|
fewa
Go
|
Dam na kuchnię, więc będzie Ciekawa jestem czy Fewa ten przepis wysłała do miesięcznika "Optymalni". Ktoś wie? Czy moja kolej? Ja wiem nie wysłałam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
fewa
Go
|
W miesięczniku mogliby mieć artykuły, przepisy z forum, nikt by nie miał przeciwko temu. Jak się daje publicznie jakiś przepis to czemu nie mógłby być w czasopiśmie? Czy potrzebne jest specjalne zezwolenie?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Przepis jest niewykonalny, ponieważ przeciętna osoba nie wie skąd wziąć 40g fruktozy! Jeśli się napisze, żeby fruktozę zastąpić sacharozą, to też jej to nic nie powie. Dlatego się pisze prosto: cukier z cukiernicy, a nie jakieś 40g lewulozy!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Przepis jest niewykonalny, ponieważ przeciętna osoba nie wie skąd wziąć 40g fruktozy! Jeśli się napisze, żeby fruktozę zastąpić sacharozą, to też jej to nic nie powie. Dlatego się pisze prosto: cukier z cukiernicy, a nie jakieś 40g lewulozy! Uwielbiam niewykonalne przepisy. Nie stresuję się , że nie wprowadziłam ich w życie. Po prostu są niewykonalne.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dam na kuchnię, więc będzie Ciekawa jestem czy Fewa ten przepis wysłała do miesięcznika "Optymalni". Ktoś wie? Czy moja kolej? Ja wiem nie wysłałam To proponuję posłać Z fotografią. 20 g cukru jest aż nadto. Następnym razem dam mniej. Mnie czekolada tym razem nie wyszła. Jest dobry (smaczny) krem, np do mazurka z orzechowym spodem, bez cukru, bo co za dużo to nie zdrowo.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Nie wyszła, to znaczy została rzadka?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Rzadka, to może nie, ale nie nadaje się do krojenia, a do smarowania tak Istotne, że smaczna.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Odparować wodę intensywnie mieszając, tylko uważać, bo jest taki moment, gdy jak się przesadzi, to będzie się rozwarstwiać. Jak jest możliwość, to koniecznie zahartować. I wyjdzie. Twarda i błyszcząca.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Zahartować w jaki sposób?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dziekuję
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Proszę jeszcze spróbować w googlu, bo bing, po polsku czasem opuszcza ciekawe linki w niektórych hasłach.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
kasara1991
Go
|
Jestem optymalna od 5 lat, przed przejsciem na ZO na dawno skonczylam ze slodyczami, czekoladami, itp. Przez ostatnie 4 tygodnie, mialam 4-5 "wpadek", gdzie nie moglam sie powstrzymac od czekolady mlecznej (ktorej nie lubilam wczesniej). Zjadlam 50-100 gr i tym samym 45-50 gr Wegli. Jak narazie nic nie musialam odchorowac, ale jak widze pierwszy skladnik cukier, to mnie odrzuca od samej siebie. Mieliscie tak kiedys? Beda jakies wieksze konsekwencje jednidniowej wpadki?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Nic Ci nie będzie, śpij spokojnie, ale nie powtarzaj za często.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Daj jeszcze odpuszczenie grzechów i żądaj żalu za grzechy i szczerego postanowienia poprawy...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Faktycznie powinienem, ale zapomniałem procedur, dawno w kościółku nie byłem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|