administ
Go
|
Jak najkrócej ująć istotę odżywiania?
"Maszyna jądrowa na pustyni"?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...zęby... Jak się kiedyś (a było to w ubiegłym wieku ) Kwaśniewskiego naczytałem, to od tamtej pory żaden ubytek mi się nie pojawił. Pewnie powinienem się martwić i brać jakieś lekarstwa.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
...zęby... Jak się kiedyś (a było to w ubiegłym wieku ) Kwaśniewskiego naczytałem, to od tamtej pory żaden ubytek mi się nie pojawił. Pewnie powinienem się martwić i brać jakieś lekarstwa. Pewno dobrą pastą z fluorkiem myjesz
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Fluorku to ja w dzieciństwie sobie przyjąłem na całe życie. A co! Jak dawali gratis do wody.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Jedliście takie tabletki z fluorem w szkole?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jadłem, na lekcjach były rozdawane
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja nie kojarze
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Jak ja chodziłem do szkoły, to jeszcze o "fluorze na zęby" nikt nie słyszał. Na szczęście.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Myłem nim żeby w podstawówce, całkiem niedawno,był w płynie
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...żeby żaby żyto żarły...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
...żeby żaby żyto żarły... Byłoby dziwnie, bo żaby drapieżne są...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Reni pewnie chodziło o kijanki... Czyli takie przedżaby
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Reni pewnie chodziło o kijanki... Czyli takie przedżaby Część faktycznie może jeść rośliny(bo tylko glony są do dyspozycji), lecz równolegle uprawiają kanibalizm(łańcuch pokarmowy jednej kałuży). Co ciekawe przy diecie roślinnej wyrastają większe, ale metamorfozę przechodzą dłużej, karmione pokarmem zwierzęcym przeobrażają się szybko i sprawnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jak ja chodziłem do szkoły, to jeszcze o "fluorze na zęby" nikt nie słyszał. Na szczęście. Miastowi słyszeli, niestety. Fluorowanie było zbiorowe. Trzy gęby nad jedną umywalką.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Miastowy... uuuuuuuuuuuu....
|
|