Dasna
Go
|
Nie będę się wypowiadać na temat przepisów, proporcji itd. Jedno tylko zdanie wtrącę(niezależnie od przyjęcia ACTA). Tak jak ja rozumiem to wszelkie nazewnictwo, używanie w Internecie poza nim itp.wyrażenia typu Dieta Optymalna," proporcja dr Kwaśniewskiego", czy posługiwanie się cytatami jest wykorzystywanie własności intelektualnej dr J.Kwaśniewskiego tak jak i korzystanie z tego Forum jako źródła wiedzy jest tez korzystaniem z zasobów intelektualnych jego syna T. Kwaśniewskiego i wymaga czasami zgody obu panów. Niestety i linki które wykorzystują ludzie na innych forach czy cytaty z dr Kwaśniewskiego bądź jego syna Tomasza , choć niektórym może to wydawać się śmieszne , są wykorzystywaniem ich zasobów intelektualnych bez ich zgody a czasem i wiedzy. Proszę o skorygowanie , jeśli się mylę.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Temat godny uwagi , ale nie w tym wątku. Tu jest o chlebie , a nie o niebie (jak zdobyć zgodę na cytaty osób nie żyjących)
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jak rozumieć "cytaty z osób nie żyjących? Przecież cytujesz dr Kwaśniewskiego. A strona www.jedzoptymalnie.pl reklamowana w tym właśnie wątku jak się ma do tematu o chlebie? Chyba , że jest autoryzowana przez dr Kwaśniewskiego to wtedy rozumiem. No i to forum ze Stalowej Woli czy jakoś tak? Ale to tak co by Twój chlebek miał trochę pikanterii.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Aha ,tylko gwoli wyjaśnienia. Rzuciłam luźno ten temat, bo on mnie przecież nie dotyczy.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Jak rozumieć "cytaty z osób nie żyjących? Przecież cytujesz dr Kwaśniewskiego. A strona www.jedzoptymalnie.pl reklamowana w tym właśnie wątku jak się ma do tematu o chlebie? Chyba , że jest autoryzowana przez dr Kwaśniewskiego to wtedy rozumiem. No i to forum ze Stalowej Woli czy jakoś tak? Ale to tak co by Twój chlebek miał trochę pikanterii. Bo ja jestem "drogowskazem" Nie jestem zwolennikiem mąki od wielu , wielu lat. Natomiast pierwszy zakwas postanowliśmy zagospodarować przy pomocy mąki. Motorem do tego był wątek na tym forum o lactobactillusie i zakwaszeniu(to nasz "konik"). Moja strona nie musi już być reklamowana - reklamuje się sama , z czego mam wielką satysfakcję. I NIC WIĘCEJ! Prawdopodobnie w tym roku "pozbieram" rodzinkę rozrzuconą po świecie i wyżmiemy się do ostro roboty. Podstawy już są - nazwa również. A tak nawiasem mówiąc mój/nasz jadłospis jest najprostszy z najprostszych. Ale to inna-inszość. Jeśli natomiast tak razi Cie ten chlebuś , prawie bez W(prawie) , załap się na http://www.optymalni.org.pl/index.php?dzial=gazeta&idart=669 (jest przyzwolenie)
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Hm, nad chlebem prawdę powiedziawszy się nie zastanawiałam, nie jadam. Może i dobry, może kiedyś spróbuję.
No, tak Twój post wiele mi wyjaśnia. Dzięki. Powodzenia życzę.
|
|
|
|
|
|
|
|
wisienka
Go
|
"Bóg stworzył jedzenie,a kucharzy diabeł"
Wymyślają,wymyślają - tracą energie a wszystko mamy podane"na tacy" K.K 700 przepisów - czy to mało ?
Jak to dobrze,że mnie to nie interesi, bo nie lubie gotować... m.in. ŻO jest dla mnie takie idealne...( pomijając kwestie tłuszczu który uwielbiam od zawsze ) nie lubie marnować czasu w kuchni pitrasząc aby było inaczej niz zwykle, podziwiam ludzi którym się chce wolę wrzucić na ruszt 4 żółtka na kawałku masła z pomidorem i jest git Mam rodzinę i gotuje bo muszę, ale nie cierpię gotować, wolę już umyć okna i wysprzątać całe mieszkanie Jem bardzo prosto a jako,że w rodzinie jestem sama na ŻO, dostosowuje tylko posiłki mojej rdziny do odpowiednich proporcji i ... mniam Rodzinka ma na obiad karkówke z ziemniakami i buraczkami, no to ja mam to samo tylko proporcje inne i tłuszczyku więcej.I uwierzcie mi,że szczęśliwa jestem że pitrasić jakos specjalnie nie muszę na ŻO, bo nie wiem czy bym wytrzymała... Chleby na zakwasie, nie zastanawiam się czy jadalne na ŻO czy nie, po prostu w życiu nie chciałoby mi się ich piec Jak juz mam wenę twórczą to upitraszę chlebek optymalny a najbardziej smakuje mi ten z orzechów laskowych.Ale to już i tak poświęcenie z mojej strony dla samej siebie że stoje i miele te orzechy i papram się z tym bałaganem... to samo jak mnie weźmie na masło orzechowe... dlatego ostatnio nie robię, nie chce mi się
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ja lubie sobie pichcic. Nierstety stety zostaje mi Sobota i Niedziela. Sa to najczesciej proste potrawy pieczone (boczus,karkowka,kotlety mielone) placki serowo jajeczne lub jakies ciastka. W tygodniu w kuchni,zyciu wzialem sobie do serca '„organizm nie powinien robić nic ponad to, co robić musi; mądrością jest postępować z nim tak, aby musiał robić możliwie mało” dr Kwasniewski 'leniuch' pracowity ze mie
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
W zasadzie macie racje. Nikt i nic nie musi robić. Wszystkiego jest dosyć i wystarczy dla wszystkich. W końcu 67 lat po wojnie , więc wszystko winno być porobione Niektórym jednak chce się jeszcze chcieć
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
A tam cos o mnie jest??
No ja tez mam ten sam problem jak ty jak tylko zjem coś kwasnego to sensacje nie do opisania. Jakas doktor ze Szewcji mi odpisala ze taka reakcja jest spotykana na lactobacillus u niektorych osob!
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Jestem gotowy do jej obrony A mocno stoisz na nogach Jak Zawisza
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jestem gotowy do jej obrony A mocno stoisz na nogach Jak Zawisza Zdaje się, że kombinowanie się nie opyla jednak
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
...ani warzyw, ani ryb, różnych mięs, oliwy i innych zarzutów... Ale jak kto ma klaustrofobię-giganta, to wszędzie na niego ściany napierają
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ten popitoleniec vvv - detektyw dobrych produktów to dopiero se jaja z ludzi robi! Może niektórzy z nich znają się jednak na kiepskich żartach? Chociaż po lewej stronie w stopce... po prawej też nie lepiej Każdy ma taką stopkę na jaką sobie zasłużył
|
|
|
|
|
|
|
|