Emil
Go
|
Dzieki za informacje, biore sie do roboty.
|
|
|
|
|
|
|
temida135
Go
|
No nareszcie !!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie zupełnie! Jeszcze powinien odszukać samodzielnie, tych co na prawdę robią złą robotę w Internecie...
|
|
|
|
|
|
|
temida135
Go
|
Emil to ma szczęście - znalazł to forum powinien się cieszyć i korzystać, ale jak na razie to jest w pretensjach jak stara panna. Takich forumowiczów, którzy nie zdają sobie sprawy z tego jest tutaj więcej.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
To zadne pretensje. Prosilem o pomoc przez jakis czas i wczoraj dostalem, Nie byly potrzebne te wszystkie zlosliwosci. Jesli ktos nie chce pomagac to powinien powstrzymac sie od zartow, ktore ktos mniej rozgarniety odczyta jak podpowiedz.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Bardzo dziekuje Ci Adampio za pomoc.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Mam pytanie i napisze tutaj bo nie wiem gdzie to umiescic.
Co myslicie o nie mieszaniu paliw. Panuja takie opinie nawet u doradcow zywieniowych.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
O czym myslisz konkretnie?
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Konkretnie o tym, zeby ie jesc wegli razem z tluszczem.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Dr Jan Kwasniewski tlumaczy dokladnie dlaczego jemy np tluszcz do ziemniaka, czy innego weglowodanu. Tluszcz w obecnosci weglowodanow spowalnia wchlanianie cukru do krwi.
Proponuje Ci trzymanie sie dosc dokladnie tego co Dr. Jan Kwasniewski opisal w ksiazkach, nie spekulowac nad tym co ludzie, ktorzy modyfikuja diete mowia a wyjdzie Ci ti tylko na zdrowie.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Myslisz,ze na BTW 1/3/1 mozna schudnac?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Można, ale musisz zrobić przepał wysiłkowy tłuszczu - około 1g/kg nmc
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
A powiesz jak to zrobic dokladnie bo nie rozumiem?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Po moim zawale to ciezko z bieganiem. Musze wiec ograniczac tluszcz 1/2 przynajmniej, czy tak?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To zależy, czy chcesz chudnąć, czy bardziej dbać o serce. Leżenie najbardziej upośledza wydolność mięśnia sercowego. Bez ruchu z serca robi się "kapeć" w szybkim tempie.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
Chcialbym chudnac dbajac o serce. Ja na prawde nie leze. Prowadze intensywne zycie do poznych godzin wieczornych,duzo pracuje, masa obowiazkow tylko nie silowo. Czy moglbym pomoc mi wrocic do wlasciwej wagi Tomaszu?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O serce dba się tylko ruchem. Musisz poświęcić przynajmniej godzinę, pięć razy w tygodniu na wysiłek fizyczny dostosowany do wydolności serca i reszty organizmu. Musisz również dobrać taką ilość tłuszczu w proporcji, aby pokryć nim zapotrzebowanie energetyczne w zależności od wysiłku fizycznego twojego organizmu. W większości przypadków proporcja BTW 1:2,5-3:0,5 jest poprawna, ale mogą być indywidualne odchylenia. Musisz zatem sam wyłapać poprawną dla siebie proporcję.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Go
|
z tym dam jakos rade. Jeszcze ostatnie pytanie : czy wegle maja byc do bialka 0,5?
|
|
|
|
|
|
|
|