Autor
|
Wtek: Uwaga - Wirus (Przeczytany 95941 razy)
|
Zyon
|
Czytales tp co wklejalem tego doktorka od przestarzalej biochemii?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
Jasne, czytam jak leci, bo mam sporo czasu do końca miesiąca.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
I co myslisz? On jest autentycznir przejety
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
I bardzo dobrze, bo przejęci pchają do przodu wiele dziedzin życia! Ale czasem jest odwrotnie!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No własnie, bo żem się na początku zdania trochę uruchomił
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
a jak tam w niemcowni sytuacja? na ulicach pusto, maski pozakładane?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Właśnie, te maski nie są takie złe, bo zaczną się Jarkowi Niemki podobać.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
W maskach widziałem parę osób. Ogólnie pustki na ulicach, ja też siedzę w domu, bo knajpy pozamykane, lipa. W Monachium pewnie bardziej ekstremalnie, ale nie śledzę aż tak, zeby coś napisać
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
U nas nadciąga katastrofa. Czterech moich klientów zwalnia ludzi i zamyka małe firmy. Faktycznie lepiej byłoby dać grypie, niech zrobi co ma zrobić i spokój, jak na białorusi. Ludzie już tracą pracę, firmy, a mają kredyty, zobowiązania. Będzie nieciekawie na 100%.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dobrze ze chociaż snookera puszczają Selby- Gilbert początek
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
U nas nadciąga katastrofa. Czterech moich klientów zwalnia ludzi i zamyka małe firmy. Faktycznie lepiej byłoby dać grypie, niech zrobi co ma zrobić i spokój, jak na białorusi. Ludzie już tracą pracę, firmy, a mają kredyty, zobowiązania. Będzie nieciekawie na 100%.
Zalezy ile to potrwa. Miesiąc góra dwa da się wytrzymać, ale potem strach pomyśleć.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Mikroprzedsiębiorcy mocno ten koronoświrus odchorują. Nie ma takiej możliwości żeby te straty odrobić, nie w dzisiejszej bardzo efektywnej gospodarce, gdzie wszyscy jadą na minimalnych marżach.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Trwa kampania, pisowcy mają wydatki na media, limuzyny, plakaty itd, itp. po co przekierować środki na choćby polskie mydło i środki higieny czy zmniejszyć wyrabunek...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Dla wyznawcow wirusa Fragment, ale calosc bardzo warto przeczytac https://itvp.tv/2020/03/19/dr-wolfgangiem-wodarg/Dr Wodarg: Niestety jestem doświadczony od czasu świńskiej grypy, a i później ptasiej tak samo, już wtedy monitowałem, że zmierza to w złym kierunku. Na ?straszliwe? skutki ptasiej grypy u ludzi czekamy do dziś, bo zdychały tylko ptaki. Przypadek świńskiej grypy dokładnie zbadałem, gdyż byłem wtedy przewodniczącym komisji zdrowia Rady Europy i mogłem doprowadzić do debaty. W konsekwencji mieliśmy komisję śledczą i WHO musiało się tłumaczyć, dlaczego doprowadzono do tej skandalicznej sytuacji. Red.: ? i co z tego wynikło? Dr Wodarg: Wyszło na jaw, że wielu profesorów zasiadających w tych gremiach, zarazem mających konflikty interesów zmieniło definicję pandemii. Wcześniej pandemią nazywano zaraźliwą chorobę z wysoką liczbą zgonów, a nagle wystarczyła tylko duża ilość infekcji rozprzestrzeniona globalnie. Ale przecież to mamy, przy naszej dzisiejszej globalnej mobilności, każdego roku. Red.: Rozumiem, czyli właściwie dziś też nie mamy klasycznej pandemii według starej definicji, tylko według nowej i WHO o takiej dziś mówi? Dr Wodarg: Tak, w zależności jak zdefiniujemy pandemię, to możemy ją mieć lub też nie i właściwie mamy permanentną pandemię, gdyż dziś wirusy rozprzestrzeniają się cały czas globalnie. Jednak jak się spytamy, czy jakieś poważne zachorowanie grasuje globalnie, nie regionalnie, albowiem taka jest różnica między pandemią a epidemią, to musimy zaprzeczyć. Nie ma zwiększonej ilości zgonów spowodowanych grypowymi powikłaniami wirusów w okresie zimowym, a jedynie tam gdzie używa się testów Drosten?a ?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
A może to jest tak, że im dalej na wschód, tym zimniej i więcej wódy Organizmy przywykłe do grypy, a nie jak w słonecznej Italii czy Hiszpanii?
|
|
|
|
|
|
|
|
|