Blackend
|
Państwo, to nie jakaś tam prywatna firma, która może sobie splajtować, czego w ogólnym rozrachunku gospodarka i tak nie poczuje (przesunięcie oszczędności z błędnej inwestycji do dochodowej zgodnie z oczekiwaniami konsumentów) i nie powinno się zadłużać. Niestety w demokracji wybiera większość, a większość jest... jak by to powiedzieć żeby nikogo nie urazić...roszczeniowa. Dlatego w ustroju socjalistycznym, który teraz jest w Polsce państwo stopniowo będzie zwiększało bezpieczeństwo ekonomiczne obywateli kosztem wolności, poprzez zwiększanie zadłużenia, inflacji, podwyżki danin itd. aż do całkowitego zniewolenia, a na końcu bankructwa, ponieważ socjalizm zawsze prowadzi do bankructwa.
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
krajobraz PO targowicki wygląda tak: o pół procent wzrosła rentowność 10 latek , i 2 % waluta . Czyli koszt obsługi długu wzrósł o parę miliardów. Od piątkowego poranka. Ale Tusk już szykuje jakaś nową debatę w PE, więc pewnie nie koniec. . ale po prawdzie osłabiły się waluty także Peru, Meksyku , Brazylii, RPA , Australii i paru innych. Ale nie Węgier
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to już koniec rubel spada po prawie 5 % dziennie, giełda ruska toże. Mamy nowego opalonego Reagana. Co położył Związek Radziecki. Żarcia nie ma, ale czołgi kupują . Chodzą słuchy, że Putin chce oddać Donbas, ale Krym chce zachować. Ale sankcje żeby znieść .
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Nie myślałam, że aż w takim stopniu ta korupcja w sieciach handlowych działa...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Bank Rosji się zebrał w nocy i rubel w odwrotną stronę + 5 % . Cóż za emocje Europa euro ma dodrukować, Bank Japonii także, Chiny też osłabiają walutę. Więc nasza złotówka dziś się umacnia. Ropa rośnie, bo za drukowane - banki kupują surowce i inne aktywa finansowe - akcje, obligacje.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niech się zeta umacnia, to mi akurat bardzo na rękę.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie chcę, bo po co? Ale na emeryturę z ZUS nie liczę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja już za 4 lata dostanę, jak nic się nie zmieni... to znaczy jak PiS dotrzyma słowa... I jak ZUS się nie rozleci... Chyba bardziej się o to boją "urzędasy" niż ja...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak na życie i drobne przyjemności starcza, to więcej nie trzeba. Tylko te "drobne" trzeba sobie doprecyzować...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A w to to ja nie wnikam, jakie jest i dla kogo to "drobne"... Jednym starcza flaszka dziennie, a innym ferrari sprawia przyjemność, ale nie mnie to rozstrzygać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|