Diogenes z Synopy
Go
|
Renia. Pan coś mówi, że gdy jesteś tłustym kotem to podwyżkę podatków masz jak w banku. A gdy jesteś normalnym obywatelem to: Zarazem obciążenia z tytułu ZUS dla drobnych przedsiębiorców spadną z obecnych 1200 zł do ok. 500 zł. ZUS będzie płacony od dochodów, ale na początek od wysokości płacy minimalnej. zarazem dodaje: PAP: Czy ta reforma cokolwiek pomoże w uporaniu się z permanentnym deficytem FUS; dopiero co rząd przyjął projekt ustawy okołobudżetowej, umarzającej ok. 39 mld długu FUS.
H.K.: Nie pomoże, w budżecie trzeba będzie corocznie uwzględniać dotacje na FUS. Jeszcze w 2007 roku ZUS się bilansował, od tamtego czasu już się nie bilansuje i teraz nie ma szans, żeby się bilansowa wina Tuska Zarazem likwidujecie liniowy 19-proc. PIT dla osób prowadzących działalność gospodarczą.
H.K.: Tak, nie ma powodu, by prezes spółki zarabiający milion rocznie płacił 19 proc., a ktoś inny wielokrotnie mniej zarabiający - 60 proc., bo do takich poziomów, jak mówiłem, dochodzi podatek w skrajnych przypadkach Toż to może zabraknąć na odrzutowca Najważniejsze, aby w budżecie nie zbrakło. Choć kuszą niewielki koszty pożyczek. http://stooq.pl/n/?f=1110055&c=1&p=4+22Kowalczyk: jest decyzja, by nie było podatkowego uprzywilejowania najbogatszych
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Renia. Pan coś mówi, że gdy jesteś tłustym kotem to podwyżkę podatków masz jak w banku. A gdy jesteś normalnym obywatelem to: Zarazem obciążenia z tytułu ZUS dla drobnych przedsiębiorców spadną z obecnych 1200 zł do ok. 500 zł. ZUS będzie płacony od dochodów, ale na początek od wysokości płacy minimalnej.zarazem dodaje: [b]PAP: Czy ta reforma cokolwiek pomoże w uporaniu się z permanentnym deficytem FUS; dopiero co rząd przyjął projekt ustawy okołobudżetowej, umarzającej ok. 39 mld długu FUS. .................... Mnie nic nie obchodzi polityka ani gospodarka...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale ja nie jestem decyzyjna, to mogę tylko się przyglądać...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
My też w piłkę nie gramy. Ale lepiej się na niej znamy niż sam Lewandowski.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dla kogo?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Apiać problem...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niech Ci będzie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
GUS: deflacja we wrześniu 0,5 proc. rdr szacowano wcześniej na 0,4. Uciążliwa. Ale nie dla nas. Jest szansa, że zniknie niedługo bo ropa drożeje (ponad 20 % w koszyku to transport i paliwa ) Słabe procenty w banku płacą. Gdy z 10 % to ludziska się cieszą.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A co, lokomotywy znowu potaniały?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oraz Maybachy i nieruchomości wolno stojące na przynajmniej 50ha...
|
|
|
|
|
|
|
|