afmfo
Go
|
to po co to forum? a do tego czasem jak mnie najdzie ochota coś napisać, to mam gdzie natychmiast opublikować... Chciałabym czasem to przeczytać ale nie potrafię kupić. Kilka razy próbowałam i tam gdzie imię i nazwisko pojawia mi się ,że mam wstawić conajmniej 100 znaków. Coś robię nie tak. Ale co?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Ile tych pięknych , złotych 5-dekowych krążków zniknie podczas jednego posiłku doświadczonej optymalnej/go? Szczerze proszę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Apetyczne...wątróbka chyba bardziej...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
1i3/4 placka+1i3/watroby ewentualnie 2+2 zaleznie co robilem wczesniej i szybkosci nasycenia 'nosiciela'. Zazwyczaj jadam 1-2szt np do sera koziego i szklanki smietanki lub ostatnio smietanka kubek ok 200ml placek1 drugi w kostke podgrzane w rondelku z czeko i zoltkami-zupa mleczna z kluskami
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ile tych pięknych , złotych 5-dekowych krążków zniknie podczas jednego posiłku doświadczonej optymalnej/go? Szczerze proszę.
Jeśli w formie kanapek to max dwa. Tak jak dziś - z sosem ogórkowo-czosnkowym - 100 g. Czyli zależy z czym.
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
To miałaś pracowity dzień
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak, ale i pomoc miałam...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Prosisz o tak wiele, będziesz potrafił się zrewanżować? ... doświadczonych: optymalnej/go. Oczekuję, że nie miałeś zamiaru urazić męskiego ego.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Nie wiem co Ci myka po głowie , ale nic mi do tego.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie wiem co Ci myka po głowie ...
To, akurat mi, w niczym nie przeszkadza.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Z wzajemnością- takiego się spodziewam.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Niech się stanie
|
|
|
|
|
|
|
Tomasz
Go
|
W przepisie na placki podanym przez Doktora Kwaśniewskiego jest mąka pszenna. Ja chciałbym zamienić ja na mąkę ziemniaczaną. Czy z punktu widzenia Żywienia optymalnego jest to jakaś zasadnicze różnica jeśli ilość węglowodanów będzie się bilansować? Czy może mąka ziemniaczana jest gorsza od pszennej?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to cukier i to cukier. Zasadniczej różnicy nie ma, krochmal ma troszkę więcej W . Po krochmalu będą bardziej gumowe. Ja eksperymentuje z mąkami bezglutenowymi dostępnymi w handlu jak mąka ryżowa ( świetna bo biszkoptu i omleta jak kto lubi - bo bezsmakowa ) , mąka gryczana ( gofry optymalne zamiennik tych placków, jako podkład pod ser żółty czy pieczeń, czy masło ), mąka kukurydziana ( podobnież ) . Mąki te są w dużych markietach, ale tez w małych sklepach zielarskich ze zdrowym żarciem , nieco dorższe - w wersji bez GMO - jak ktoś się tym przejmuje. Są tez inne.
Czy gorsza ? , chyba nie. Nie ma słynnych szkodliwych białek, gliadyny ( gluten ).
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W przepisie na placki podanym przez Doktora Kwaśniewskiego jest mąka pszenna. A co w tej mące pszennej jest takiego, że trzeba ją zastępować czystą skrobią?
|
|
|
|
|
|
|
Helena
Go
|
|
|