Blackend
|
Towarzysz Goebbels wyznaczył kierunek.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ops, znowu nie ma oczekiwanej od kilku lat hiperinflacji . Pewnie już niedługo będzie Prezes NBP Marek Belka przyznał, że "głęboko się mylił", prognozując rychły koniec deflacji.http://stooq.pl/n/?f=1021607&c=1&p=4+22ps. USD/PLN - dolar po 3,99 zł .
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
USD/PLN - dolar po 3,99 zł .
Ciekawe co spekulanty z tuczarni tu tak dziś kupowały na końcówce dnia?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nic, po prostu euro do dolara się prawie 2 % umocniło. Bo może dodruk zielonych powróci w Tuczarni. Mówiłem, że nasza waluta to złoto w porównaniu do tych śmieci USD/PLN 3.97774 -1.72% 20:13 EUR/USD 1.11216 +1.80% 20:13
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to bardzo dobra zmiana!
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Prezes dodał gazu. ach strach pomyśleć co to będzie jak dadzą 500+ . Pewnie hiperinflacja i kataklizm RPP zwróciła w nim także uwagę, że w Polsce "wstępne dane o rachunkach narodowych za 2015 rok wskazują na przyspieszenie dynamiki PKB w IV kwartale i to mówi RPP ludzie Tuska Głównym czynnikiem wzrostu gospodarczego pozostaje popyt krajowy, wspierany przez stabilny wzrost konsumpcji i rosnące inwestycje. Wzrostowi popytu sprzyja korzystna sytuacja na rynku pracy, pozytywne nastroje konsumentów, dobra sytuacja finansowa firm oraz wykorzystanie ich zdolności produkcyjnych" - głosi komunikat. http://stooq.pl/n/?f=1021591&c=1&p=4+22
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
chyba wahadło w druga strona chcą przełożyć. Coś przekręty już szykują . Chcą naszego złotego umocnić ? ( źle dla gospodarki, dobrze dla niektórych ) . A pewnie później sprzedać kredyty we frankach ( po 2 zł ) i opcje walutowe i wahadło w druga strona Przed południem Bloomberg opublikował opinię banku Goldman Sachs (GS) o polskim złotym. Według GS osłabienie PLN „wygląda na przesadzone, biorąc pod uwagę ogólną dobrą sytuację makroekonomiczną, niską nierównowagę zewnętrzną, ostrożny ton obecnych i przyszłych członków RPP, wycofywanie się z ostatnich propozycji konwersji kredytów walutowych oraz cały czas łagodne warunki monetarne w Europie”.
Bank inwestycyjny pisze jednak, że „niepewność dotycząca polityki makroekonomicznej i fiskalnej oraz inne plany dotyczące konwersji kredytów walutowych pozostaną”. Dalej GS ocenia też, że „złoty oraz polskie stopy będą bardziej wrażliwe na zmiany globalnego sentymentu niż w przeszłości i mogą w mniejszym stopniu być beneficjentem zewnętrznego łagodzenia niż inne rynki w regionie”. Soros tez coś już gadał o Polsce . coś knują
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Cały czas jest z czego, bo naród ma jeszcze sporo na kontach oszczędności.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A pewnie sporo drobnego druczku na końcu umowy, którego pożyczkobiorca nie czyta.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Pewnego razu rozmawiałem z jednym gościem, który napalił się na kupno nowego forda. Szczegółów już nie pamiętam, ale wyglądało to mniej więcej tak: - mam świetną ofertę z minimalnym oprocentowaniem - niemożliwe, doczytaj uważnie warunki umowy - co ty, to jest świetna oferta, bo ford otworzył swój bank i może dać niższy procent - chłopie prowadzisz własny biznes i jeszcze wierzysz w okazje? Swój bank otwiera się po to aby więcej dla siebie zarobić, a nie po to aby tobie zrobić dobrze. - nie znasz się, oni mają nóż na karku i muszą zejść z ceną. Po miesiącu: - K*&&^%a mafia, wina Tuska i wszystkich świętych, oszukali mnie i płacę więcej niż gdybym wziął kredyt obrotowy w banku!!! -
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tak jest, ale co zrobić, jak jeleni pełno na rykowisku...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
ja mam konto w VW bank -wszystko mają darmowe . B dobry bank. Ale kredytu na samochód nie biorę A kartofel nie ma wcale konta i się nie martwi...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
bo nie ma pieniędzy. Ma tylko partyjne. A tam skarbnik
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Czyli wskoczył na wyższy etap życia bez pieniędzy.
|
|
|
|
|
|
|
|