|
|
|
administ
Go
|
Ciekawe co w lokalnej filharmonii grają...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Hymn Unii Europejskiej.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Podoba mi się Wasze podejście do rzeczywistości Bronicie demokracji, ale jej nie akceptujecie. Demokracja ma być ściśle wg określonego scenariusza Po naszemu ! Z kolei ja nie ukrywam, że nie podoba mi się w ogóle demokracja. Ale jak już jest, to ją akceptuję. Nie obrażam się na wynikłą sytuację, jak mały chłopiec, któremu zabawę zepsuto , bo nie tak poukładano klocki.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To do działaczy POPiS-u? No cóż mnie to kompletna rybka, jak oni się tam bawią... Ale skomentować zawsze mogą, póki jeszcze można.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
sondaże wskazują na rosnące prawdopodobieństwo Brexitu, co osłabia Funciaka na całej linii. Chyba pieniądze trzeba odwrotnie będzie transferować, nie od nich do nas, ino rodzinom na wyspach pomagać 5,46 zł za GBP
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
A nie jest? (....) Cameron powiedział w że nie chcą dopuścić aby Bruksela panoszyła się w Londyńskim City, zmniejszyć biurokracje którą nakłada na firmy brytyjskie Bruksela, zwiększyć niezależność Parlamentów krajów od Brukseli ( przykładem jest ostatnia deklaracja Merkel. że każdy kraj ma brać i nie ma nić do gadania emigrantów z Syrii ). Wielka Brytania to kraj w G7 , decydujący o podziale świata jak w sferze polityki międzynarodowej tak i ekonomicznej. Londyńska giełda, koneksje na giełdzie w Singapurze czy w Nowym Yorku, oraz ścisła współpraca z Kanadą i Australią stawia ją na 5 miejscu w najbogatszych gospodarkach świata. Nikt w Londynie nie pozwoli sobie aby funta zamienić na słabsze euro oraz aby ktoś z Brukseli decydował co ma się dziać w Londyńskim City. Brytania wpłaca codziennie do „garnuszka” Brukseli 50 milionów funtów. W ogóle doszło do niesamowitego przykładu o czym pisało Daily mail. W roku 2011 Brytania wpłaciła prawie 18 bilionów przy zwrocie w rożnych dotacjach 10 bilonów.(....)
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak zwykle amerykańskie biliony pomylone z europejskimi miliardami, a Wyspa będzie bardzo atrakcyjna na osiedlenie, tylko niech wreszcie wyjdą z tej Unii!
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
skład koszyka inflacyjnegohttp://stooq.pl/n/?f=1028590hiperinflacji nie ma. .... Ale pewnie już niedługo - ile można czekać? Deflacja 0,8% w skali roku.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To zależy jak 500+ będzie "rozkręcać" gospodarkę.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Mario Drahgi już się poddał. Stwierdził, że drukowanie ECB nie wywoła inflacji! A stóp procentowych (minusowych) nie mogą obniżać w nieskończoność bo banki cierpią. Wojenkę walutową (na osłabienie euro) prawdopodobnie przegrał . A przecież nikt poważny nie dopuści do upadku np DB, co niewątpliwie by osłabiło euro. Deflacja ogarnęła cały świat.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to świetnie, super sprawa!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dlatego inflacja prędzej czy później będzie, ale to moja prywatna opinia, której nie trzeba brać pod uwagę.
|
|
|
|
|
|
|
|