fewa
Go
|
Składniki: - 200g masła - 200g śmietanki (30%) - 60g kakao - 40g fruktozy - szczypta cynamonu I tak. Kakao rozpuścić w niewielkiej ilości śmietanki. Dodać pozostałą śmietankę, pokrojone masło, fruktozę i cynamon. Podgrzewać na ogniu, mieszać i zagotować. Masę czekoladową przełożyć do odpowiedniego pojemnika, schłodzić i umieścić w lodówce. Pokroić w odpowiednie wzory (według uznania) Aby urozmaicić smak można do masy czekoladowej dodać wiórka kokosowe, wcześniej namoczone w alkoholu - wersja tylko dla dorosłych. Lub jakieś inne bakalie (według smaku). Należy tylko pamiętać o wartości BTW Zdjęcie nie chce się wkleić
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
...a szkoda... wszystko ładnie, pięknie, nie daje mi jednak spokoju ta fruktoza...czy aby na pewno jest ona mniej szkodliwa od zwykłego cukru (w którym glukoza i fruktoza występują chyba w jednakowych ilościach)...?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Zdjęcie nie chce się wkleić A masz je wstawione w komputer? Np. na pulpit? Jeśli masz, to w okienku, w którym wysyłamy wiadomość jest z lewej strony taki napis "Opcje dodatkowe..." - klikasz na niego i wyskakuje Tobie taki napis "Załącz" z małym okienkiem obok "Wybierz plik", klikasz na to maleńkie okienko i wyskakuje Tobie okienko z ikonkami zapisanych zdjęć. Klikasz na ta ze zdjęciem, które chcesz wkleić i potem klikasz "Wyślij wiadomość". Nie można przy zdjęciach robić "Podglądu" bo zdjęcie zniknie i trzeba je wstawiać od nowa...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
fewa
Go
|
Można zamiast fruktozy zastosować cukier. Z tego co wiem fruktoza lepiej jest tolerowana przez organizm. Fachowo nie umiem tego wytłumaczyć. Tak samo jak sól morska jest lepsza od kamiennej. robiłam podgląd, może teraz się uda
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
fewa
Go
|
Zdjęcie czekoladek
[załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Supeeer...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Zdjęcie czekoladek
A teraz pewnie Admin jeszcze będzie chciał, żebyś zdjęcia w postaci linku umieszczała...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
fewa
Go
|
Zdjęcie czekoladek
A teraz pewnie Admin jeszcze będzie chciał, żebyś zdjęcia w postaci linku umieszczała... Tylko jak
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Coś tam kombinowałam z tym... http://www.fotosik.pl/ ale nie wiem czy bym powtórnie umiała się tym posłużyć... Jestem w tym antytalent...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Zawsze zaczyna się od pierwszego, a potem ho ho...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
fewa
Go
|
Na Fotosiku już się zarejestrowałam, wkleiłam tam zdjęcia i.... na razie nic, nie da się przesłać może trzeba, aby konto się aktywowało.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Mariusz się na tym zna...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ja Ciebie nie chwalę, ale Ty masz po prostu talent...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Czyli już mogę zabawić się w tego złego administratora! Siach i po załączniku.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Fewa, nie jest to za słodkie? Objętościowo to 500 g, więc przeliczając na "szklanki" 3 (15 g) łyżeczki cukru mogłoby wystarczyć, ew. żeby ten słodycz podrasować możnaby dodać szczyptę soli i szczyptę (mniejszą) gałki muszkatołowej. Oprócz cynamonu. Czy cynamon jest w gotowym wyrobie wyczuwalny? Możnaby to wysłać do redakcji "Optymalnych", namawiam Zdjęcie jest, wszystko jest. Fruktozę lepiej zmienić na cukier.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|