Blackend
|
Dlaczego tak mało, tylko na 12zł wyceniają polskiego robotnika?
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to minimalna. Brutto. Chodzi o śmieciówki ( paręnaście chyba procent pracujących ). Nikt nie zabrania płacić więcej . Od stycznia wejdzie - w walterowskiej tivi mówili. Dlaczego tak mało, tylko na 12zł wyceniają polskiego robotnika Wyceniali(ją) po 5 zł, a nawet po 3 zł - nic nie mówiliście, że mało
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Rząd przecież i tak nie płaci minimalnej, tylko prywaciarz, więc dlaczego ograniczają się tylko do 12zł? Przecież wystarczy jedna ustawa aby polski robotnik zarabiał tyle co Niemiecki. Gdybym był wyborcą na minimalnej, to miałbym uzasadnione pretensje do mojego rządu, że tak podle mnie traktuje.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
, więc dlaczego ograniczają się tylko do 12zł? :?
od 12 zł - > keine grenzen
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Rząd przecież i tak nie płaci minimalnej, tylko prywaciarz, więc dlaczego ograniczają się tylko do 12zł? Przecież wystarczy jedna ustawa aby polski robotnik zarabiał tyle co Niemiecki. Gdybym był wyborcą na minimalnej, to miałbym uzasadnione pretensje do mojego rządu, że tak podle mnie traktuje. A gdybyś był wyborcą prywaciarzem?
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Tusk ich wykończyło podatkami. I rozpieszczanie korporacji. Ale nie jest tak źle. Utrzymują budżet, żeby ktoś miał zwolnienia z podatków. 5 rocznica podwyższenie Vatu na 1 rok mija. I nie zanosi się na nic. Oszust mówił o max 3.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Tusk ich wykończyło podatkami. I rozpieszczanie korporacji. Ale nie jest tak źle. Utrzymują budżet, żeby ktoś miał zwolnienia z podatków. 5 rocznica podwyższenie Vatu na 1 rok mija. I nie zanosi się na nic. Oszust mówił o max 3. Dobra Zmiana to wszystko zmieni, a nawet więcej.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Raczej w przyszłym roku nie będzie powrotu do niższych stawek. Nie zarekomenduję takiego rozwiązania. […] Najpierw musimy odbudować dochody podatkowe. Przez kilka miesięcy nie da się tego zrobić. Nie da się odwrócić procesów, które trwały 8 lat" - powiedział Szałamacha w wywiadzie dla "Dziennika Gazety Prawnej http://stooq.pl/n/?f=1032525ja bym obniżył rok przed wyborami. Pamiętali by wyborcy. A w razie przegranej ( wątpliwe) spuścizna'' brakowa'' przechodzi na następców
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Korzystamy z tej samej wolności (poki możemy)
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Drugi sort tak ma. Ale to się zmieni... A wszystko dzięki "dobrej zmianie"...
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
A może dadzą po 500 zeta kazdemu, kto pójdzie zagłosować? Może bym się skusiła
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Musi być frekwencja 99,99%, bo wiadomo, że 100% ciężko osiągnąć, bo 0,01% to ci wciągnięci już na listę wyborców, ale wyborów nie dożyją...
|
|
|
|
|
|
|
|