renia
|
"Można" to nie znaczy, żeby codziennie tak jeść. Można to sporadycznie. Doktor pisał, że czasami kawałek chleba można zjeść, ale usmażony na tłuszczu, rozdrobniony i w formie grzanek podany do zupy. Przed chlebem przestrzega sporo razy w książkach. To jest tak samo jak "można" węglowodanów zjadać w postaci skrobi do 150 g. Można? Można...ale to może być napradę sporadycznie... Np. 2 razy w roku u cioci na urodzinach...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie po to dr Kwaśniewski wymienia chleb w produktach niejadalnych na ŻO, aby go jeść codziennie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale na każdym "opty"-spotkaniu jest chleb ze smalcem i mnie to wcale nie przeszkadza...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
a o pełnoziarnistym podwójnie . to chleb, pełnoziarnisty, na zakwasie w takim razie liczy się x3 Admin kiedyś pisał: I zapamiętać: inne bakterie jelitowe są dla mlecznych, a inne dla węglowodanów złożonych. I oba ze sobą konkurują zyskując przewagę w zależności od ich dokarmiania. Dlatego chleb jest niejadalny.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
to trza swoją wałówkę brać Będzie wszystko optymalne. Chlebek biszkoptowy.
|
|
|
|
|
|
|
|
matuVet
Go
|
A po co tym "ludziom" tłumaczyć, skoro będą od tego nieszczęśliwi? Bez jaj, jeszcze sobie synapsy próżno nadwyrężać! Wiesz Adminie jam jeszcze młody i świeży stażem na DO więc się przejmuję jak ktoś później napisze "Dieta Optymalna mi zaszkodziła". Może czas przestać?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale dla takich jest świetna i słynna na cały świat "formuła 4es" (spróbuj spieprzyć sobie sam(a)), a nie tylko po tych Kwaśniewskich jeździć bez przerwy, jak po łysych kobyłach! Ileż można... Jak cos "zaszkodziło" - to trzymać się jak najdalej od szkodliwego!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Trudno, może na mleczyki trzeba będzie się przespacerować...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A po co tym "ludziom" tłumaczyć, skoro będą od tego nieszczęśliwi? Bez jaj, jeszcze sobie synapsy próżno nadwyrężać! Wiesz Adminie jam jeszcze młody i świeży stażem na DO więc się przejmuję jak ktoś później napisze "Dieta Optymalna mi zaszkodziła". Może czas przestać? Ja też kilka lat denerwowałam się krytykowaniem DO przez innych. Ale mi przeszło. I sporo mniej już jest tych "poszkodowanych" przez DO. Krzykacze i straszaki jakoś się wycofali raczkiem... Albo po cichu przeszli na DO
|
|
|
|
|
|
|
|