administ
Go
|
To fakt.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kiedyś miałam okazję posmakować kawałek takiego tortu. Bajka...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, całkiem fajnie to wychodzi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wchodzi też...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to pewnie i utyć można od tych optymalności!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak u nas wyglądało dokarmianie? Córka do ~7 miesiąca wyłącznie na piersi. Potem, raz na dobę, wprowadziliśmy kilka łyżeczek odtłuszczonego na zimno rosołu z żółtkiem, puree z marchewki i pasternaku, skórkę z boczku i chleba do ssania. Wszystko smakowało, ale tylko jakieś 8, może 10 dni, potem bunt i plucie. Więc już ze 4 dni z powrotem na piersi saute. Zatankowała trochę innych kalorii i ma dosyć?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zuch dziewczyna! Wie czego chce i co jest dla niej dobre...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, typowe uzupełnienie braków szczególnie żelaza i wystarczy na jakiś czas. U nas było dokładnie tak samo, rzut na bulion z żółtkiem i zaś tylko pierś.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nasz 10 miesięczny młodszak pasjami zajada salceson, kaszankę i pasztetową/pasztety. Wciąga jak leci, domowe, komercyjne, na zimno i na ciepło. Pytanie czy dodatki w postaci przypraw nie zaszkodzą jakoś bejbisowi?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
Pilnować tylko wit.C i spoko.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
To ona ma już 10 miesięcy? Stanowczo mi ten czas za szybko mknie....
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To ona ma już 10 miesięcy? Stanowczo mi ten czas za szybko mknie.... Leci strasznie, fakt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wymyślili kolejny interesik, bo normalny "koronaświrus" dzieci nie bierze...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wymyślili kolejny interesik, bo normalny "koronaświrus" dzieci nie bierze... Bo to nawet pisowska komuna typu "na biedne dzieci" każdego "patriotę" o wielkim sercu ujmuje...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A nie za mała ta "kohorta", bo jak Doktorowi przebadali dietę naukowo ci od "żelaznych bułek" na 55 odżywiających się wysokotłuszczowo, to gadali, że "za mało"... W zasadzie mógłbym opublikować to badanie w formie książkowej z moim komentarzem biochemicznym, ale nie mam na to czasu. Fajna książka by z tego wyszła.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Obiecanki cacanki, ale jakby co, to ja bardzo chętnie poczytam.
|
|
|
|
|
|
|
|