Diogenes z Synopy
Go
|
a ja zacząłem oglądać, bo nowe twarze i inne te wiadomości są takie jakieś. O pomnikach sporo, o patriotach ( O Pileckim itp ) , takie newsy dla starszych
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wczoraj tez w tvninfo jakis byly dzialacz o Bolku opowiadal, ze to byl kapus od zawsze, w koncu cos sie zaczelo dziac w tej telewizorni ciekawego
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
http://www.rp.pl/Plus-Minus/302189774-Patenty-firmy-Monsanto.htmlBrutalne praktyki rynkowe, powiązania z polityką, ogromne pieniądze wydane na lobbowanie, a to wszystko w sosie modyfikacji genetycznych. Biotechnologiczny gigant Monsanto jak żadna inna firma pokazuje skalę nieformalnych wpływów korporacji na życie przeciętnego zjadacza chleba.
Podczas epidemii zakażeń wirusem Zika, któremu przypisuje się wywoływanie małogłowia u noworodków, pojawia się głos zatroskanych naukowców z Argentyny. Małogłowie i inne defekty neurologiczne obserwowane u dzieci w Brazylii to nie efekt zakażeń wirusem, lecz stosowania pestycydów – informuje grupa Physicians in Crop-Sprayed Towns. O sprawie piszą największe agencje na świecie.
Chodzi o pyriproksyfen wpuszczany do wody, w której mogą się rozwijać larwy komarów przenoszących zikę. Argentyńscy lekarze wskazują, że w Brazylii, w której występują liczne przypadki małogłowia, środek ten stosowany był powszechnie. A w Kolumbii, gdzie jest równie wiele komarów przenoszących wirusa, przypadków małogłowia praktycznie nie ma. Bo nie był tam stosowany pyriproksyfen. Sama Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) ostrożnie podchodzi do tematu – związek między zakażeniem i małogłowiem jest tylko statystyczny.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Ale tu o innych wirusach....
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Akurat na tym Forum nie ma to znaczenia.
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Reżimowej to już chyba nikt nie ogląda. Jak to nikt? Zyon, Diogenes z Synopy, admin (z obowiązku ) i ja (bez obowiązku). Kto się jeszcze przyzna, ujawni i dołączy? Nie trzeba się ukrywać bo na reżimową będzie płacić od 2019 budżet czyli nie my( )
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
TVPiS oglądam jak Deutscher Fußball Bund Pokal w ramach repolonizacji puszczają.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Reżimowej to już chyba nikt nie ogląda. Jak to nikt? Zyon, Diogenes z Synopy, admin (z obowiązku ) i ja (bez obowiązku). Kto się jeszcze przyzna, ujawni i dołączy? Nie trzeba się ukrywać bo na reżimową będzie płacić od 2019 budżet czyli nie my( ) Ja to i Trwam oglądam, zależnie od nastroju. Serio. Ciekawski bywam,...czasem.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A ja czasem rzucę okiem na to co pisze Obywatel D.C. , czasem poczytam coś u Nagroda Złotego Gebbelsa, innym razem zajrze do Racjonalisty. I to mi wystarczy. Nie lubię polityki i tego, co się za nią ciągnie- awantury, oszustwa, pajacowanie. To nie moje klimaty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Jak człowiek załapie, co w trawie piszczy, to i ewentualny "stres pourazowy" łatwiej znieść.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Mi polityka nie podnosi ciśnienia i nie jest mi bez niej nudno. Lepiej sobie głowę wyleczyć, bo postanowienia krótkie nogi mają.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A ja uwielbiam przemowy polityków, to takie porządne szuje, szczególnie przed wyborami. W każdym razie lepiej omijać jak zarazę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja wolę sobie z szujami dać spokój...
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
W miarę swoich możliwości staram się śledzić wydarzenia i działania polityków, ponieważ oni interesują się nami, czy nam się to podoba czy nie. Nieustannie chcą nas uszczęśliwiać, więc staję się ostrożny i podejrzliwy ilekroć słyszę, że chcą mi coś dać, obiecać i ogólnie dobrze mi zrobić. No i nie chciałbym przegapić co mi chcą cennego powiedzieć przedstawiciele "zbiorowej mądrości" narodu. Ale na na pewno nie mam racji. Tylko dlaczego takim wzięciem cieszy się wątek: Najnowsza historia Polski? Pewnie tu sami miłośnicy historii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|