|
administ
Go
|
No właśnie! I jeszcze zeszklonej na maśle cebulki aż się prosi!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
No to może i puszkę pomidorów bez skórki?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
No i kminek to podstawa do kapusty! Nie lubię kminku Renia, zdecydowanie bigos
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
No to może i puszkę pomidorów bez skórki? Pomidory są mdłe, dlatego keczap lepiej uzupełni smak.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie lubię kminku Ja też nie. Również w kabanosach.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Myślę, że golonki (nieduże) obsmażone na patelni i tak pieczone w kapuście też by były pyszne...Ale chyba by trzeba było 4 godziny je piec - aby do kości były mięciutkie...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Na golonkę to ja Wam Kochani podrzucę rewelacyjny przepis, tylko wydębię go od mojej siostry. Golonka w śmietanie....mniammmm
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
... golonki ...
Jakby tak wytrybować te golonki i stosownie poporcjować, to trzy godziny starczą z okładem. Mięso pieczone z kością jest jedak bardziej soczyste.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Golonka w śmietanie.... W śmietanie wszystko pieczyste wychodzi super pysznie. Tylko niektórych śmietana tuczy i uczula na szczęście!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Golonka w śmietanie.... W śmietanie wszystko pieczyste wychodzi super pysznie. Tylko niektórych śmietana tuczy i uczula na szczęście! ....a ja lubię być szczęśliwa i chyba nie tylko ja?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
W śmietanie wszystko pieczyste wychodzi super pysznie.
Ja jeszcze nic nie piekłam w śmietanie. Jak to się piecze? W piekarniku bez tłuszczu? Czy najpierw się piecze normalnie na smalcu a potem dodaje śmietanę?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Karkówka gotowa. Wystarczyło 1,5 godziny w piekarniku. Jest pyszna i na pewno już na zawsze zagości w moim menu Niestety, kapusta na spodzie troszkę się przypaliła, ale to dlatego, że najpewniej miałam za duży gaz i pewnie dlatego wystarczyło 1,5 godziny Mój piekarnik nie pokazuje stopni, a tylko przedziały od 1 do 5. Tak naprawdę piekę zawsze na oko Tym razem temp. była za wysoka Ale i tak jest pyszne
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Właśnie temperatura nie może być za wysoka. Miałam 180o i nawt później zmniejszyłam na 150, ale mój piekarnik chyba ma wyższą temperaturę niż jego termometr wskazuje. Zawsze ciasta piekę trochę krócej niż pisze w przepisie...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|