Diogenes z Synopy
Go
|
po co? mam córkę prawnika specjalizującą się w prawie pracy, jak chcesz to wykład Ci załatwię
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
mnie się podoba kodeks pracy we Francji. Oczywiście z punktu widzenia pracownika.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
po co? mam córkę prawnika specjalizującą się w prawie pracy, jak chcesz to wykład Ci załatwię A tutaj przyklada się nacisk na praktykę to co mi tam z czyjegoś peplania
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A twoja córka prawnikiem ? Przecie to oszustwo jak w medycynie jak Ty do tego dopuściles
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
chyba chroni przed oszustami? Coś Ci się pokićkało Aby musiała wyjeżdżać do Niemiec jedynie turystycznie. no oczywiście ze chroni jak bankier twoich pieniędzy
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
mnie się podoba kodeks pracy we Francji. Oczywiście z punktu widzenia pracownika. Z punktu widzenia pracownika najlepsza jest Wenezuela, tam szanują człowieka przed wyzyskiem.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
I Kuba A z punktu prawnika to gangster nie idzie siedzieć bo ma kasę i dobrego prawnika
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Tylko zawczasu trzeba odpowiednią ilość papieru toaletowego nagromadzić.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Pyszard Florek twierdzi, że w Polsce nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak na nasze bogactwo wpływa liczba silnych polskich firm na świecie.
– Polski biznes pokłada wielkie nadzieje w ministrze Morawieckim – mówi. – Ja wiem, że on rozumie rynek i chce coś zrobić, ale jest w tym osamotniony.
Liczba obietnic socjalnych zdaje się tego faktu nie potwierdzać. Ryszard Florek: – Ja tu nie widzę kolizji. Są działania rozwojowe i są działania służące utrzymaniu władzy.
– Ja jestem wielkim zwolennikiem programu 500+ - mówi Florek – tylko żeby te pieniądze pozostały w kraju. http://www.rp.pl/Biznes/307139933-RZECZoBIZNESIE-Ryszard-Florek-W-Unii-Europejskiej-sa-rowni-i-rowniejsi.html#ap-3i motto dla Reni: – Najlepszym elementem rozwoju gospodarczego jest zdrowa konkurencja – uważa Ryszard Florek, prezes firmy Fakro. – To ona jest głównym motorem rozwoju.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tylko co oznacza "zdrowa konkurencja"...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Niemcy robią to tak: Państwo niemieckie wspiera firmy technologiczne które sprzedają na cały świat – z tego mają pieniądze wysokiej klasy specjaliści – inżynierowie, naukowcy medycy, konstruktorzy itp. – jeśli tacy ludzie dużo zarabiają, bo firma sprzedaje usługi (drogie) w świat lub lokalnie, ale o dużej wartości, to potem taki pracownik może temu fryzjerowi więcej zapłacić – bo ma z czego i parę euro w tą czy w tamtą nie gra roli.Kupuje też produkty lepszej jakości dla siebie, bo go stać. Takie produkty mają większe marże itd.. koło się zamyka. Nie chodzi o to, że wydajność niemieckiego fryzjera jest większa, bo nie jest – chodzi o to, że cała gospodarka jest wydajniejsza. Bo stawia się na rozwój drogich i skomplikowanych produktów, które dużo kosztują.
http://dyskusja.biz/gospodarka/dlaczego-niemiecki-fryzjer-zarabia-razy-wiecej-polskiego-56502wspierają też markiety. My też wspieramy niemieckie markiety
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie lubię owadów...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niemieckie, to patriotyzm, bo dali zremisować...
|
|
|
|
|
|
|
|