Diogenes z Synopy
Go
|
Ja bym jescze dodal ten cytat: - SNB jest trochę pod ścianą, bo zgromadził już tak duże rezerwy obcych walut w celu osłabienia franka, że musi szukać sposobów na inwestowanie gdzie indziej – tłumaczy Reutersowi Alessandro Bee, ekonomista z banku UBS. Brzmi to jak Mrożek. Ale taka jest ekonomia XXI wieku.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
I przyklad Lehman Brothers pokazal jej chore oblicze
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
I to nie ekonomia jest chora tylko ludzie, ktorzy nie znaja zasad, ze chytry dwa razy traci i salomon z pustego nie naleje
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Spokojnie, wg Reni to chwilowe fluktuacje... Ja tam inaczej na po spozieram, czego niejednokrotnie dawałem tu wyraz. Ty jesteś pesymistą, a ja optymistką... Wiem, wiem, powinno się być realistą, ale do końca nikt przyszłości nie może przewidzieć...
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Bardzo musiała go kochać ,że tak dużo chce
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Bardziej niz przed
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Ale ciekawe jes to, że w pewmych kręgach "zadośćuczynienie" się uzgadnia. Ano, ile można im (nam) zawinąć, żeby za bardzo nie pyskowali...
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Urok socjalizmu gdzie analfabeci ekonomiczni sprawuja wladze nad nie swoimi pieniedzmi i nie sa za nic odpowiedzialni.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Urok socjalizmu gdzie analfabeci ekonomiczni sprawuja wladze nad nie swoimi pieniedzmi i nie sa za nic odpowiedzialni.
A ja bym nie dorabiał do tego żadnych ideologii. Zwykła ludzka pazerność+pewne niedobory moralne, w pewnych kręgach (ale w PIS??? ). O mój Boże...
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
"Beata Gosiewska tłumaczyła, że ze śmiercią męża "u szczytu kariery" wiążą się straty materialne. "
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
W każdym zakładzie pracy, gdy jest wypadek wypłacają odszkodowanie. Był gość na wysokim stanowisku więc ma. Co tu zazdrościć? Śmierci? Ja bym na ich miejscu sprawy cywilne wytoczył urzędnikom organizującym transport.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
No tak, zapomniałem, ''państwo teoretyczne''.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
U Sowy wszystkiego się można było dowiedzieć. Nawet jak ktoś nie chciał.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ośmiorniczki i zegarki były dużo tańsze niż "misiewicze" i "stodoły"...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Dobrze, że ludzie mają wybór i mogą decydować.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
W każdym zakładzie pracy, gdy jest wypadek wypłacają odszkodowanie. Był gość na wysokim stanowisku więc ma. Co tu zazdrościć? Śmierci? Ja bym na ich miejscu sprawy cywilne wytoczył urzędnikom organizującym transport.
Aha, to gość był na wysokim stanowisku, to można żądać... i w ostateczności uzgodnić? A" przeca" to nie robol..to wypadałoby "troszku wincej". No nie wiem, ja się nie znam, nie jest to jakoś unormowne w ZUS-ie, w PZU, czy innych ubezpieczycielach u których miał polisy?
|
|
|
|
|
|
|
|