Autor
|
Wtek: Nierówne paznokcie. (Przeczytany 158773 razy)
|
adampio
Go
|
No dobra Emil, zacznijmy sprawe od poczatku. Powiedz na co sie juz leczyles i powiedz co jesz, ile jesz, podaj przyklad z ostatnich kilku dni, wyliczone BTW. Robiles jakies badania? Jezeli tak to podaj wyniki. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jaka szkoda, że nie mam bliźniaka! ... Rozumiem Twój żal, ale od czego masz Przyjaciół? ... Jeden byłby dr Jackel, a drugi mgr Hide. ... Któryś prawdopodobnie miałby problemy z paznokciami. ... A tak, co tu począć? Biegaj?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Przepraszam Adamie! Wymsknęło mi się.
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
admin pomylilo ci sie,nie chodzilo o zmiane naglowkow postow,a o utrzymanie w miare porzadku w nich,robisz se jaja,Emilek ma troche racji niestety,kiedy zartowac to zartowac,ale powagi tez trzeba czasem miec
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Radzio, jak Boga kocham, krotko i na temat, prosze. Nie musisz komentowac kazdej wypowiedzi. Tu nie ma punktow za odpowiedz. Metoryka nie retoryka jest nasza sila!!!
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Zamiast mnie, ktoś tam z "mlecznym szaleństwem" pomoże! PS Mleczne i nabiał należy rotować codziennie, jeśli można! nie zrezygnuje i forum bede czytal O pierwsze pozytywne objawy diety tłuszczowej "Jak feniks z popiołów" http://www.youtube.com/watch?v=OGZsik8XVA0Pamiętaj "Jak się nie ścigasz nikt Ciebie nie dogoni" Liroy
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zamiast mnie, ktoś tam z "mlecznym szaleństwem" pomoże! PS Mleczne i nabiał należy rotować codziennie, jeśli można! Sa rozni lekarze optymalni. Wysylaliscie do lekarza , a jak znalazlem to juz zle? Sam widzisz Tomaszu jak wyglada rozmowa z Toba. Jesli ktos szuka rozpaczliwie pomocy to czasem nie zauwazy ironi . Mysle , ze to rozumiesz tylko nie potrafisz sie powstrzymac od komentarza. Na Twoja pomoc nie licze jak wielu odpuscilem. Z DO nie zrezygnuje i forum bede czytal bo tak mi sie chce. Z listy uzytkownikow moge byc wywalony i jakos przezyje. Sadze, ze mam troche racji oceniajac Twoje podejscie do nowicjuszy i nie tylko. Jesli ktos nie bije brawo to nie jest dobry. jesli przytakuje m a wzgledny spokoj. Tak to odbieram. P.s zle zrobilem, ze znalazlem lekarza optymalnego? moze ktos podpowie i sie narazi. Dawno nie było takiego "przypadku" jak ty na tym Forum! Dr Witoszek zaleca Dietę Optymalną, więc wszystko będzie dobrze, raczej... Jak się postarasz!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
No dobra Emil, zacznijmy sprawe od poczatku. Powiedz na co sie juz leczyles i powiedz co jesz, ile jesz, podaj przyklad z ostatnich kilku dni, wyliczone BTW. Robiles jakies badania? Jezeli tak to podaj wyniki. Pozdrawiam Mialem zawal kilka lat temu, dosyc rozlegly i wstawiony stent. Bylem tez w arkadii zaraz po tym i przez 3 lata bylo niezle. Zrzucilem wage kilkadziesiat kilogramow, przestalem brac leki. W tamtym roku rzucilem palenie i niestety odpuscilem troche diete. Przybylo mi na wadze kilkanascie kilogramow. Ciekawe jest to, ze nie odpuscilem na caly rok tylko kilka razy po jakies moze 2 tygodnie, ale za to wtedy tylem lawinowo, kilka kiloghramow w te 2 tyg. Pierwsze arytmie zaczely sie pojawiac przy probie odchudzania, jak ograniczalem ilosci jedzenia. Konsultowalem sie