|
administ
Go
|
Węgiel, ropa, gaz drożeje, więc się Polacy złożą na bandytę Włodzimierza... Pewnie prąd podskoczy cudownie 01.01.17, bo jest "uzasadnienie". I wreszcie będzie inflacja...
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Szwajcarski bank ma więcej akcji Pejbuka niż sam założyciel Mark. Ekonomia to już nie XVIII wieczna jest tera. Oj, chyba nie wierzysz, ze jakis bank przechytrzyl zydowskiego zlodziejaszka? Wg Reutersa SNB we wrzesniu posiadal akcje fejsa o rynkowej wartosci ok 750mln$. Dzisiaj ich wartosc wynosi ok 680mln, wiec chyba cos nie tak z ta new economy A naczelny pejs w swoich papierach ma wciaz ok 45mld$, wiec jest to kilkadzesiat x wiecej niz Narodowy Bank Szwajcarii zdolal uciulac
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Raczej chodziło o akcje. które są w obrocie publicznym. Przykładów nie pamiętam, ale było kilku już dużych właścicieli co akcji pozbyli się na szczytach, przed załamaniem. Niby dochodowe bardzo przedsięwzięcia. Np u nas to wszystko OFE skupowało, jak leci. Kluska chyba deal zrobił niezły. Węgiel, ropa, gaz drożeje, więc się Polacy złożą na bandytę Włodzimierza... tanieje z powrotem. Mniej na zbrojenia będzie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, tu zamiast na Carakale poszło na 500+...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Uważasz, że odwrotnie byłoby lepiej?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Mnie to rybka.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wiedziałam, że tak napiszesz...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oczywista oczywistość, paszport mam świeżo wyrobiony i w domu, więc paniki nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Rozumiem, że gdyby się w Polsce pogorszyło, to przeniesiesz się do innego (wiadomo jakiego ) państwa...
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Wbijemy Trampowi na chate wszyscy, heh.
Amerykańskie media straszyły, że jak Trump wygra to będzie w USA jak w Polsce. heh
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Rozumiem, że gdyby się w Polsce pogorszyło, to przeniesiesz się do innego (wiadomo jakiego ) państwa... Tu tylko "patrioci" zostaną...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A to smutne , bo z kim będą się porównywać ?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Znajdą sobie partnerów za granicą.
|
|