|
jerzy555
Go
|
jakieś przekierowanie nastąpiło, jak wziąłem na anuluj to i tak żadnej karkówki nie było
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Blackend
|
kliknąłem tego linka i propozycje erotyczne mi się pokazały kazali klikać: czy OK? wybrałem: ANULUJ Należy kliknąć o'k i ukaże nam się piekna karkówka w całej krasie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Karkówka już w lodówce, kapusta też Jutro, na obiad - karkówka w kapuście będzie Dzięki wielkie Reniu za ten wspaniały przepis !!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
...tylko...nie mam przykrywki do naczynia żaroodpornego Mogę przykryć folią aluminiową?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Jak najbardziej. J atak cały czas piekłam. Chyba dopiero od roku mam brytfannę z pokrywką. Dobre są te szklane brytfanny żaroodporne - nie trzeba ich wyciągać i odkrywać, żeby zobaczyć jak mięso się piecze. Obawiałam się ją kupić, gdyż wydawało mi się, że nie wytrzyma ona temperatury piekarnika... ale się myliłam... Jutro chyba połowa Forum będzie jadła karkówkę z kapustą...i dobrze...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Do kapusty, na tę ilość, to dodałbym: ziele angielskie 3-5 ziarenek w całości, liść laurowy 2-3szt. i solidną garść suszonych, sparzonych grzybów. Tak na podkreślenie smaku i wykwintności potrawy. A i przed pieczeniem na patelni przeprószyłbym mięso lekko mąką.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Oczywiście, że można. Ale bez tego też ma swój dobry smak...Wypróbujesz to danie?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A i przed pieczeniem na patelni przeprószyłbym mięso lekko mąką.
A na cóż dodawać tą "candidę"?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Do kapusty, na tę ilość, to dodałbym: ziele angielskie 3-5 ziarenek w całości, liść laurowy 2-3szt. i solidną garść suszonych, sparzonych grzybów. Tak na podkreślenie smaku i wykwintności potrawy. A i przed pieczeniem na patelni przeprószyłbym mięso lekko mąką.
To wyjdzie nam bigos Wszystkie te przyprawy dodaje właśnie do bigosu
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Jak już tak przerabiać, to może śliwki suszone by pasowały?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
... to dodałbym:...
Do takiej karkówki, bez kości nie potrzeba nic dodawać
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak już tak przerabiać, to może śliwki suszone by pasowały? A to jeszcze ze szklankę dobrego portera można dodać.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
...ale wtedy to już bez kapusty i bez karkówki ...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Do kapusty, na tę ilość, to dodałbym: ziele angielskie 3-5 ziarenek w całości, liść laurowy 2-3szt. i solidną garść suszonych, sparzonych grzybów. Tak na podkreślenie smaku i wykwintności potrawy. A i przed pieczeniem na patelni przeprószyłbym mięso lekko mąką.
To wyjdzie nam bigos Wszystkie te przyprawy dodaje właśnie do bigosu Zoniu, nie wiadomo co lepiej: narobić sobie bigosu, czy nawarzyć piwa...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Wczoraj Renia narobiła mi smaka. Z przedwczoraj została karkówka, więc ją podsmażyłem&poddusiłem z kapustą kiszoną, dodałem 2 łyżki szpiku kostnego,ugotowałem trochę ziemniaczków (powstało pure) Apetito
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
No i kminek to podstawa do kapusty!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Jaką dobrą kapustę kiszoną z kminkiem robiła moja teściowa...mniam...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|