bułki tartej używanej do panierowania kotletów i wysypywania form do pieczenia. Kromka bułki pokrojona w drobna kostkę i usmażona w głębokim maśle na złoty kolor może być dodatkiem do zup (ale tylko parę kostek). Można też cienki plasterek bułki (np. krojąc kajzerkę w cienkie poprzeczne kromki) usmażyć na maśle, potem patelnię odstawić i trochę odczekać, aż kromki wciągną całe stopione masło. Jedna taka kromka do śniadania raz na jakiś czas jest do przyjęcia jako składnik węglowodanowy". Jan Kwaśniewski, "Żywienie Optymalne", s. 42.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Lutz pozwalał na kromki? Pamiętam o jednostkach chlebowych ( 12 gr ? ) . Zdrowy rozsądek, powinien zwyciężyć nad nadinterpretacją. ( ''Co jakiś czas '' ) Dziwi mnie strasznie to, że osobie optymalnej chleb smakuje . Mnie przestał smakować pierwej od alkoholu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
W KK są jeszcze większe szopki, gdybyś przejrzał, tobyś wiedział, Adamie. To propozycje, a nie sugestie. Jedz sobie brojlery, Adamie, na zdrowie, ale jak chcesz sztandarową padlinę na DO, to wątroba wieprzowa, albo boczek. Koncentrat glifosatu, możesz zmienić na ziemniaka i gitara. Bo to, że Ty tak jesz, to nie powód do naśladowania, Boże uchowaj.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Przemysłowa produkcja żywności nie zawsze zaspokaja oczekiwania konsumentów. Świadomy klient to taki, który czyta etykiety produktów. Słowo „pełnoziarniste” zaczęło pojawiać się coraz częściej na opakowaniach, gdyż dla wielu stało się to synonimem słowa „zdrowe”. Najczęściej wiąże się to również ze zmianą koloru na ciemniejszy. Jednak warto uważnie przyjrzeć się temu co dany towar zawiera, gdyż sama barwa może być wynikiem dodatku karmelu czy melasy, a mąka pełnoziarnista wcale nie musi być głównym składnikiem
podróbki pełnoziarnistych. Trza uważać Regularne spożywanie produktów pełnoziarnistych wpływa korzystnie na wzrok, wygląd skóry, włosów i paznokci, łagodzi stresy i może poprawiać koncentrację. Zawarte minerały pomagają przeciwdziałać wielu chorobom i usuwają z organizmu wolne rodniki, oskarżane o wpływ na przedwczesne oznaki starzenia się. Dostępność produktów pełnoziarnistych jest coraz większa, warto na stałe wprowadzić je do swojego jadłospisu. no to smacznego, mi już się ''polepszyło'' . Kolej na następnych jeleni. http://kobieta.dziennik.pl/kuchnia-i-przepisy/artykuly/518467,produkty-pelnoziarniste-wlasciwosci.html
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Dobre. Nie w sensie, że smaczne. Działa normalnie jak suplement (na wyobraźnię jeleni).
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Z paleosmak.pl: "Negatywne efekty uboczne jedzenia zbóż były pomijane, kiedy w grę wchodziło przetrwanie – lepiej zjeść coś szkodliwego, niż umrzeć z głodu. Dodatkowo w ciągu ostatnich lat tak odmieniliśmy uprawiane zboża, że są 10x bardziej wydajne, ale także 10x bardziej szkodliwe. Teraz jednak, kiedy nie cierpimy głodu, nie mamy wielu powodów, żeby wciąż jeść zboża." Do jakiego procenta populacji dociera powyższa informacja? Dzięki Doktorowi jesteśmy wybrańcami! i już
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
To tylko fragment. Całość robi wrażenie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Papugują, tylko po co te łupiny babki jajowatej
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Autorka w/w bloga jest użytkowniczką tego forum, więc możesz spytać osobiście
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Kto to jest?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Olalalchf naturalnie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ale u nas się w ogóle nie odezwała... Olu odezwij się proszę... Jesteś na ŻO czy jakiejś innej niskowęglowodanówce?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|