Gavroche
|
Celowo, w piekle jest weselej. A w niebie to zimno, tylko woda naĹÄczowska i paluszki, bo dla paru dusz nie opyla siÄ grzaÄ i gotowaÄ.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I rock'n'rolla nie grajÄ
.
|
|
|
|
|
|
|
Helena
Gość
|
Jestem optymalna od 5 lat, przed przejsciem na ZO na dawno skonczylam ze slodyczami, czekoladami, itp. Przez ostatnie 4 tygodnie, mialam 4-5 "wpadek", gdzie nie moglam sie powstrzymac od czekolady mlecznej (ktorej nie lubilam wczesniej). Zjadlam 50-100 gr i tym samym 45-50 gr Wegli. Jak narazie nic nie musialam odchorowac, ale jak widze pierwszy skladnik cukier, to mnie odrzuca od samej siebie. Mieliscie tak kiedys? Beda jakies wieksze konsekwencje jednidniowej wpadki?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Calment#Zdrowie_i_styl_.C5.BCyciaJeanne Calment przypisywaĹa swÄ
dĹugowiecznoĹÄ i stosunkowo mĹody wyglÄ
d oliwie z oliwek, ktĂłrÄ
dodawaĹa do potraw, oraz wcieraĹa w skĂłrÄ, jak rĂłwnieĹź kieliszkowi Porto, oraz czekoladzie (wg niepotwierdzonych ĹşrĂłdeĹ Jeanne Calment zjadaĹa prawie kilogram czekolady tygodniowo)[7]. i ĹźyĹa 122 lata. http://w692.wrzuta.pl/audio/8dJ5MsKBPza/czeko_czeko_czekolada_-_monika_ambroziak
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No i caĹe szczÄĹcie, bo system by tego nie wytrzymaĹ.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Ja proponujÄ dziesiÄÄ lat skĹadkowych dla urzÄdnikĂłw, bo to wiadomo, Ĺźe stresujÄ
ca robota, nie to co wÄgiel fedrowaÄ, czy z ckm-u w obcych krajach strzelaÄ! Na emeryturze bÄdÄ
do tego taniej kosztowali...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Najlepiej zrobiÄ paĹstwo z samych urzÄdnikĂłw, to dopiero dobrobyt bÄdzie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
CoĹ za mnÄ
chodziĹo sĹodkiego ze trzy dni, to, tak przy niedzieli, opitoliĹem paczkÄ migdaĹa w czekoladzie, chyba 100g, póŠczekolady z orzechem laskowym i puszkÄ Dr Peppera. I co, loĹkarbowcy!?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nic, to Ty dostaniesz zatwardzenia.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie miewam. A nawet jakby, to warto.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jasne, bÄdzie okazja odrobiÄ zalegĹoĹci czytelnicze w kibelku.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Podobno to niebezpieczne, ale w aptekach jest przecieĹź Proctohemolan, sĹyszaĹem w reklamie radiowej.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Proctohemolan, Ciekawe czy teĹź tak smaczny...
|
|
|
|
|
|
|
|