tez z lekarzem optymalnym(nie powiem jakim) ktory zalecil na odchudzanie bialko 40g, tluszcz ok 90g i wegle 40-50g. Wtedy pojawily sie zmiany skorne no to jeszcze kazali obnizyc bialko, ze to za duzo i dlatego tak jest. W koncu przestralem sluchac i zaczalem jesc zgodnie z dieta, ale liczac proporcje i ilosci z czym sie admin( pewnie slusznie) i wielu innych nie zgadza. No i tak sie porobilo, ze jak tylko zaczalem ograniczac bialko ok 50-60, tluszcz 100 i wegle ok 60 to arytmia wracala i ostatnio nawet jak podnioslem ilosci to nie chciala ustapic. W styczniu Baca z tego forum poradzil jesc 4-5 razy dziennie i to faktycznie troche pomaga. Nie jest super idealnie, ale prawie arytmii nie czuje. Odpuscilem sobie raz takie jedzenie i wrocila wiec jem teraz4x dziennie. Mam 180 wzrostu i waze obecnie 98kg. Moje BTW dzienne jest jak : 65-70 / 150/ 70.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A na nierówne paznokcie, to może gabinet kosmetyczny zdatniejszy?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Czyzby? Co rotacje? A moze ma napisac juz ksiazke? 11 stron juz jest!! Nie na temat ale jest. Sorry.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
A na nierówne paznokcie, to może gabinet kosmetyczny zdatniejszy? Moze i tak. Zanipokoilo mnie to, ze zaczely rosnac dziwnie. Chcialbym pozbyc sie tej arytmii i schudnac troche wiec dlatego poprosilem o pomoc bo sam nie daje rady.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A na nierówne paznokcie, to może gabinet kosmetyczny zdatniejszy? Mani- core? No tak, to jakies wyjscie. Ale, ale dajmy spokoj tym mecyjom, jak stary zyd gadal, i przejdzmy do meritum, ktorego jeszcze nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A na nierówne paznokcie, to może gabinet kosmetyczny zdatniejszy? Moze i tak. Zanipokoilo mnie to, ze zaczely rosnac dziwnie. Chcialbym pozbyc sie tej arytmii i schudnac troche wiec dlatego poprosilem o pomoc bo sam nie daje rady. Czyli masz arytmie?, Dobrze. To znaczy to nie jest dobrze, ale masz. Emil, prosze o podanie ocji o ktore prosilem wczesniej.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A na nierówne paznokcie, to może gabinet kosmetyczny zdatniejszy? Nie sadze, aby z powodu zastosowania DO paznokcie rosly "nierowno", byly karbowate, bo to chyba o to Emilowi chodzi, tak? Pojecie "grzyb" jezeli chodzi o paznokcie jest ogolnie znane, tak? Czy nie nalezaloby szukac bledu du? Bodziec zewnetrzny?
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Napisalem wczesniej ile czego zjadam. Nie oskarżąm diety o chorobe tylko pytam co moze byc przyczyna tej arytmii i jak sobie radzic.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Napisalem wczesniej ile czego zjadam. Nie oskarżąm diety o chorobe tylko pytam co moze byc przyczyna tej arytmii i jak sobie radzic.
To "wklej" jeszce raz tutaj, co jadles, bo ja tez mialem arytmie i byc moze moge Ci pomoc.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Obecnie B 60-70, T130-150, W70. Rano jajecznica z zoltek z cebula , w czasie pracy jakies wegle- jablko ,ziemniak gotowany, czasem bulka. Wieczorem mieso wieprzowe z warzywami, a ostatnio o 18 samo mieso , a 200g ziemniakow gotwanych o 22.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A jeszcze podaj mi Twoja obecna wage i wzrost.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Teraz wzrost 180 , a waga 97
|