Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Serowe "kartofelki" przepis 130 (Przeczytany 6009 razy)
|
zofijeczka
Go
|
Czy ktoś z Was je robił? dodajemy łyżeczkę czy 5dkg mąki pszennej? wyszło mi dosyć lejące więc chyba ma być jednak to 50g dodam powoli do 50g aż da się formować kartofelki...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Nie robiłam, ale w przepisie "130" jest 5 dag, czyli 50 g
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
ale też jest napisane "łyżeczka" która ma ok 5- 6 g Jest gdzieś jakiś dział "errata" może warto spisywać. dałam 50g - nie da się z tego kuleczek w moim przypadku uformować ale na patelni przyjmują formę owali i dalej się nie rozpływają. Więc można powiedzieć że będzie pychota - już teraz - i to nawet kształtna.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jeśli się nie ma doświadczenia w kuchni, to lepiej za przepisy dla profesjonalistów (jak przepis 130) się nie brać.
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
Jeśli się nie ma doświadczenia w kuchni, to lepiej za przepisy dla profesjonalistów (jak przepis 130) się nie brać.
no ja nie mam doświadczenia w kuchni i się tak trzepię z tym żywieniem ale trza się brać za to bo nie pozostaje w zamian nic innego no chyba że koryto....tylko
|
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
Zamiast "kartofelków" walnij sobie jakąś pełnopocjową jajcówkę, to się nie umęczysz! no właśnie...takie z 10 jajek dziennie by nie zaszkodziło dzisiaj na obiadek usmażyłem se karczek w jajku i 2 ziemniaki w mundurkach ubite ze smalcem...smakowało mi
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Zamiast "kartofelków" walnij sobie jakąś pełnopocjową jajcówkę, to się nie umęczysz! no właśnie...takie z 10 jajek dziennie by nie zaszkodziło dzisiaj na obiadek usmażyłem se karczek w jajku i 2 ziemniaki w mundurkach ubite ze smalcem...smakowało mi Zośka lubi się dłubać, w przeciwieństwie do mnie )))
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|