Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może to i dobre będzie. Niedawno jadłam coś podobnego ale wykonawca do potrawy dodał śmietany i dziwnie smakowało. Ja do potraw z kapusty smażę takie niby kotleciki z ziemniaków. Cos takiego jak Adampio robi do jajek sadzonych. Tarkuję na średniej tarce ziemniaka i albo smażę na wędzonej słoninie albo na smalcu a na koniec formuję 2 małe kotleciki. Kiedys, kiedyś to robiłam kluski ziemniaczane. A teraz nawet robi się to szybciej i równie dobrze smakuje. Do twojej karkówki będzie jak znalazł. Dopiero teraz ten post zauważyłam...te kotleciki do karkówki z kapustą na pewno lepsze by były od gotowanych ziemniaków...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Świetnie. 150 stopni to tak na spokojnie...aby nie siedzieć 3 godziny i nie zagladać przez okienko... Chociaż przy takich mrozach to piekarnik może zastąpić kominek...
|
|
|
|
|
|
|
Pawlożarówka
Go
|
Super przepis, to jest pyszne, zwłaszcza z kapustą kiszoną z Lidla (kiszona w białym winie). Chyba to będzie moje ulubione danie
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
lidl jest 'tani'' lol tania wlasna sila robocza jest! Zwlaszcza 'ukwaszona' kapusta! Lol
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...Chyba to będzie moje ulubione danie Moje też...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Podobnie piekłam boczek z kapustą kiszoną i słodką. Na spód brytfanny dałam kiszoną kapustę a na górę surową - białą. Najpierw ją poszatkowałam i leciutko poddusiłam na patelni - w tłuszczu po smażeniu boczku. Dałam przyprawy takie jakie się daje do bigosu (ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, paprykę słodką, koncentrat pomidorowy i grzybek suszony). boczek z kapustąMiałam jeszcze zdjęcie gotowej potrawy, ale wsiąkło mi w aparacie...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Golonka w śmietanie.... W śmietanie wszystko pieczyste wychodzi super pysznie. Tylko niektórych śmietana tuczy i uczula na szczęście! Oj tak. Nie ma to jak sos "smietanowy" ale widze, ze malo osob taki sos stosuje. Mysle, ze nie wiedza jak to zrobic i dlatego nie sa szczesliwi
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
A ja właśnie niemal do wszystkiego stosuję sos śmietanowy...mniam
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas spokojnie jak na wojnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To musi ani chyba być szczególna potrawa, bo pod nią pokazuje się napis "Orgasm controll".
To pewnie ostrzeżenie, żeby za długo nie patrzeć
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wspaniała golonka Szefowej! Mniam