Blackend
|
Tak, sprawiedliwość społeczna jak diabli. Już lepsza jest pełna komunia, bo wszyscy są jednakowo szczęśliwi.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas chyba biedy nie ma, bo o ludzi do pracy ciężko. Męża znajomy, który ma plantację malin, mówił, że do zbierania ludzi nie mógł zdobyć ludzi. Jak już jacyś przyszli, to po dwóch godzinach najchętniej to chcieli iść do domu, bo to za ciężko. Załtwił Ukraińców i pracują ino śmiga, jeszcze się pytają czy po pracy mają coś zrobić, może posprzatać, okna umyć? Ponoć u nich pensje są 10 razy niższe niż u nas... Tylko, że im trzeba noclegi załatwić.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A! Lewiznę trzepie prywaciarz jeden i Polaków w pracy dyskryminuje! Czy ktoś patriotycznie zgłaszał już to do urzędu kontroli skarbowej i dudzinych związków zawodowych? I przecz z uchodźcami - bo taka moda tera tu jest, nawet jak robić nie ma komu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mnie to rybka. Ja bałam się Ukrainkę zatrudnić...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
U nas chyba biedy nie ma, bo o ludzi do pracy ciężko. Męża znajomy, który ma plantację malin, mówił, że do zbierania ludzi nie mógł zdobyć ludzi. Jak już jacyś przyszli, to po dwóch godzinach najchętniej to chcieli iść do domu, bo to za ciężko. Załtwił Ukraińców i pracują ino śmiga, jeszcze się pytają czy po pracy mają coś zrobić, może posprzatać, okna umyć? Ponoć u nich pensje są 10 razy niższe niż u nas... Tylko, że im trzeba noclegi załatwić.
No proszę jak szybko polubimy obcokrajowców , a Syryjczycy jeszcze mniej biorą . Biedy nie ma ,bo dobra zmiana jest . A ile płaci na godz ten gostek ? Tutaj za 10 euro też nikt tyłkiem nie ruszy
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
w Polsce pracuje podobno 1 mln Ukraińców, i nie ma z nimi problemów, ani nikt o nich nie pisze, bo nie ma o czym.
Zawsze będą prace, których nie podejmie się autochton. Potrzeba nawet ich więcej. Bezrobocia to u nas nie ma na pewno. Jeżeli już - to niesatysfakcjonująca płaca.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
w Polsce pracuje podobno 1 mln Ukraińców, i nie ma z nimi problemów, ani nikt o nich nie pisze, bo nie ma o czym.
Zawsze będą prace, których nie podejmie się autochton. Potrzeba nawet ich więcej. Bezrobocia to u nas nie ma na pewno. Jeżeli już - to niesatysfakcjonująca płaca.
No jak nie ma ,skąd ty ty to wiesz wszystko wiesz ? Przecież zaniżają płace ,i to tym biednym co sprawiedliwie w dobrą : zmianę wierzyli
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Co mnie to obchodzi czy ja zaniżam , ja nie jestem od sprawiedliwych, nawet bym mógł ludzi truć i oszukiwać, np jak farma. A najbardziej by posada posła pasowała obojętnie z jakiej frakcji
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zaś jakiś co dobrze mówi, ale nic nie robi! Tylko wprowadzić i zaraz byłoby super, tylko partie polityczne i związki zawodowe stałyby się zbędne, a do tego nie dopuszczą przecież. Bo bez "władzy" są nikim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Im większe uzależnienie od państwa, tym proletariat bardziej kocha "władzę", która "daje".
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
aha, czyli w państwach zachodnich nie obowiązuje prawo pracy . Wymyśliła je komuna w Polsce. przyjedź popracuj będziesz wiedział A tak fantazjowac to nie zdrowo
|
|
|
|
|
|
|
|