Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Teresa, a te białe paski na górze to jest słoninka...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jo, parę skwareczek, więcej nie było pod ręką akurat.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Słabe proporcje...
|
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Pasztetu nie robi się z gotowanych mięs... Receptura dostępna za ... Co ja będę mówił... Mówcie mi "do ręki".
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
w takim razie to nie jest pasztet tylko jakis klops w postaci placka -pasztet robi sie glownie z watroby i innych podrobow, ja robie z watrobki z indyka,sloniny,cebuli-przyprawy to pieprz i galka muszkatolowa-to jest taki pasztet do smarowania plackow czy pieszywa optymalnego
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Gwidon, tę wątróbkę i słoninę wcześniej Pan gotuje, czy miele surowe?
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
Gwidon, tę wątróbkę i słoninę wcześniej Pan gotuje, czy miele surowe?
wszystko sie gotuje do miekkosci w niewielkiej ilosci wody okolo 20-30 min. ,i chlodne pozniej przemiela 2 razy doprawia i gotowe niebo w gebie
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dziękuję
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ok 5,5 kg pasztetu wołowego. najprostszy jest mój - i najzdrowszy 2,5 kilo wątroby wołowej , 2 kila podgardla, kilo słoniny, i dodatki smakowe ( w jednym borowiki, w innym orzechy włoskie ) i zmielić ugotowane, z 10 jajek dołożyć - 2 godziny pieczenia. a ile jedzenia! zdrowo, tanio i pożywnie!
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Drzewko o tej porze? w sklepach już są wyprzedaże świąteczne ! A Ty się dziwisz. Zosia zawczasu wszystko robi. Cały dom w bombkach i stroikach, czuję się jak podczas wigilii... i ten zapach, .. ach .. ! (głowizna zapachniała podczas napełniania salaterek )
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja też mam w sklepie to badziewie, ale to w zakupowy nastrój ma wpędzać, a w domu? Jeszcze śniegu nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pasztet jak pasztet... mnie też ta choinka zdziwiła. Też jeszcze ozdób świątecznych w mieszkaniu nie mamy. W połowie grudnia gdzieś tak wystawię je (w sklepie szybciej, aby prowokować już do zakupów świątecznych (słodycze już na święta kupują, chociaż pewnie szybciej je zjedzą i znowu kupią . Wiem, że to jest niemoralnie, ale co tam... ) Chociaż serwetkę świąteczną już pod kwiatkiem (kwitnącym grudniem) już na stole mamy...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Jeszcze śniegu nie ma.
I może nie być. A co mają powiedzieć na Antypodach ? Zosia kazała mi choinkę kupić. Ale nigdzie nie ma jeszcze ! Dziwi ją to
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja też mam w sklepie to badziewie, ale to w zakupowy nastrój ma wpędzać, a w domu? Jeszcze śniegu nie ma. Pisałam w tym samym czasie, prawie to samo...
|
|
|
|
|
|
|
|