Autor
|
Wtek: CHLEB NA ZAKWASIE (Przeczytany 182180 razy)
|
|
renia
|
Nie ma focha...
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
No tak, lemingi teraz maja wyjatkowo ciezkie zycie, dowiedzieli sie, ze demokracja nie polega na tym, ze wygrywa tylko peo i bigosowicz Nieee???
|
|
|
|
|
|
|
Teresz
Go
|
W Książkach Kwaśniewskiego m.in kucharska są przepisy na chlebki optymalne i ciasto Ćwierczakiewiczowej Pisze że jest dla chorych. Więc dlaczego nie można ich jeść? A skoro nie można to dlaczego te książki nie są poprawione. W żywieniu optymalnym wymienione jest nawet jako źródło węglowodanów maca z mąki i chlebki optymalne.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niewielkie ilości mąki w potrawach na ŻO możemy jeść, chyba, że ktoś ma celiakię, czy jakąś inną alergię na gluten, lub po prostu nie lubi dodatku mąki... Każdy sam wybiera w czym te węglowodany będzie zjadał. Najlepiej nie iść w żadne skrajności...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W Książkach Kwaśniewskiego m.in kucharska są przepisy na chlebki optymalne i ciasto Ćwierczakiewiczowej Pisze że jest dla chorych. Więc dlaczego nie można ich jeść? A skoro nie można to dlaczego te książki nie są poprawione. W żywieniu optymalnym wymienione jest nawet jako źródło węglowodanów maca z mąki i chlebki optymalne.
Mam wrażenie, a nawet pewność, że bardzo ryzykujesz własnym zdrowiem, ponieważ nie czytałeś tego co Doktor napisał. A nie czytałeś, bo gdybyś czytał, to znałbyś odpowiedź na to pytanie. Oczywiście samo przeczytanie nie gwarantuje sukcesu, bo w natłoku informacji wielu się gubi, wnioskując nawet, że "manna z nieba" jest podstawą diety, ale... A "formuła 4es" (spróbuj spieprzyć sobie sam) jest bardzo groźna dla zdrowia.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A! Jeszcze dopiszę, że jak chleb, to najlepiej maczany w oleju, tak, aby nie skapywało, bo masła i smalcu szkoda marnować. Tylko olej trzeba sobie dobrać bogaty w NNTK.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja tylko dobrze radzę.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tanio, zdrowo, same zalety.
|
|
|
|
|
|
|
Teresz
Go
|
Nie chodzi mi o chleb taki zwykły ze sklepu tylko tzw.optymalny bez mąki na jajkach orzechami. Taki też jest zabroniony? Książki mam przeczytane. Zadałam pytanie , które nurtuje wiele osób Wklejanie zwykłego chleba ze smalcem to wcale nie jest zabawne i śmieszne bo takiego chleba nie jem..mizna jakoś kulturalnie wytłumaczyć
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Doktor nic nikomu nie zabrania. A chleb optymalny można jeść, tylko po co? Na początku piekłam taki, bo mi było tęskno za chlebem... W Arkadiach przecież podają chlebki optymalne i dobrze jest. Można jeść (jak ktoś lubi), czemu nie? Czasami piekę gofry (twarożek, masło, jaja, orzechy), aby zrobić sobie "kanapki" na jakiś tam wyjazd...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Zanik błony śluzowej jelit spowodowany alergenami z białka pszenicy - glutenu, może być trwały. Z drugiej strony, przy Żywieniu Optymalnym glutenu w diecie może nie być zupełnie, zatem i samej choroby być nie może. http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=768
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zadałam pytanie , które nurtuje wiele osób A to bardzo dziwne osoby jakieś, ale na szczęście to nie mój problem.
|
|
|
|
|
|
|
Teresz
Go
|
To nie tęsknota za chlebem mną kieruje. Ale czasami na wyjazd coś potrzeba. I czasami zrobię swój pasztet czy swoją mielonke i ma się ochote na kanapkę . Tylko czasami bo na codzień się tego nie je. Bo nawet jak jedziemy nad wodę na relax to zabieram swoje jedzenie zazwyczaj placki ziemniaczane i kawałek mięsa. Wiem że dobrze prowadzę dietę. Chciałam się upewnić.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Doktor nic nikomu nie zabrania. A chleb optymalny można jeść, tylko po co? Na początku piekłam taki, bo mi było tęskno za chlebem... W Arkadiach przecież podają chlebki optymalne i dobrze jest. Można jeść (jak ktoś lubi), czemu nie? Czasami piekę gofry (twarożek, masło, jaja, orzechy), aby zrobić sobie "kanapki" na jakiś tam wyjazd... W Arkadiach dają też grzyby i itp., ale każdy ma swój rozum
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wiem że dobrze prowadzę dietę. Chciałam się upewnić.
To świetnie, do tego to żadne "chleby optymalne" tylko "ciasta na słono". Ser żółty w plastrach dużo lepiej robi na podkład do masła. Albo tak: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=67http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=445Ale jak już ostatecznie i nieodwołalnie jeśli ktoś się bez chleba nie może obejść, to sporadycznie czemu nie. Tylko problem w tym, że "jak Doktor zabronił, to... " - to sprawa jest jasna, a jak "pozwolił..." - to nie wiadomo ile... Chleba na zakwasie trzeba się zaś zawsze wystrzegać, bo tak nakazano, gdy człowiek z pasterstwa przechodził na uprawę roli.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Doktor nic nikomu nie zabrania. A chleb optymalny można jeść, tylko po co? Na początku piekłam taki, bo mi było tęskno za chlebem... W Arkadiach przecież podają chlebki optymalne i dobrze jest. Można jeść (jak ktoś lubi), czemu nie? Czasami piekę gofry (twarożek, masło, jaja, orzechy), aby zrobić sobie "kanapki" na jakiś tam wyjazd... W Arkadiach dają też grzyby i itp., ale każdy ma swój rozum Niektórzy w ogóle go nie mają...
|
|
|
|
|
|
|
|
|