Emil
Go
|
Witam wszystkich. Czy ktos z Panstwa spotkal sie z takim problemem : zauwazylem, ze mam nierowne paznokcie, skladajace sie z podluznych paskow, a czasami wystepuja tez wglebienia lub wypuklosci na niektorych paznokciach. Prosze o porade.
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
Witam wszystkich. Czy ktos z Panstwa spotkal sie z takim problemem : zauwazylem, ze mam nierowne paznokcie, skladajace sie z podluznych paskow, a czasami wystepuja tez wglebienia lub wypuklosci na niektorych paznokciach. Prosze o porade.
Emil, masz nierówną pracę serca może? takie cosik ale delikatne to ja też mam na paznokciach, pewnie tak na starość się już robi ale mnie to nie przeszkadza Czasem jak się huknę młotkiem to potem jest nierówny paznokieć przez jakiś czas. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Po zastosowaniu porad Bacy arytmia minela. Paznokcie nie od mlotka tylko cos sie dzieje z nimi. To sa dosyc duze znieksztalcenia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
" Podłużne, wąskie prążki oddzielone od siebie wąskimi bruzdami pojawiające się na paznokciach są typowe dla osób starszych. Czasem jednak mogą towarzyszyć chorobom ukladu pokarmowego, układu krążenia, zaburzeniom hormonalnym, łuszczycy czy też łysieniu plackowatemu." http://www.grabieniec.pl/pokaz_artykul.php?id_artykulu=344
|
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Emil - codziennie żółty ser 50 - 100 gram. Paznokcie będą silne i równe.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Dziekuje Baco. Arytmia zniknela po zastosowaniu Twoich porad.
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Niestety ta arytmia pojawi się jak tylko odejdziesz od znanych Ci zasad. Pilnuj się więc a będzie dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Powodow arytmi jest duzo. Podstawowych jest kilka. Dwa podstawowe: 1: za duzo bialka 2: za malo weglowodanow
Poza tym moga byc braki witamin zwlascza z grupy B. Temat jest dosc trudny ale nie jest nieuleczalny. ja sie z tego wyleczylem.Choc "baca" ma racje, kilka bledow przez dluzszy czas i arytmia powroci.
Pomysl, ze serce to zwykly miesien ALE KOCHA NAJLEPSZE SKLADNIKI W DOBRYCH PROPORCJACH.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Pilnuje diety i porad Bacy. Bialka ok 60, wegle ok 70 , a tluszczu przewaznie x2,5 do 3 w stosunku do bialka. Jadam teraz 4 razy dziennie chociaz nie zawsze tak moge, ale sie staram. Jak nie mam czasu na posilek do zjem chociaz jablko lub cos niewielkiego.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
To według pewnych tradycji wskazuje na problemy z trawieniem i wątrobą.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Od kilku dni budze sie z zataknymi uszami, ktore po kilku minutach wracaja do normy. Czy ktos spotkal sie z takimi objawami i co one moga znaczyc?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A co maja uszy wspolnego z sercem? Nie masz problemow z zatokami?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A co maja uszy wspolnego z sercem?
Dzięki udzieleniu odpowiedzi na podobne pytanie, zdałem kiedyś pierwsze podejście ustnego egzaminu, które rzadko kto zdawał.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A co maja uszy wspolnego z sercem?
Dzięki udzieleniu odpowiedzi na podobne pytanie, zdałem kiedyś pierwsze podejście ustnego egzaminu, które rzadko kto zdawał. Zgoda!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W Australii chyba teraz są upały, bo skąd niby ta fatamorgana u kangura...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
U nich się jesień zbliża wielkimi krokami...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to może trochę ochłonie...
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Dziekuje Kangurowi za reakcje. Przyznam sie, ze liczylem na zyczliwa reakcje z tego forum, ale chyba zbyt wiele wymagam.
|
|
|
|
|
|
|
|