|
Vikii
Go
|
Począwszy od poporodowego, szpitalnego podania antybiotyków, po włoski bawłniane w beciku.
to prowada, że dziecko może mieć problemy skórne od antybiotyków? a jeśli matka karmiąca piersią brała przez dłuższy czas? to sie przedostało do pokarmu i może mieć maluszek uczulenie?
czy to przechodzi i po jakim czasie????
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Mnie Doktor powiedzial ze do 72h wszytsko sie wyplukuje po ostaniej dawce i faktycznie tak bylo jak maly dostal uczulenia po marchewce i mial wysypke to po 72h jak reka odjal
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale mądry ten Doktor! Pewnie marchewka była bio?
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
A nie tak jest? To nie tylko jeden lekarz powiedzial, w szpitalu podobnie, stad moje przekonanie o tej teorii To jaka jest prawda Panie Tomaszu? No niestety nie byla bio, kupilam zwykla marchewke w sklepie Teraz jest dla mnie niejadalna pewnie w marchewce nic po marchewce Podobnie jak moi znajomi na Akademii Rolniczej robili badanie maki i okazalo sie ze jest 2% maki w mace reszta to spulchniacze itp
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Marchewka niezależnie czy bio, czy z plantacji "kadmowoołowiowej" jest jendym z najbardziej uczulających i szkodliwych pokarmów dla dzieci, obok innych warzyw i owoców, ale naukowcy twierdzą zupełnie inaczej. I tak jest. Mnie to w niczym nie wadzi.
|
|
|
|
|
|
|
krobert
Go
|
Krobert nie stosuj Protopicu! Wszystko inne tylko nie to!
Friga, napisz co z tym Protopikiem jest źle...
|
|
|
|
|
|
|
Stefan
Go
|
Więc te zupki, deserki z Bobovity, Gerbera to bezwartościowe a nawet szkodliwe? Wszędzie polecają, nawet w szpitalu na porodówce dają próbniki aby "smaczek" zaszczepić bobasowi.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I bardzo dobrze! Prawidłowo i zgodnie ze współczesną wiedzą medyczną....
|
|
|
|
|
|
|
krobert
Go
|
Więc te zupki, deserki z Bobovity, Gerbera to bezwartościowe a nawet szkodliwe?
Sprawdź skład. Większość tych "rzeczy" ma min. 60% węglowodanów, popularne kaszki ryżowe nawet 87,7%, głównie z cukru. Wnioski jednoznaczne. Nasza pediatrzyca też zalecała przejść na "gerbery" jak małemu zaczęły się alergie, bo 'oni (producenci) muszą dużo bardziej dbać o jakość warzyw wykorzystywanych do przetworów, przez co są zdecydowanie lepsze, niż warzywa nawet ze znajomego pola'. Niestety o tym, że wszystkie warzywa są dla maluchów szkodliwe dowiedziałem się dopiero tu ;(
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niech jedzą kochane bobaski, a od lekarzy się nie uwolnią do końca życia. I o to chodzi tym mądrym Doktorom, co to potrafią przepowiedzieć z licznych doświadczeń naukowych, ile potrwa uczulenie na marchewki... Później już droga wolna na pastwisko drogie dzieci. Powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dobra rada żywieniowa dla niemowląt za Homerem- cyt: "... co wpierw, na ojca kolanach szpikiem się żywił jedynie i tłustym mięsem..." Ciekawe, co też pediatrzy na to? Roboty by nie mieli.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Obśmiali by to, a głupia wiara poszła by za nimi
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Miałby zaparcia itp.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Krobert, to by trzeba bylo sie rozpisac o procedurach badan klinicznych i zasadach dopuszczania lekow do obrotu.
|
|
|
|
|
|
|
krobert
Go
|
Rzuć ogólnikami, będę googlować
|
|
|
|
|
|
|
Vikii
Go
|
mam takie pytanie:
czy to prawda, że jeśli dziecko zjadło np. żółtko ( czyli białko) i potem wypije moje mleko ( inne białko) to może dostać uczulenia?
i ogólnie, czy jest możliwa reakcja u człowieka jeśli podczas całego dnia zjada inne rodzaje białka ,a nie np. tylko jeden rodzaj? czy to ma jakiś wpływ???
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Wg mnie nie, ale niech sie jeszcze Pan Tomasz wypowie Bo niby dlaczego?Jesli zaleca sie podawac wywar i z zoltkiem a przeciez to 2 rozne bialka
|
|
|
|
|
|
|
Vikii
Go
|
Panie Tomaszu, czy mógłby Pan udzielić odpowiedzi?? bardzo proszę
|